Νηστίσιμη κολοκυθόπιτα: Η τέλεια γλυκιά πίτα, χωρίς αυγά και βούτυρο που γίνεται τραγανή και πεντανόστιμη


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Νηστίσιμη κολοκυθόπιτα: Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και πολλοί άνθρωποι νηστεύουν. Επιθυμείτε να κάνετε μία νηστίσιμη και γλυκιά συνταγή από πίτα…



    Νηστίσιμη κολοκυθόπιτα: Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και πολλοί άνθρωποι νηστεύουν. Επιθυμείτε να κάνετε μία νηστίσιμη και γλυκιά συνταγή από πίτα; Μπορείτε να επιλέξετε μια νηστίσιμη κολοκυθόπιτα. Αναλυτικότερα, πώς να τη φτιάξετε:


    Υλικά συνταγής

    Νηστίσιμη κολοκυθόπιτα: Υλικά για το φύλλο:
    – 2 φλ αλεύρι γ.ο.χ
    – 2 κ.σ χυμό λεμονιού
    – 5 κ.σ ελαιόλαδο
    – 1/2 Κ.γ αλάτι
    – 1 φλ νερό χλιαρό περίπου.
    – Νισεστε για το άνοιγμα των φύλλων.

    Για την γέμιση:
    – 600γρ κολοκύθα κίτρινη τριμμένη
    – 5 κ.σ ζάχαρη
    – 1 κ.γ κανέλα
    – 1/2 κ γ γαρύφαλλο
    – 1 φλ καρύδια χοντροκομμένα
    – 1 χούφτα σταφίδες
    – 1/2 φλ φρυγανιά τριμμένη
    – 1/2 φλ ελαιόλαδο για τα φυλλα


    Νηστίσιμη κολοκυθόπιτα: Υλικά για το σιρόπι:
    – 1.5 φλ νερό
    – 1 φλ ζάχαρη
    – 1 φλ μελι
    – 1 φλούδα λεμόνι
    – 1 κανέλα φύλλο
    – 2 καρφάκια γαρύφαλλο

    Νηστίσιμη κολοκυθόπιτα: Εκτέλεση συνταγής

    – Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το λάδι το αλάτι και το λεμόνι και το τρίβουμε με τα δάχτυλα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
    – Μετά αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
    – Το αφήνουμε σκεπασμένο μια ώρα να ξεκουραστεί.


    Τι να κάνετε για τη γέμιση:
    – Βάζουμε την τριμμένη κολοκύθα σε ένα μπολ αφού την έχουμε στραγγίζει καλά προσθέτουμε την ζάχαρη τα μυρωδικά τα καρύδια τις σταφίδες και την φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά.
    – Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μπαλάκια.
    – Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης πασπαλίζουμε με λίγο νισεστέ και ανοίγουμε ένα μακρόστενο λεπτό φύλλο.
    – Το λαδώνουμε με ένα πινέλο με το ελαιόλαδο βάζουμε γέμιση και το τυλίγουμε ρόλο.
    – Βάζουμε όλα τα φύλλα σε λαδωμένο ταψάκι ξεκινώντας από το κέντρο.
    – Όσο λάδι μείνει το ρίχνουμε από επάνω.
    – Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου μια ώρα ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
    – Όταν βγει από τον φούρνο όπως είναι καuτό Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει και να το τραβήξει


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά