Φτιάξτε λαχταριστό κέικ μανταρίνι με λευκή σοκολάτα και ελάχιστα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια απλή και εύκολη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε σας αρέσει το μανταρίνι, δείτε εδ…
Φτιάξτε λαχταριστό κέικ μανταρίνι με λευκή σοκολάτα και ελάχιστα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια απλή και εύκολη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε σας αρέσει το μανταρίνι, δείτε εδώ συνταγή για κέικ μήλου!
- 5 μανταρίνια
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 αβγά
- 1 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 κουταλάκι μπέικιν
- 2 λευκές κουβερτούρες των 125 γρ
- Ξύσμα από 1 μανταρίνι
- Πλένουμε καλά τα μανταρίνια, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, αφαιρούμε τις άκρες και τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με το γάλα και το λάδι.
- Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τον πολτό μανταρινιού.
- Ρίχνουμε στο μίγμα το αλεύρι με το μπέικιν, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν, έπειτα ρίχνουμε τη μια σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε ξανά.
- Περνάμε μια φόρμα για κέικ με βούτυρο και αλεύρι, ρίχνουμε το μίγμα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μια ώρα περίπου, κάνοντας το τεστ με το μαχαίρι για να είμαστε σίγουροι ότι ψήθηκε καλά το κέικ.
- Όταν ψηθεί το κέικ και κρυώσει λίγο το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, το περιχύνουμε με τη λευκή σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί και στολίζουμε με ξύσμα μανταρίνι.
Πηγή: cookpad.com
Κέικ γεμιστό με σοκολάτα και άχνη ζάχαρη!
- Αυγά 7
- Ζάχαρη 1 κούπα
- Αλεύρι 2 κούπες
- Βανίλια 2
- Αλάτι 1 πρέζα
- Βούτυρο 200 γρ
- Κουβερτούρα 300 γρ
- Χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη, τις βανίλιες, και το αλάτι όλα μαζί να αφρατέψουν και στο τέλος βάζουμε το αλεύρι.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την κουβερτούρα και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά μόνο όχι παραπάνω, στην κάτω κάτω σχάρα.
Προσοχή!!! Ξεφορμάρουμε αφού έχει κρυώσει πάρα πολύ καλά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Δείτε και αυτά