Τα μπιφτέκια της ταβέρνας είναι πολύ διαφορετικά πάντα από εκείνα που φτιάχνουμε σπίτι μας, ωστόσο η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει τον τρόπο για να μπορέσει ο καθένας να τα φτιάξει και να εντυπωσιάσει! Λίγα είναι τα μυστικά και η συνταγή πολύ απλή…Δείτε επίσης: Σταβλίσιες μπριζόλες – Το μυστικό για να ψηθούν καλά αλλά να βγουν ζουμερές μέσα
Τα μπιφτέκια της ταβέρνας είναι πολύ διαφορετικά πάντα από εκείνα που φτιάχνουμε σπίτι μας, ωστόσο η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει τον τρόπο για να μπορέσει ο καθένας να τα φτιάξει και να εντυπωσιάσει! Λίγα είναι τα μυστικά και η συνταγή πολύ απλή…
Πώς θα πετύχετε ζουμερά μπιφτέκια στη σχάρα
Υλικά
- 500 γρ. μοσχάρισιο κιμά
- 250 γρ. αρνίσιο κιμά
- 250 γρ. χοιρινό κιμά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 2 κρεμμύδια
- 1 μέτρια ντομάτα τριμμένη
- 1 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 κ.σ. σουμάκ (θα το βρείτε στα καταστήματα μπαχαρικών)
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 1 φλ. φρυγανιά
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε επίσης: Σταβλίσιες μπριζόλες – Το μυστικό για να ψηθούν καλά αλλά να βγουν ζουμερές μέσα
Εκτέλεση
- Ζητάμε από τον κρεοπώλη να τον κόψει το κιμά μια φορά στην μηχανή αλέσεως.
- Τον βάζουμε σε ένα μπολ και τρίβουμε από πάνω, τα κρεμμύδια τη ντομάτα και το σκόρδο.
- Τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά.
- Προσθέτουμε φρυγανιά λίγη-λίγη, όχι όλη μαζί.
- Πρέπει να είναι εύπλαστος.
- Αφού ζυμώσουμε καλά τον μείγμα, τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο το λιγότερο για 30 λεπτά.
Για το ψήσιμο
- Ετοιμάζουμε την φωτιά για το ψήσιμο.
- Λαδώνουμε ελαφρά με λίγο χαρτί κουζίνας την σχάρα που θα ψήσουμε.
- Πλάθουμε 10 κομμάτια και τα ψήνουμε στη σχάρα BBQ γκαζιού, κάρβουνα.
- Ψήνουμε χωρίς να τα πιέζουμε πάνω στη σχάρα, από 5′ μέχρι για 7′ λεπτά από κάθε πλευρά.
- Κάθε 1½ με 2′ γυρνάμε με σπάτουλα τα μπιφτέκια στην σχάρα ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Όταν ψηθούν τα βγάζουμε με σπάτουλα σε πιάτο.