Νηστίσιμοι λουκουμάδες με ζάχαρη: Το καλύτερο γλυκό για τη νηστεία


    Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια λαχταριστή συνταγή για νηστίσιμους λουκουμάδες (ντόνατ) είναι φτιαγμένοι από αλεύρι, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη και λάδι. Οι υψηλές θερμίδες προέρχονται κυρίως από τ…

    ...ο λάδι που χρησιμοποιείτε για το τηγάνισμα και τη ζάχαρη.Στις μέρες μας υπάρχουν βέβαια και διάφορες παραλλαγές όπως με σοκολάτα, μαρμελάδα ή κρέμα, που αυξάνουν περισσότερο το θερμιδικό φορτίο. Παράλληλα σας προτείνουμε άλλη μια συνταγή για εύκολα τσουρέκια με ζαχαρούχο...

    Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια λαχταριστή συνταγή για νηστίσιμους λουκουμάδες (ντόνατ) είναι φτιαγμένοι από αλεύρι, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη και λάδι. Οι υψηλές θερμίδες προέρχονται κυρίως από το λάδι που χρησιμοποιείτε για το τηγάνισμα και τη ζάχαρη.

    Στις μέρες μας υπάρχουν βέβαια και διάφορες παραλλαγές όπως με σοκολάτα, μαρμελάδα ή κρέμα, που αυξάνουν περισσότερο το θερμιδικό φορτίο. Παράλληλα σας προτείνουμε άλλη μια συνταγή για εύκολα τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα.

    Πώς θα φτιάξετε τους λουκουμάδες με ζάχαρη

    • 1/2 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 ποτήρι νερό
    • 1 φακελάκι μαγιά
    • 3 με 4 κουταλιές ζάχαρη
    • Λίγο αλάτι
    • 1 βανίλια.
    • 1/2φλ βιτάμ λιωμένο

    Νηστίσιμοι λουκουμάδες με ζάχαρη: Το καλύτερο γλυκό για τη νηστεία

    • Βάζουμε στο μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη ,τη βανίλια, το αλάτι και το βούτυρο.
    • Ρίχνουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε
    • Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και μαλακό
    • Αφήνουμε τη ζύμη “να ξεκουραστεί” και να φουσκώσει….Και μετά πλάθουμε τους λουκουμάδες τους οποίους και αφήνουμε για μισή ώρα στην άκρη πριν τους τηγανίσουμε.
    • Τηγανίζουμε σε καuτό λάδι ενώ τους βάζουμε να τραβήξουν το πλεονάζον σε χαρτί κουζίνας. Τους ζαχαρώνουμε αμέσως ζεστούς για να κολλήσει πάνω τους η ζάχαρη.

    Νηστίσιμα μπισκότα με κακάο

    Φτιάξτε νηστίσιμα μπισκότα με κακάο και ελάχιστα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν δε θέλετε μπισκότα, δείτε εδώ μια συνταγή για τυρόπιτα.

    • 220 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 35 γρ κακάο
    • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    • 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
    • 1/4 κ.γ. αλάτι
    • 60 ml ελαιόλαδο
    • 60 ml ηλιέλαιο ή (αραβοσιτέλαιο)
    • 100 γρ ζάχαρη λευκή
    • 1 κ.γ. εκχυλίσμα βανίλιας
    • 60 ml νερό

    νηστίσιμα μπισκότα

    • Ρίχνουμε το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα και το αλάτι μέσα στο αλεύρι και τα ανακατεύουμε μέσα σε ένα λεκανάκι όλα μαζί.
    • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά με σύρμα το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο ή το αραβοσιτέλαιο ότι έχουμε, την ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το νερό.
    • Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στα υγρά και ανακατεύουμε στην αρχή με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και έπειτα με το χέρι μας μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι και να σχηματίσουμε ζύμη μαλακή που όμως δεν κολλάει στα δάχτυλά μας.
    • Πλάθουμε ισομεγέθεις μπαλίτσες περίπου των 25 γραμμαρίων και τις τοποθετούμε σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα. Πλάθω στρογγυλά λοιπόν και τα πιέζω λιγάκι στο κέντρο και τα τοποθετώ στο ταψί.
    • Ψήνουμε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 18 λεπτά στην προτελευταία σχάρα του φούρνου.
    • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά και μετά απολαμβάνουμε.

    Σημείωση: Τα Κουλουράκια φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου αεροστεγώς κλεισμένα σε βάζω ή κουτί ή τάπερ για 2 εβδομάδες.

    Πηγή: cookpad.com

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά