Το ρυζόγαλο φούρνου είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά, ιδανικό για κάθε εποχή του χρόνου. Με την πλούσια, κρεμώδη υφή του και το άρωμα της βανίλιας και της κανέλας, αποτελεί μια γευστική απόλαυση που ξυπνά αναμνήσεις από την κουζίνα της γιαγιάς. Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε το πιο νόστιμο ρυζόγαλο φούρνου γρήγορα και εύκολα, χρησιμοποιώντας απλά υλικά πο…
Το ρυζόγαλο φούρνου είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά, ιδανικό για κάθε εποχή του χρόνου. Με την πλούσια, κρεμώδη υφή του και το άρωμα της βανίλιας και της κανέλας, αποτελεί μια γευστική απόλαυση που ξυπνά αναμνήσεις από την κουζίνα της γιαγιάς.
Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε το πιο νόστιμο ρυζόγαλο φούρνου γρήγορα και εύκολα, χρησιμοποιώντας απλά υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας. Ακολουθήστε τα βήματα και εντυπωσιάστε τους αγαπημένους σας με ένα σπιτικό επιδόρπιο που λιώνει στο στόμα!
Τι θα χρειαστείτε για το ρυζόγαλο
- 200 γραμ. ρύζι
- 1½ φλ. νερό
- 1 λίτρο κρύο γάλα
- 2 κ. σ. νισεστέ ή κορν φλάουρ
- 100 γραμ. ζάχαρη
- λίγη μαστίχα
- 2 κρόκους αυγών
Εκτέλεση
Το ρυζόγαλο φούρνου είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά, ιδανικό για κάθε εποχή του χρόνου. Με την πλούσια, κρεμώδη υφή του και το άρωμα της βανίλιας και της κανέλας, αποτελεί μια γευστική απόλαυση που ξυπνά αναμνήσεις από την κουζίνα της γιαγιάς.
Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε το πιο νόστιμο ρυζόγαλο φούρνου γρήγορα και εύκολα, χρησιμοποιώντας απλά υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας. Ακολουθήστε τα βήματα και εντυπωσιάστε τους αγαπημένους σας με ένα σπιτικό επιδόρπιο που λιώνει στο στόμα!
Τι θα χρειαστείτε για το ρυζόγαλο
- 200 γραμ. ρύζι
- 1½ φλ. νερό
- 1 λίτρο κρύο γάλα
- 2 κ. σ. νισεστέ ή κορν φλάουρ
- 100 γραμ. ζάχαρη
- λίγη μαστίχα
- 2 κρόκους αυγών
Εκτέλεση
- Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα το ρύζι.
- Αφού τραβήξει καλά το νερό του, το ανακατεύουμε με το γάλα και προσθέτουμε το νισεστέ διαλυμένο σε κρύο νερό μαζί με τη μαστίχα.
- Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 2΄- 3΄ ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
- Στη συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με 2-3 κουταλιές κρύο γάλα.
- Στο χλιαρό μείγμα προσθέτοντας σιγά σιγά λίγο ρυζόγαλο και στη συνέχεια το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα.
- Αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε ένα πυράντοχο σκεύος, τοποθετημένο σε ταψί με κρύο νερό.
- Το βάζουμε στο πυρωμένο γκριλ μέχρι να σχηματιστεί μια πολύ σκούρα κρούστα από πάνω (προσοχή να μην καεί).
- Σερβίρουμε το ρυζόγαλο κρύο και πάντα προσθέτουμε κανέλα πριν το φάμε.
Κι αν ψάχνετε ένα εύκολο και γευστικό γλυκό, ρίξτε μια ματιά εδώ.
Ευχαριστούμε το Argiro.gr
Δείτε και αυτά