Εύκολα τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα


    Φτιάξτε τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια λαχταριστή συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φτιάξετε τσουρέκια, δείτε εδώ μια συνταγή για Πα…

    ...σχαλινά κουλουράκια.Τσουρέκια: Υλικά και διαδικασία 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 2,5 κουτιά ζάχαρη 2 βανίλιες 6 αυγά 2 κουτιά σπορέλαιο 3 κουτιά ζεστό νερό 1 φακελάκι κακουλέ σκόνη 1 φακελάκι μαχλέπι σκόνη 1 κουτ. γλ. μαστίχα Χίου σε σκόνη 1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα) 200 γραμμ....

    Φτιάξτε τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια λαχταριστή συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φτιάξετε τσουρέκια, δείτε εδώ μια συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια.

    Τσουρέκια: Υλικά και διαδικασία

    • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
    • 2,5 κουτιά ζάχαρη
    • 2 βανίλιες
    • 6 αυγά
    • 2 κουτιά σπορέλαιο
    • 3 κουτιά ζεστό νερό
    • 1 φακελάκι κακουλέ σκόνη
    • 1 φακελάκι μαχλέπι σκόνη
    • 1 κουτ. γλ. μαστίχα Χίου σε σκόνη
    • 1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα)
    • 200 γραμμ. μαγιά νωπή ή 7 φακελάκια ξηρή (των 8γρ)
    • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
    • 3 κιλα αλεύρι για τσουρέκι ή σκληρό
    • Με το κουτί απ’ το ζαχαρούχο μετράμε

    συνταγή για τσουρέκια

    • 1 αυγό
    • 4 κουταλιές της σούπας γάλα
    • Φιλέ αμυγδάλου
    • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
    • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, τη βανίλια και το σπορέλαιο. Σε μια λεκάνη μεγάλη λιώνουμε τη μαγιά με τα 3 κουτιά νερό (ζεστό όχι καuτό) και αφού λιώσει προσθέτουμε στη λεκάνη το μείγμα της κατσαρόλας.
    • Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγά – σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι. Ζυμώνουμε και αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 2 ώρες για να φουσκώσει. Αν θέλουμε ζυγίζουμε.
    • Χωρίζουμε το ζυμάρι μας ανά 500 γρ και πλάθουμε τα τσουρέκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Μόλις φουσκώσουν περίπου 60 λεπτά, τα αλείφουμε με αυγό που έχουμε χτυπήσει με το γάλα και τα πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά με αέρα. Τα ταψάκια τα βάζω φούρνο δέκα λεπτά πριν αρχίσω το ψήσιμο.
    • Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, να κολλάει λίγο. Λαδώνω τα χέρια μου και ζύμωμα περίπου 5 με 6 λεπτά. Το σπορέλαιο μπορεί να αντικατασταθεί με βούτυρο ή μισό – μισό.
    • Μέσα μπορούμε να βάλουμε σοκολάτα ή μαρμελάδα ή κρέμα.

    Πηγή: cookpad.com

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά