Μπιφτέκια σχάρας με γιαούρτι – Τα βήματα για να βγουν αφράτα σαν της ταβέρνας


    Τα μπιφτέκια της ταβέρνας είναι πολύ διαφορετικά πάντα από εκείνα που φτιάχνουμε σπίτι μας, ωστόσο η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει τον τρόπο για να μπορέσει ο καθένας να τα φτιάξει και να εντυπωσιάσει! Λίγα είναι τα μυστικά και η συνταγή πολύ απλή…Δείτε επίσης: Σταβλίσιες μπριζόλες – Το μυστικό για να ψηθούν καλά αλλά να βγουν ζουμερές μέσα


    Τα μπιφτέκια της ταβέρνας είναι πολύ διαφορετικά πάντα από εκείνα που φτιάχνουμε σπίτι μας, ωστόσο η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει τον τρόπο για να μπορέσει ο καθένας να τα φτιάξει και να εντυπωσιάσει! Λίγα είναι τα μυστικά και η συνταγή πολύ απλή…

    Πώς θα πετύχετε ζουμερά μπιφτέκια στη σχάρα

    Υλικά

    • 500 γρ. μοσχάρισιο κιμά
    • 250 γρ. αρνίσιο κιμά
    • 250 γρ. χοιρινό κιμά
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.σ. ξύδι
    • 2 κρεμμύδια
    • 1 μέτρια ντομάτα τριμμένη
    • 1 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένη
    • 1 κ.σ. σουμάκ (θα το βρείτε στα καταστήματα μπαχαρικών)
    • 1 κ.σ. ρίγανη
    • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 2 κ.σ. γιαούρτι
    • 1 φλ. φρυγανιά
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Δείτε επίσης: Σταβλίσιες μπριζόλες – Το μυστικό για να ψηθούν καλά αλλά να βγουν ζουμερές μέσα

    Εκτέλεση

    • Ζητάμε από τον κρεοπώλη να τον κόψει το κιμά μια φορά στην μηχανή αλέσεως.
    • Τον βάζουμε σε ένα μπολ και τρίβουμε από πάνω, τα κρεμμύδια τη ντομάτα και το σκόρδο.
    • Τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ελαιόλαδο.
    • Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
    • Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι.
    • Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά.
    • Προσθέτουμε φρυγανιά λίγη-λίγη, όχι όλη μαζί.
    • Πρέπει να είναι εύπλαστος.
    • Αφού ζυμώσουμε καλά τον μείγμα, τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο το λιγότερο για 30 λεπτά.

    Για το ψήσιμο

    • Ετοιμάζουμε την φωτιά για το ψήσιμο.
    • Λαδώνουμε ελαφρά με λίγο χαρτί κουζίνας την σχάρα που θα ψήσουμε.
    • Πλάθουμε 10 κομμάτια και τα ψήνουμε στη σχάρα BBQ γκαζιού, κάρβουνα.
    • Ψήνουμε χωρίς να τα πιέζουμε πάνω στη σχάρα, από 5′ μέχρι για 7′ λεπτά από κάθε πλευρά.
    • Κάθε 1½ με 2′ γυρνάμε με σπάτουλα τα μπιφτέκια στην σχάρα ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
    • Όταν ψηθούν τα βγάζουμε με σπάτουλα σε πιάτο.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά