Λαδοπεταχτή Θεσσαλίας ή αλλιώς εύκολη τυρόπιτα


    Η λαδοπεταχτή είναι η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για τυρόπιτα με φέτα. Η συνταγή αυτή, για τυρόπιτα χωρίς φύλλο, μόνο με αλεύρι, μπορεί να μοιάζει εύκολη πίτα αλλά αν δεν πετύχετε τη σωστή αναλογί…


    Η λαδοπεταχτή είναι η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για τυρόπιτα με φέτα. Η συνταγή αυτή, για τυρόπιτα χωρίς φύλλο, μόνο με αλεύρι, μπορεί να μοιάζει εύκολη πίτα αλλά αν δεν πετύχετε τη σωστή αναλογία των υλικών δε θα πετύχει και η λαδοπεταχτή. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φτιάξετε τυρόπιτα, δείτε εδώ συνταγή για το σουφλέ της καραντίνας.

    Τυρόπιτα Θεσσαλίας: Δείτε τη συνταγή

    • Κατηγορία Συνταγής: Πρωινό, Σνάκ, Ορεκτικό
    • Χρόνος Εκτέλεσης: 60 λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά
    • 200 γρ. αλεύρι
    • 250 γρ. τυρί φέτα
    • 100 γρ. κεφαλοτύρι
    • 250 γρ. πρόβειο ή στραγγιστό γιαούρτι
    • 150 ml γάλα
    • 4 μεγάλα αυγά
    • 80 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • Αλάτι

    εύκολη τυρόπιτα Θεσσαλίας

    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
    • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, τα αυγά, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι τριμμένο και τη φέτα θρυμματισμένη.
    • Χρησιμοποιούμε μεγάλο ταψί γιατί ο χυλός δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος το ένα δάχτυλο. Αλείφουμε το ταψί πολύ καλά με το μισό ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το χυλό.
    • Mε το υπόλοιπο ελαιόλαδο λαδώνουμε τα χέρια μας και τον απλώνουμε ομοιόμορφα.
    • Ψήνουμε την τυρόπιτα στις αντιστάσεις, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και στους 200ο C για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο η πίτα και σερβίρουμε.
    • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πρόβειο γιαούρτι.
    • Χρησιμοποιούμε εκτός από φέτα και κατσικίσιο τυρί, αν θέλουμε.

    Πηγή: funkycook


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά