Μακαρονάδα στο πι και φι: Καρμπονάρα στο τηγάνι σε 10 λεπτά από τον Άκη Πετρετζίκη


    Ο Άκης Πετρετζίκης μοιράστηκε μια συνταγή για καρμπονάρα στο τηγάνι σε 10 λεπτά. Η πεντανόστιμη μακαρονάδα που φτιάχνεται στο πι και φι.Αν από την άλλη θέλετε κάτι σε ορεκτικό, μπορείτε να δείτε τη συνταγή του για γρήγορη τυρόπιτα. Ο γνωστός μάγειρας με τις αλχημείες του στο akispetretzikis.com κάθε φορά μας εκπλήσσει.Τοποθετούμε ένα τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. σε δυνατή φωτιά.Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο …

    ...�λακτος 35% 2 αυγά, μεσαία πιπέρι 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη ΕκτέλεσηΤοποθετούμε ένα τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. σε δυνατή φωτιά.Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το μπέικον και το σκόρδο, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το ζεστό νερό, και...

    Ο Άκης Πετρετζίκης μοιράστηκε μια συνταγή για καρμπονάρα στο τηγάνι σε 10 λεπτά. Η πεντανόστιμη μακαρονάδα που φτιάχνεται στο πι και φι.

    Αν από την άλλη θέλετε κάτι σε ορεκτικό, μπορείτε να δείτε τη συνταγή του για γρήγορη τυρόπιτα. Ο γνωστός μάγειρας με τις αλχημείες του στο akispetretzikis.com κάθε φορά μας εκπλήσσει.

    Υλικά

    • 250 γρ. σπαγγέτι, Νο. 6
    • 4 φέτες μπέικον
    • 1 σκ. σκόρδο
    • 900 γρ. νερό
    • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
    • 2 αυγά, μεσαία
    • πιπέρι
    • 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

    Εκτέλεση

    Τοποθετούμε ένα τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. σε δυνατή φωτιά.

    Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το μπέικον και το σκόρδο, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

    Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το ζεστό νερό, και βράζουμε για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια τσιμπίδα.

    Ρίχνουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και το πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.

    Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε ξανά.
    Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με την τσιμπίδα για 1 λεπτό.

    Σερβίρουμε με flakes παρμεζάνας και πιπέρι.

    Vegan μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο: Το κόλπο του Άκη Πετρετζίκη στο ψήσιμο για να είναι αφράτα και ζουμερά

    • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κιλό πατάτες
    • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
    • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
    • 2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
    • 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
    • 1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
    • 1 σκ. σκόρδο
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 150 γρ. νερό
    • 6 vegan burger, 678 γρ.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

    Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει.

    Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής σε μικρά κομμάτια και τις ρίχνουμε στο τηγάνι να σοταριστούν για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

    Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σιρόπι σφενδάμου και τη ρίγανη.

    Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το ρίχνουμε στο μπολ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

    Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε τις πατάτες στο μπολ με τη μαρινάδα.

    Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι.

    Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα ορθογώνιο ταψί 28×36 εκ. και ρίχνουμε το νερό.

    Μεταφέρουμε τα vegan μπιφτέκια πάνω από τις πατάτες και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

    Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπτά.

    Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, ξεσκεπάζουμε, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 30 λεπτά.

    Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά