Παραδοσιακή τυρόπιτα βουνίσια: Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή με 3 ειδη τυριών!


    Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με συνταγή για τυρόπιτα! Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για για σούπερ τυρόπιτα με κρέμα γιαουρτιού, ανθότυρου και φέτας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.Πάμε να την δούμε αναλυτικά την τυρόπιτα παρακάτω:Για τη ζύμηΓια τη γέμισηΓια το φινίρισμαΠρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη που θα πρέπει να είναι εύπλαστη και μέτρια, ούτε σκληρή ούτε όμως και μαλακή.Στο πάγκο της κουζίνα…

    ...�ρίπου 1ποτήρι Για το καλύτερο άνοιγμα του φύλλου 3 κ.σ. νισεστέ και λίγο αλεύρι Για τη γέμιση 1 κιλό τυρί φέτα 800 γρ. ανθότυρο 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ. κρεμώδες τυρί 1 πρέζα αλάτι 1 πρέζα πιπέρι 1 φλιτζανάκι υγρή σόδα 6 αυγά χωριάτικα Ελαιόλαδο ή βούτυρο ντόπιο Για...

    Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με συνταγή για τυρόπιτα! Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για για σούπερ τυρόπιτα με κρέμα γιαουρτιού, ανθότυρου και φέτας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

    Πάμε να την δούμε αναλυτικά την τυρόπιτα παρακάτω:

    Για τη ζύμη

    • 1 κιλό αλεύρι μαλακό για πίτες, κοσκινισμένο
    • Μισή κουταλιά αλάτι
    • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
    • 2 κ.σ. ξύδι
    • νερό εμφιαλωμένο ανθρακούχο «όσο πάρει» ή νερό πηγής, περίπου 1ποτήρι
    • Για το καλύτερο άνοιγμα του φύλλου
    • 3 κ.σ. νισεστέ και λίγο αλεύρι

    Για τη γέμιση

    • 1 κιλό τυρί φέτα
    • 800 γρ. ανθότυρο
    • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    • 200 γρ. κρεμώδες τυρί
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 1 πρέζα πιπέρι
    • 1 φλιτζανάκι υγρή σόδα
    • 6 αυγά χωριάτικα
    • Ελαιόλαδο ή βούτυρο ντόπιο

    Για το φινίρισμα

    • 50 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο

    Παραδοσιακή τυρόπιτα βουνίσια: Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή με 3 ειδη τυριών!

    Πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη που θα πρέπει να είναι εύπλαστη και μέτρια, ούτε σκληρή ούτε όμως και μαλακή.

    Στο πάγκο της κουζίνας βάζουμε το αλεύρι και στη μέση δημιουργούμε ένα κενό για να βάλουμε τα υγρά υλικά. Πασπαλίζουμε με αλάτι.

    Ζυμώνουμε δυνατά και μόλις η ζύμη ξεκολλά από τα χέρια μας είναι έτοιμη.

    Μοιράζουμε τη ζύμη σε 5 μπαλάκια.

    Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για 1 ώρα και αμέσως μετά με τον πλάστη ανοίγουμε 5 φύλλα.

    Για μεγαλύτερη ευκολία πασπαλίζουμε τον πλάστη και τον πάγκο μας με το μείγμα αλεύρι και νισεστέ

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    Με ένα πινέλο περνάμε με ελαιόλαδο ένα ταψί για πίτες Νο38.

    Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο το στρώνουμε στο ταψί και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, απλώνουμε και το δεύτερο φύλλο και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα γέμισης.

    Την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι.

    Στρώνουμε ένα φύλλο και καλύπτουμε τη γέμιση.

    Το ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε και την υπόλοιπη γέμιση, που τη στρώνουμε ομοιόμορφα για να καλύψει όλη την επιφάνεια του φύλλου.

    Ρίχνουμε λίγο σιμιγδάλι ακόμα και καλύπτουμε τη γέμιση με δύο φύλλα ραντίζοντας το καθένα με ελαιόλαδο.

    Κόβουμε τις άκρες γύρω από το ταψί όσο έχει μείνει και το γυρίζουμε προς τα μέσα.

    Τρυπάμε την επιφάνεια του φύλλου με ένα πιρούνι και κόβουμε βαθιά σε κομμάτια.

    Περνάμε την επιφάνεια της πίτας με βούτυρο.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 1 ώρα και ίσως λίγο παραπάνω.

    Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει η πίτα, για 20 λεπτά και σερβίρουμε.

    Πηγή: emvolos.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά