Λαχταριστό και αφράτο πεϊνιρλί με κιμά! (Video)


Λαχταριστό και αφράτο πεϊνιρλί με κιμά μαγειρεύει η Μαρία Εκμεκτσίογλου, ενώ μας έχει χαρίσει και άλλες πεντανόστιμες συνταγές όπως το ρολό κοτόπουλο γεμιστό με μπέικον και ατζέμ πιλάφι! PHNjcmlwdCBzc…


Loading...


Λαχταριστό και αφράτο πεϊνιρλί με κιμά μαγειρεύει η Μαρία Εκμεκτσίογλου, ενώ μας έχει χαρίσει και άλλες πεντανόστιμες συνταγές όπως το ρολό κοτόπουλο γεμιστό με μπέικον και ατζέμ πιλάφι!

Υλικά για τη γέμιση:

  • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ντομάτες
  • 2 πράσινες πιπεριές κέρατο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κύμινο
  • λάδι

Υλικά για το ζυμαράκι:

  • 1 ½ κ.σ. ζάχαρη
  • 1 ½ ξηρή μαγιά
  • 2 ½ ποτ. χλιαρό νερό
  • 1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
  • 5 ποτ. νερού αλεύρι
  • 2 κ.γ. αλάτι

Υλικά για το άλειμμα:

  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση:

Βάζει στρώματα από κιμά, τυρί και τορτίγιες σε μια κατσαρόλα…Το αποτέλεσμα είναι απλά μαγικό!

undefined

Είναι γνωστό ότι οι τορτίγιες είναι μια εύκολη λύση για σνακ και γρήγορο φαγητό, αλλά ποτέ δεν είχατε σκεφτεί ότι μαγειρεύονται σε κατσαρόλα. Με λίγο κιμά και τυρί φτιάξτε το πιο εύκολο και γρήγορο πιάτο!

Δείτε παρακάτω μία συνταγή για εύκολες και πεντανόστιμες τορτίγιες που θα λατρέψετε! Ακόμα, αν θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό με κιμά και τυρί, δοκιμάστε την συνταγή αυτή με τις πατάτες ανάμεσα.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

500γρ. μοσχαρίσιο κιμά
Μιξ μπαχαρικών για tacos
Τορτίγιες
Τριμμένο τυρί
Θα έχετε το δείπνο έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά!

Βάζει σε ένα ταψί κιμά μαζί με μακαρόνια και τυρί – Αυτό που θα φτιάξει θα σας κολάσει!

Βάζει σε ένα ταψί κιμά μαζί με μακαρόνια και τυρί…Αυτό που θα φτιάξει θα σας κολάσει!

Αυτή η μακαρονάδα φούρνου με κιμά και τυριά είναι το όνειρο σας παραδομένο στο πιάτο σας! Δείτε και αυτή τη συνταγή που γέμισε τον σε μια κούπα, έβαλε από πάνω σάλτσα και σε 3 λεπτά έφτιαξε κάτι φοβερό!

Για την μακαρονάδα φούρνου θα χρειαστείτε:

1 πακέτο ‏μακαρόνια της επιλογής σας (προτείνουμε ριγκατόνι)
1 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
1 ‏μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες ‏σκόρδο ψιλοκομμένο
‏κόκκινο πιπέρι
450 γρ. ‏μοσχαρίσιος κιμάς
2 κ.σ. ‏πελτές ντομάτας
1 κ.σ. ‏ρίγανη
800 γρ. ‏ντοματοπολτός
1 1/2 φλ. ‏τυρί ρικότα
2 κ.σ. ‏βασιλικός
1/2 φλ. ‏τριμμένη παρμεζάνα
2 φλ. ‏τριμμένη μοτσαρέλα

Βάζει σε ένα ταψί κιμά μαζί με μακαρόνια και τυρί

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C. Μαγειρεύετε τα μακαρόνια σε βραστό αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente, να κάθονται δηλαδή στο δόντι. Στραγγίζετε. Βάζει πατάτες ανάμεσα στον κιμά και από πανω τυρί – Αυτό που γίνεται μετά θα το τρως για μια ζωή!

Βάζετε λίγο βούτυρο στη κατσαρόλα που έβρασαν και μεταφέρετε εκεί τα μακαρόνια. Ανακατεύετε για να μην κολλήσουν και τα αφήνετε εκεί.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα.

Βάζετε τον κιμά στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνετε. Το σοτάρετε μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα.

Έπειτα προσθέστε τον πελτέ ντομάτας με την ρίγανη και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ώστε να σοταριστεί καλά ο πελτές.

Προσθέστε τον ντοματοπολτό και αλατοπιπερώστε ξανά. Αφήστε τη σάλτσα να έρθει σε βρασμό , κατεβάστε την φωτιά και μαγειρέψτε ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι ο κιμάς να πιει τα υγρά του και να δέσουν οι γεύσεις για 15-20 λεπτά.

Αποσύρετε από την φωτιά και ανακατέψτε τον βασιλικό. Προσθέστε στη κατσαρόλα με τα μακαρόνια τον κιμά και το τυρί ρικότα. Ανακατέψτε ώστε να απλωθούν τα μείγματα. Σε ένα μεγάλο σκεύος (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πυρέξ) απλώνετε τα μισά μακαρόνια με κιμά. Πασπαλίζετε πάνω τους τη μισή μοτσαρέλα και τη μισή παρμεζάνα.

Απλώστε τα υπόλοιπα μακαρόνια και τα υπόλοιπα τυριά. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα τυριά. Γαρνίρετε με βασιλικό.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...