Αφράτο κέικ με με ζαχαρούχο γάλα χωρίς βούτυρο!


    Αφράτο κέικ με με ζαχαρούχο γάλα χωρίς βούτυρο! Είναι ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Είναι εύκολο στην εκτέλεση και έχει μόνο 4 υλικά, κάτι που τον κάνει αρκετά οικονομικό!Υλικ…

    ...ά Μεγάλη ποικιλία σε είδη κουζίνας που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη!– 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα– 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο– ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ– 4 αυγά μεσαία– 2 βανιλίνες (προαιρετικά)ΕκτέλεσηΣε μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο και προσθέτουμε ένα ένα...

    Αφράτο κέικ με με ζαχαρούχο γάλα χωρίς βούτυρο! Είναι ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

    Είναι εύκολο στην εκτέλεση και έχει μόνο 4 υλικά, κάτι που τον κάνει αρκετά οικονομικό!

    Υλικά

    Μεγάλη ποικιλία σε είδη κουζίνας που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη!
    – 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
    – 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
    – ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    – 4 αυγά μεσαία
    – 2 βανιλίνες (προαιρετικά)

    Αφράτο κέικ με με ζαχαρούχο γάλα

    Εκτέλεση
    Σε μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά σιγά σιγά ανακατεύοντας με το σύρμα να διαλυθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τις βανίλιες. Το θεϊκό γλυκό ψυγείου που έχει μόνο 3 υλικά και είναι έτοιμο σε 5 λεπτά!

    Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα ή μικρό ταψί διαμέτρου έως 22 εκ. που το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά.

    Καλή επιτυχία!

    Το συγκεκριμένο κέικ βγαίνει ιδιαίτερα μαλακό και αφράτο. Μια άλλη χρήση του είναι να το κόψουμε με προσοχή με μεγάλο μαχαίρι ψωμιού κατά μήκος χωρίζοντάς το στα δύο και να στρώσουμε το κάτω κομμάτι με μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Το κλείνουμε με το δεύτερο κομμάτι και το σερβίρουμε γεμιστό

    Βάζει σε ένα ταψί κιμά μαζί με μακαρόνια και τυρί – Αυτό που θα φτιάξει θα σας κολάσει!

    Βάζει σε ένα ταψί κιμά μαζί με μακαρόνια και τυρί…Αυτό που θα φτιάξει θα σας κολάσει!

    Αυτή η μακαρονάδα φούρνου με κιμά και τυριά είναι το όνειρο σας παραδομένο στο πιάτο σας! Δείτε και αυτή τη συνταγή που γέμισε τον σε μια κούπα, έβαλε από πάνω σάλτσα και σε 3 λεπτά έφτιαξε κάτι φοβερό!

    Για την μακαρονάδα φούρνου θα χρειαστείτε:

    1 πακέτο ‏μακαρόνια της επιλογής σας (προτείνουμε ριγκατόνι)
    1 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
    1 ‏μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    2 σκελίδες ‏σκόρδο ψιλοκομμένο
    ‏κόκκινο πιπέρι
    450 γρ. ‏μοσχαρίσιος κιμάς
    2 κ.σ. ‏πελτές ντομάτας
    1 κ.σ. ‏ρίγανη
    800 γρ. ‏ντοματοπολτός
    1 1/2 φλ. ‏τυρί ρικότα
    2 κ.σ. ‏βασιλικός
    1/2 φλ. ‏τριμμένη παρμεζάνα
    2 φλ. ‏τριμμένη μοτσαρέλα

    Βάζει σε ένα ταψί κιμά μαζί με μακαρόνια και τυρί

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C. Μαγειρεύετε τα μακαρόνια σε βραστό αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente, να κάθονται δηλαδή στο δόντι. Στραγγίζετε. Βάζει πατάτες ανάμεσα στον κιμά και από πανω τυρί – Αυτό που γίνεται μετά θα το τρως για μια ζωή!

    Βάζετε λίγο βούτυρο στη κατσαρόλα που έβρασαν και μεταφέρετε εκεί τα μακαρόνια. Ανακατεύετε για να μην κολλήσουν και τα αφήνετε εκεί.

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα.

    Βάζετε τον κιμά στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνετε. Το σοτάρετε μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα.

    Έπειτα προσθέστε τον πελτέ ντομάτας με την ρίγανη και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ώστε να σοταριστεί καλά ο πελτές.

    Προσθέστε τον ντοματοπολτό και αλατοπιπερώστε ξανά. Αφήστε τη σάλτσα να έρθει σε βρασμό , κατεβάστε την φωτιά και μαγειρέψτε ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι ο κιμάς να πιει τα υγρά του και να δέσουν οι γεύσεις για 15-20 λεπτά.

    Αποσύρετε από την φωτιά και ανακατέψτε τον βασιλικό. Προσθέστε στη κατσαρόλα με τα μακαρόνια τον κιμά και το τυρί ρικότα. Ανακατέψτε ώστε να απλωθούν τα μείγματα. Σε ένα μεγάλο σκεύος (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πυρέξ) απλώνετε τα μισά μακαρόνια με κιμά. Πασπαλίζετε πάνω τους τη μισή μοτσαρέλα και τη μισή παρμεζάνα.

    Απλώστε τα υπόλοιπα μακαρόνια και τα υπόλοιπα τυριά. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα τυριά. Γαρνίρετε με βασιλικό.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά