«Ταξίδι» στην Ανατολή: Τυρόπιτα κιουνεφέ με κρεμώδη γέμιση


    “Ταξιδέψτε στην Ανατολή” με μια εύκολη συνταγή τυρόπιτας κιουνεφέ με πλούσια γέμιση από κρεμώδη τυριά.Μπορεί λοιπόν οι περισσότεροι να γνωρίζουν το κλασικό σιροπιαστό κανταΐφι, λίγοι όμως γνωρίζουν ότι στην ανατολική κουζίνα υπάρχει και το κανταΐφι “Κιουνεφέ” με την προσθήκη μαλακού τυριού!Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Η τυρόπιτα της Κυριακής – Όπως την έφτιαχνε κάποτε η γιαγιά: Η… εναλλακτική …

    ...εκδοχή με γιαούρτι, φέτα και σόδα 500 γρ. κανταΐφι 400 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια (οτιδήποτε μαλακό) 100 γρ. γάλα 150 γρ. βούτυρο λιωμένο 300 γρ. ζάχαρη 200 γρ. νερό Χυμό από μισό λεμόνι Συνταγή για τυρόπιτα κιουνεφέΗ εκτέλεση για το γλυκό κανταΐφι κιουνεφέΕτοιμάζετε το σιρόπι με...

    “Ταξιδέψτε στην Ανατολή” με μια εύκολη συνταγή τυρόπιτας κιουνεφέ με πλούσια γέμιση από κρεμώδη τυριά.

    Μπορεί λοιπόν οι περισσότεροι να γνωρίζουν το κλασικό σιροπιαστό κανταΐφι, λίγοι όμως γνωρίζουν ότι στην ανατολική κουζίνα υπάρχει και το κανταΐφι “Κιουνεφέ” με την προσθήκη μαλακού τυριού!

    Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Η τυρόπιτα της Κυριακής – Όπως την έφτιαχνε κάποτε η γιαγιά: Η… εναλλακτική εκδοχή με γιαούρτι, φέτα και σόδα

    • 500 γρ. κανταΐφι
    • 400 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια (οτιδήποτε μαλακό)
    • 100 γρ. γάλα
    • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
    • 300 γρ. ζάχαρη
    • 200 γρ. νερό
    • Χυμό από μισό λεμόνι

    Συνταγή για τυρόπιτα κιουνεφέ
    Συνταγή για τυρόπιτα κιουνεφέ

    Η εκτέλεση για το γλυκό κανταΐφι κιουνεφέ

    Ετοιμάζετε το σιρόπι με μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτετε ζάχαρη, νερό και χυμό λεμονιού και το αφήνετε μέχρι να πάρει μια βράση.

    Το αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά.

    Βάζετε το κανταΐφι σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και προσπαθείτε να το “ξεδιπλώσετε” με τα χέρια.

    Λιώνετε το βούτυρο, το ρίχνετε πάνω στο κανταΐφι και το ανακατεύετε με τα χέρια.

    Απλώνετε το μισό κανταΐφι σ” ένα μεγάλο ταψί φούρνου.

    Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε με το σύρμα το τυρί με το γάλα.

    Το απλώνετε πάνω στο στρωμένο κανταΐφι και σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι.

    Ψήνετε στους 150-160ο C μέχρι να κοκκινίσει το κανταΐφι.

    Βγάζετε από το φούρνο το ταψί.

    Στη συνέχεια σιροπιάζετε το κανταΐφι.

    Απλό, εύκολο και πολύ νόστιμο!

    Τυρόπιτα σκέτο «λουκούμι» από τον Πέτρο Συρίγο με μέλι και σουσάμι για το οικογενειακό τραπέζι του Σαββατοκύριακου

    Συνταγή: Φανταστική χειροποίητη στριφτόπιτα με φέτα, μέλι και σουσάμι από τον Πέτρο Συρίγο. Μια διαφορετική εκδοχή της αγαπημένης μας τυρόπιτας. Με την ευκαιρία, δείτε 11 μυστικά του Πέτρου Συρίγου για άψογα μπιφτέκια.

    • 500 γρ. αλεύρι
    • 220 γρ. νερό
    • 50 γρ. ξύδι
    • 20 γρ. ελαιόλαδο
    • 10 γρ. αλάτι
    • Αλεύρι (για το άνοιγμα της ζύμης)
    • Στριφτή τυρόπιτα- Για την γέμιση:
    • 1 πράσσο μεγάλο ψιλοκομμένο
    • 400 γρ. κατσικίσιο τυρί (σκληρό)
    • 400 γρ. ανθότυρο
    • 1 μικρό ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
    • 1 αυγό
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • Μέλι
    • Σουσάμι
    • Μαυροσούσαμο

    • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.
    • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε με τα δάχτυλα μας, ώστε να ποτήσει το αλεύρι.
    • Προσθέτουμε το ξύδι και το νερό, ενώ παράλληλα ζυμώνουμε.
    • Η ζύμη πρέπει να μην κολλάει στα χέρια. Καλύπτουμε καλά την ζύμη μας με μια πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε για τουλάχιστον 45 λεπτά να ξεκουραστεί.

    Στριφτόπιτα με τυρί – Για την γέμιση:

    • Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ψιλοκομμένο πράσο και το σωτάρουμε για 2 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά, ενώ παράλληλα προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μάραθο.
    • Στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
    • Σε ένα μπολ τρίβουμε τα τυριά ή τα θρυμματίζουμε με το χέρι. Προσθέτουμε το αυγό, τον ψιλοκομμένο μάραθο, το πιπέρι και το κρύο σωταρισμένο πράσο.
    • Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και τα αφήνουμε στην άκρη, ενώ προετοιμάζουμε το άνοιγμα του φύλλου.
    • Σε μια καθαρή επιφάνεια αλευρώνουμε και κόβουμε στα 6 το ζυμάρι μας και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε το κάθε φύλλο ξεχωριστά, (λεπτό και όσο γίνεται παραλληλόγραμμο). Αλευρώνουμε σε όλες τις επιφάνειες για να μας βοηθήσει στο άνοιγμα.
    • Με ένα πινέλο αλείφουμε τη ζύμη μας παντού και στο κάτω μέρος της (προς τη πλευρά μας δηλαδή) απλώνουμε στην ευθεία παράλληλα 3 κ.τ.σ από τη γέμιση, την σκεπάζουμε τυλίγοντας το ρολό προς τα μέσα.
    • Έπειτα τυλίγουμε σε ρολό σχηματίζοντας σαλιγκάρι. Την άκρη τη βάζουμε προς τα κάτω ώστε να μην ξεκολλήσει.
    • Την τοποθετούμαι σε μια λαδόκολλα που έχουμε αλευρώσει από πριν και την βάζουμε στην κατάψυξη πριν το τηγάνισμα ή το ψήσιμο, ώστε να μην ανοίξει το φύλλο μας.
    • Αν τις τηγανίσετε θέλουν περίπου 2 λεπτά απο τη κάθε πλευρά ενώ σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά .
    • Τέλος, όταν ροδίσει ρίχνετε το μέλι και το σουσάμι.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά