Έριξε ζαχαρούχο γάλα μέσα στην μερέντα και έκανε κάτι απίστευτο. Μόλις το δείτε θα το κάνετε κι εσείς!


Πανεύκολη, λαχταριστό μπισκοτογλτκό με μπισκότα, ζαχαρούχο γάλα και μερέντα για όλες τις περιστάσεις! Μια συνταγή που γίνεται εύκολα, γρήγορα και θα την λατρέψετε!ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ– 1 πακέτο μπισκότα …


Loading...


Πανεύκολη, λαχταριστό μπισκοτογλτκό με μπισκότα, ζαχαρούχο γάλα και μερέντα για όλες τις περιστάσεις! Μια συνταγή που γίνεται εύκολα, γρήγορα και θα την λατρέψετε!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

– 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ (σπασμένα σε κομμάτια)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ

– 4 κούπες των (250 ml) γάλα
– 1 βιτάμ (250 γρ)
– 6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
– 6 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
– 80 γρ κουβερτούρα
– 1 κ.σ γεμάτη μερέντα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ

– 1 κουτί τενεκεδένιο Morfat σαντιγύ (παγωμένο από το ψυγείο)
– 1 ζαχαρούχο γάλα (μπορείτε να βάλετε το μισό για πιο άγλυκη γεύση)
– 1 βανίλια
– Μερέντα για το στόλισμα

undefined

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

– Σε μια φόρμα τσέρκι αποσπώμενη 26-28 εκ.ρίχνω τα μπισκοτα.
– Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύω να λιώσει.
– Επειτα ανοίγω τη φωτιά,προσθετω τη ζάχαρη το βιτάμ και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.Όταν δέσει κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τη σοκολάτα και τη μερέντα.
– Αδειάζω την καuτή κρέμα πάνω από τα μπισκότα.Σκεπάζω με μεμβράνη την επιφάνεια για να μην κάνει ”πέτσα” και αφήνω να κρυώσει.Όταν κρυώσει την βάζω στο ψυγείο να παγώσει καμιά ώρα.
– Χτυπάω το morfat να φουσκώσει και προσθέτω το ζαχαρούχο λίγο λίγο χτυπώντας.
– Ρίχνω και τη βανίλια και αδειάζω την λευκή κρέμα,πάνω από τη σοκολατένια κρέμα.Βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες, ή όλη νύχτα.
– Ξεφορμάρεται πανεύκολα ξεχωρίζοντας τα τοιχώματα γύρω γύρω με ένα μαχαίρι.
– Τα μπισκότα μαλακώνουν από την κρέμα.Γαρνίρω με λιωμένη Μερέντα και τριμμένα μπισκότα αν θέλω!

Πρόχειρο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και γιαούρτι!

Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που θα σας ξετρελάνει, εσάς και τους μικρούς μας φίλους. Είναι δροσερό και υγιεινό, αφού χρειάζεστε μόνο γιαούρτι και ζαχαρούχο γάλα για την βάση!

Άλλη μια συνταγή με ζαχαρούχο γάλα που μας έχει ξετρελάνει και είναι επίσης εύκολη και γρήγορη, είναι αυτή με τα κομματάκια σοκολάτας. Είναι απίστευτο τι μπορείς να φτιάξεις με λίγα μόνο υλικά και σε ελάχιστο χρόνο!

Υλικά

1 πακέτο μπισκότα της αρεσκείας σας (εγώ χρησιμοποίησα τα Digestive ολική άλεσης)
500gr γιαούρτι στραγγιστό (2% λιπαρά) (για να αισθανόμαστε ότι κάνουμε διαίτα)
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)

Εκτέλεση

Χτυπάμε το γιαούρτι και το γάλα με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας 2 μπισκότα σε κάθε ποτήρι και προσθέτουμε 1 – 2 κουταλιές από τη λεμονάτη κρέμα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με στρώσεις από μπισκότα και κρέμα μέχρι να γεμίσουν τα ποτήρια.

Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει η κρέμα.

Σοκολατένιο κέικ με δύο υλικά!

Επειδή μας αρέσει όταν φτιάχνουμε ένα γλυκό να μην περνάμε πολύ ώρα στην κουζίνα, αναζητάμε εύκολες συνταγές. Όπως αυτή που σας προτείνουμε σήμερα. Ένα κέικ σοκολάτας με δύο μόνο υλικά.Δείτε και το γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα χωρίς μίξερ!

Υλικά

4 αβγά ( χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
255 γρ. δάκρυα σοκολάτας
ζάχαρη άχνη για σερβίρισμα (προαιρετικά)
παγωτό για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 C. Λιώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων τα δάκρυα σοκολάτας και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν μια ρευστή σοκολάτα.
Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους, και ρίχνετε έναν κρόκο κάθε φορά μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς.
Χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Τη ρίχνετε κουταλιά κουταλιά μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Ρίχνετε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα (ή με αντικολλητικό χαρτί) και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.
Αν θέλετε πασπαλίζετε το κέικ με ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...