Μία συνταγή για τυρόπιτα με ψωμί του τοστ που θα σε εντυπωσιάσει με τη νοστιμιά της! Με την ευκαιρία, δείτε τα μυστικά για καραμέλωμα στο κόκκινο κρέας.Λαχταριστές, με πλούσια γεύση, με φύλλο ή χωρίς, δύσκολες και άλλες μπελαλίδικες, οι πίτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης και πρωταγωνιστές των οικογενειακών τραπεζιών.Μικροί και μεγάλοι τις λατρεύουν, αναζητούμ…
Μία συνταγή για τυρόπιτα με ψωμί του τοστ που θα σε εντυπωσιάσει με τη νοστιμιά της! Με την ευκαιρία, δείτε τα μυστικά για καραμέλωμα στο κόκκινο κρέας.
Λαχταριστές, με πλούσια γεύση, με φύλλο ή χωρίς, δύσκολες και άλλες μπελαλίδικες, οι πίτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης και πρωταγωνιστές των οικογενειακών τραπεζιών.
Μικροί και μεγάλοι τις λατρεύουν, αναζητούμε διαρκώς νέες συνταγές και όταν ανακαλύπτουμε κάποια εύκολη, που να μη θέλει πολλά-πολλά, τότε αυτή μπαίνει αυτόματα στη λίστα με τις αγαπημένες μας.
Εμείς βρήκαμε στη σελίδα της σεφ Ελένης Ψυχούλη στο instagram την πιο απλή συνταγή για τυρόπιτα που μπορείς να φανταστείς. Με ψωμί του τοστ αντί για φύλλο, αυτή η λαχταριστή πίτα θα είναι έτοιμη στυ πι και φι και θα σε εκπλήξει με την πλούσια γεύση της.
- 14 φέτες ψωμί του τοστ
- 80 γρ. Βούτυρο γάλακτος
- 1 συσκευασία σκληρό τυρί
- 150 γρ τσένταρ τριμμένο
- 3 αβγά
- 2 ποτήρια γάλα
- 1/2 συσκευασία φρέσκο τυρί κρέμα
- Λιώνουμε το βούτυρο.
- Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε με φέτες ψωμιού. Τις αλείφουμε με βούτυρο.
- Ανακατεύουμε τα τυριά, με το τυρί κρέμα.
- Χτυπάμε το γάλα με τα αβγά.
- Απλώνουμε τα τυριά πάνω στο ψωμί, κρατώντας μια ποσότητα για την επιφάνεια.
- Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί και το αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
- Περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών.
- Απλώνουμε στην επιφάνεια τα τυριά που έμειναν.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.
Τυρόπιτα με άνηθο και χαμηλά λιπαρά, μόνο με ελάχιστα υλικά
Το τυρί με τον άνηθο είναι ένας γευστικός συνδυασμός που αποτελεί κλασσική πολίτικη γεύση. Και αν σας αρέσουν οι παραδοσιακές συνταγές της ανατολής η παρακάτω τυρόπιτα ιδανική για εσάς…
Επιπλέον είναι ελαφριά, με χαμηλά λιπαρά και φτιαγμένη με λίγα υλικά και μπορείτε να την ετοιμάσετε πολύ εύκολα και γρήγορα για το σαββατιάτικο τραπέζι σας. Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για «τουρλωτή» τυρόπιτα του 10λεπτου
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας (περιέχει 11-12 φύλλα)
- ½ φλ. ελαιόλαδο (για το άλειμμα των φύλλων)
- 2 κ.σ. γάλα (για την επιφάνεια της πίτας)
Για τη γέμιση:
- φέτα 500 γρ. (ξαρμυρισμένη)
- ανθότυρο 150 γρ.
- 4 κ.σ. γιαούρτι (4% λιπαρά)
- 2 αυγά
- ½ ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• Σε ένα βαθύ μπολ πατάω με το πιρούνι τα τυριά να λιώσουν κι ανακατεύω όλα τα υλικά της γέμισης ωσότου δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μείγμα.
• Σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος ή pyrex ξεκινάω να στρώνω τα μισά από τα φύλλα κρούστας (6 από αυτά) διπλωμένα στα δύο κι αλείφοντας τα ένα-ένα με το ελαιόλαδο.
• Κατόπιν στρώνω την γέμιση στην επιφάνεια της πίτας και συνεχίζω το στρώσιμο και το λάδωμα των υπόλοιπων φύλλων.
• Χαράσσω την τυρόπιτα με ένα κοφτερό μαχαίρι σε φέτες, αλείφω την επιφάνεια της με το γάλα και φουρνίζω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 50’.
• Η τυρόπιτα (όπως και κάθε πίτα) τρώγεται καλύτερα αφού «ξεκουραστεί» για 15’ μόλις βγει από τον φούρνο.
Καλή επιτυχία!
Δείτε και αυτά