Εύκολη τυρόπιτα με αλλαντικά!


    Μετά την τυρόπιτα με δύο κινήσεις, βρήκαμε για εσάς την τέλεια συνταγή για τυρόπιτα με αλλαντικά. Είναι μια συνταγή διαφορετική απ όλες τις άλλες, καθώς μέσα θα προσθέσετε αλλαντικά και θα δώσει μια π…

    ...ιο πικάντικη γεύση. Πάμε να δούμε τα υλικά αλλά και τη διαδικασία.ΥλικάΦαρίνα 600 γρΓάλα 1 κούπα τσαγιούΓιαούρτι 1 κούπα τσαγιούΜπέικιν πάουντερ 1 φακελάκιΑυγά 3 τεμΑλλαντικά (ζαμπόν, γαλοπούλα, σαλάμι) 300 γρ σε κύβους ή φέτες (ότι έχουμε από αλλαντικά)Τυριά (κεφαλογραβιέρα,κασέρι,μετσοβόνε,φέτα,ανθότυρο)...

    Μετά την τυρόπιτα με δύο κινήσεις, βρήκαμε για εσάς την τέλεια συνταγή για τυρόπιτα με αλλαντικά.

    Είναι μια συνταγή διαφορετική απ όλες τις άλλες, καθώς μέσα θα προσθέσετε αλλαντικά και θα δώσει μια πιο πικάντικη γεύση. Πάμε να δούμε τα υλικά αλλά και τη διαδικασία.

    Υλικά

    Φαρίνα 600 γρ
    Γάλα 1 κούπα τσαγιού
    Γιαούρτι 1 κούπα τσαγιού
    Μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
    Αυγά 3 τεμ
    Αλλαντικά (ζαμπόν, γαλοπούλα, σαλάμι) 300 γρ σε κύβους ή φέτες (ότι έχουμε από αλλαντικά)
    Τυριά (κεφαλογραβιέρα,κασέρι,μετσοβόνε,φέτα,ανθότυρο) 300 γρ σε κύβους (ότι έχουμε από τυριά)
    Αλάτι-πιπέρι
    Δυόσμος 1 κουτάλι της σούπας τριμμένος
    Μαργαρίνη 100-150 γρ

    Εκτέλεση

    Βάζουμε σε μπολ μεγάλο τη μαργαρίνη με τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα,το γιαούρτι,αλάτι,πιπέρι,ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη κάπως πιο πηκτή. Έχουμε κόψει τα αλλαντικά και τα τυριά μας σε κύβους ή σε φέτες (όπως μας αρέσει), τα προσθέτουμε μέσα στη ζύμη κι ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τον δυόσμο. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή φόρμα για κέικ , πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς , πάνω και κάτω για 40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Βγάζουμε από τον φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει, κόβουμε σε φέτες κι είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

    chefoulis.gr

    H τυρόπιτα της τεμπέλας θέλει μόνο 3 λεπτά προετοιμασία!

    Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με μια υπέροχη συνταγή για την τυρόπιτα της ημέρας, ενώ χτες σας παρουσιάσαμε και πως θα φτιάξετε την ζύμη!

    Η πιο εύκολη τυρόπιτα που υπάρχει. Μέσα σε 3 λεπτά την ετοιμάζεις, την ψήνεις και απολαμβάνεις το τραγανό αέρινο φύλλο της.

    Υλικά Συνταγής

    2 φύλλα «τόσο απλά» της Alfa (λαδωμένα και τσαλακωμένα)
    500 γραμ. φέτα σε τρίμματα
    100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
    1 αυγό
    4 κ.σ γάλα
    λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

    συνταγή για τυρόπιτα

    Εκτέλεση

    Βγάζουμε τη συσκευασία με τα φύλλα για την εύκολη τυρόπιτα από την κατάψυξη και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα.

    Σε ένα μπoλ, βάζουμε τη φέτα θρυμματισμένη, τα τυριά τριμμένα και λίγο πιπέρι. Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο με το γάλα, τρίβουμε πιπέρι κι ανακατεύουμε.

    Ανασηκώνουμε το 1 φύλλο. Αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε μια στρώση. Καλύπτουμε με το δεύτερο τσαλακωμένο φύλλο. Ραντίζουμε με τα δάχτυλα λίγες σταγόνες νερό.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει καλά το φύλλο.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά