Το κόλπο του Γιώργου Τσούλη: Λαχταριστά μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο – Το μυστικό στην εκτέλεση


    Ο Γιώργος Τσούλης μοιράστηκε μια συνταγή για λαχταριστά μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Ποιο είναι το μυστικό κόλπο στην εκτέλεσή της;Αν ωστόσο θέλετε κάτι διαφορετικό μπορείτε να δείτε τη συνταγή του για τυρόπιτα κουρού.Μπιφτέκια με πατάτες φούρνουΓια τις πατάτες: Τοποθετούμε μία κατσαρόλα γεμάτη νερό σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις πατάτες. Τις βράζο…

    ...υ μαϊντανό, ψιλοκομμένο ¼ του μάτσου δυόσμο, ψιλοκομμένο Αλάτι Πιπέρι 1 κιλό baby πατάτες, κομμένες στη μέση 4 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 4 κ.σ. μουστάρδα 150 γρ. νερό Αλάτι Πιπέρι Μπιφτέκια με πατάτες φούρνουΕκτέλεσηΓια τις πατάτες: Τοποθετούμε μία κατσαρόλα γεμάτη νερό...

    Ο Γιώργος Τσούλης μοιράστηκε μια συνταγή για λαχταριστά μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Ποιο είναι το μυστικό κόλπο στην εκτέλεσή της;

    Αν ωστόσο θέλετε κάτι διαφορετικό μπορείτε να δείτε τη συνταγή του για τυρόπιτα κουρού.

    ΥΛΙΚΑ

    • 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
    • 400 γρ. χοιρινό κιμά
    • 2 αυγά medium
    • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
    • 2 σκ. σκόδρου, ψιλοκομμένες
    • 1 κ.σ. ξύδι
    • ¼ του μάτσου μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • ¼ του μάτσου δυόσμο, ψιλοκομμένο
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • 1 κιλό baby πατάτες, κομμένες στη μέση
    • 4 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
    • 4 κ.σ. μουστάρδα
    • 150 γρ. νερό
    • Αλάτι
    • Πιπέρι

    μπιφτέκια από Γιώργο Τσούλη
    Μπιφτέκια με πατάτες φούρνου

    Εκτέλεση

    Για τις πατάτες: Τοποθετούμε μία κατσαρόλα γεμάτη νερό σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις πατάτες. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς (όχι πολύ γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο).

    Για τον κιμά: Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το μοσχαρίσιο κιμά, το χοιρινό κιμά, τα αυγά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ξύδι, το μαϊντανό και το δυόσμο. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια, φορώντας γάντια μίας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, στον αέρα.

    Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε το θυμάρι, τη μουστάρδα και το νερό.

    Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

    Πλάθουμε τον κιμά σε μπιφτέκια και τα τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες.

    Ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα μπιφτέκια και σερβίρουμε.

    Μαλακά και αφράτα μπιφτέκια: Αυτή είναι η ιδανικότερη θερμοκρασία για να ψήσετε τον κιμά

    Αν είστε λάτρης των μπέργκερ, τότε πιθανώς έχετε δοκιμάσει να τα φτιάξετε στο σπίτι, ειδικά αν καλείτε φίλους στο σπίτι για μπάρμπεκιου. Τα μπιφτέκια δεν είναι μόνο ένα νόστιμο και αρκετά αγαπητό φαγητό για όλους, αλλά μπορείτε να ελέγξετε κάθε βήμα της κατασκευής τους, από την ποιότητα του κρέατος που χρησιμοποιείτε και το πόσο λίπος υπάρχει στο μείγμα μέχρι τη θερμοκρασία της σχάρας σας και τον τρόπο μαγειρέματος τους.

    Και αν και το μαγείρεμά τους φαίνεται με μια αρκετά απλή διαδικασία, επιλογές όπως η χρήση πολύ χαμηλής θερμοκρασίας, μπορεί στην πραγματικότητα να αποδειχθεί μεγάλο λάθος, σύμφωνα με το tastingtable.com.

    Όταν μαγειρεύετε μπιφτέκια μοσχαρίσιου κρέατος, πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για το υπερβολικό ψήσιμο του κρέατος. Εξάλλου, ενώ τα μπιφτέκια κοτόπουλου και γαλοπούλας πρέπει να μαγειρεύονται πολύ καλά για λόγους ασφαλείας, τα μοσχαρίσια μπιφτέκια μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια όταν φτάσουν σε εσωτερική θερμοκρασία 72 βαθμών.

    Αν θέλετε, για παράδειγμα, ένα μπιφτέκι που να είναι ακόμα ροζ στη μέση, μπορεί να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία, αλλά αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που πρέπει να κάνετε. Είτε μαγειρεύετε μπιφτέκια στη σχάρα, είτε σε τηγάνι, λοιπόν, το καραμελώδες χρώμα του κρέατος είναι το ζητούμενο. Και ο μόνος τρόπος για να το πετύχετε είναι να χρησιμοποιήσετε υψηλή θερμοκρασία.

    Για να σχηματίσουν τα μπιφτέκια σας αυτή την τέλεια κρούστα, πρέπει να τα ψήσετε σε υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια να τα αφήσετε να κάνουν τη δουλειά τους. Μόλις τα μπιφτέκια σας τοποθετηθούν στο τηγάνι ή τη σχάρα, όσο δελεαστικό και αν είναι, μην τα αγγίζετε για μερικά λεπτά. Όχι μόνο θα σχηματιστεί μια κρούστα, αλλά τα μπιφτέκια σας θα σφίξουν όμορφα, ώστε να μην σπάσουν όταν τα γυρίσετε.

    Μόλις το πάνω μέρος του κρέατος δείξει λίγη υγρασία και υπάρχει μια ωραία χρυσαφένια κρούστα στο κάτω μέρος, γυρίστε τα. Το πόση ώρα θα τα αφήσετε στη σχάρα μετά από αυτό εξαρτάται από το πάχος του μπιφτεκιού, οπότε χρησιμοποιείτε πάντα ένα θερμόμετρο για να βεβαιωθείτε ότι τα μπιφτέκια σας έχουν ψηθεί σε ασφαλή θερμοκρασία.

    Αν στοχεύετε σε ένα καλοψημένο μπιφτέκι, ελέγξτε τη θερμοκρασία του μετά από 10 λεπτά συνολικού ψησίματος. Για μέτρια καλοψημένο, περιμένετε εννέα λεπτά, για μέτριο, μαγειρέψτε για επτά έως οκτώ λεπτά και αν θέλετε μισοψημένο, έξι έως επτά λεπτά.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά