Λιγκουίνι με τόνο και λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου


    Λιγκουίνι με τόνο και λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου για να γλείφετε τα δάχτυλα σας. Μια καταπληκτική συνταγή που αν την φτιάξετε δεν θα μείνει ούτε λίγο μέσα στο σπίτι σίγουρα.Αυτή την συνταγή την είχ…


    Λιγκουίνι με τόνο και λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου για να γλείφετε τα δάχτυλα σας. Μια καταπληκτική συνταγή που αν την φτιάξετε δεν θα μείνει ούτε λίγο μέσα στο σπίτι σίγουρα.

    Αυτή την συνταγή την είχε κάνει η Βέφα σε μια εκπομπή της στο περίπου. Δεν είναι ακριβώς η ίδια.

    Υλικά

    • 4-5 άτομα
    • 1 πακέτο λιγκουίνι
    • 1 έτοιμη σάλτσα απλή
    • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό
    • Λάδι
    • 1 κουταλιά κανέλα
    • 1 φλυτζανάκι ρούμι

    Εκτέλεση

    Βράζουμε τα μακαρόνια.

    Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε λάδι και ρίχνουμε τον τόνο.

    Σβήνουμε με το ρούμι και προσθέτουμε την σάλτσα το αλάτι και την κανέλα.

    Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τα μακαρόνια ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.Αν πάλι θέλετε κάτι γλυκό δείτε αυτό το γλυκό του κουταλιού λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου

    Αν πάλι δεν θέλετε μακαρόνια αλλά προτιμάτε σαλάτα ψητή με μελιτζάνα – Δείτε την συνταγή της Βέφας

    Η σαλάτα με ψητή μελιτζάνα και σκόρδο της Βέφας Αλεξιάδου είναι ένα όνειρο και ό,τι πρέπει για την νηστεία. Το λεμόνι θα απογειώσει την συνταγή σας. Θα την φτιάξετε και δεν θα μείνει ούτε λίγο μέσα στο σπίτι.

    Πολύ απλή συνταγή και γρήγορη με βασικό συστατικό τη μελιτζάνα.Η συνταγή αυτή είναι εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη.

    Υλικά

    • 3-4 μελιτζάνες
    • μερικές σκελίδες σκόρδο
    • λάδι
    • ξύδι ή λεμόνι
    • αλάτι

    Εκτέλεση

    Πρώτα πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις καθαρίζουμε από τα κοτσάνια. Στη συνέχεια τις κόβουμε κατά μήκος σε 4 κομμάτια.

    Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι, τις αλατίζουμε και ρίχνουμε από πάνω λίγο λαδάκι.

    Τις βάζουμε στο γκριλ και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά γυρίζοντάς τις μια δυο φορές.

    Όταν ψηθούν τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε λάδι, ξύδι ή λεμόνι και τριμμένο ή πολτοποιημένο σκόρδο. Τις ποσότητες τις κανόνιζετε εσείς ανάλογα με τα γούστα σας. Εγώ βάζω περίπου μια σκελίδα σκόρδο για κάθε μελιτζάνα.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Τουλουμπάκια σε 10′ από την Βέφα Αλεξιάδου – Ρίξε πάνω λίγη κανέλα

    Σιμιγδαλένιος χαλβάς από την Βέφα Αλεξιάδου – Τα 2 κουταλάκια κανέλας κάνουν μεγάλη διαφορά

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά