Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου – Ρίξτε τα 2 υλικά σε ένα μπολ, βάλτε το στο ψυγείο και έτοιμο


    Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου που απαιτεί μόνο δύο υλικά είναι η μους σοκολάτας με κρέμα γάλακτος. Πρόκειται για ένα γλυκό που είναι κατάλληλο για όταν βιάζεσαι ή θέλεις εκείνη την στιγμή απεγνωσμένα ένα σπιτικό και γρήγορο γλύκισμα.Unslplash.comΔείτε επίσης: Εύκολο σπιτικό παγωτό σοκολάτας – Πετάξτε όλα τα υλικά στο μίξερ και βάλτε το μίγμα στην κατάψυξηΑυτό το γλυκό είναι απίστευτα ε…


    Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου που απαιτεί μόνο δύο υλικά είναι η μους σοκολάτας με κρέμα γάλακτος. Πρόκειται για ένα γλυκό που είναι κατάλληλο για όταν βιάζεσαι ή θέλεις εκείνη την στιγμή απεγνωσμένα ένα σπιτικό και γρήγορο γλύκισμα.

    Πως να φτιάξεις το γλυκό ψυγείου με την σοκολάτα

    Υλικά

    • 200 γρ κουβερτούρα (σοκολάτα της επιλογής σας)
    • 400 ml κρέμα γάλακτος

    Μους σοκολάτας
    Unslplash.com

    Δείτε επίσης: Εύκολο σπιτικό παγωτό σοκολάτας – Πετάξτε όλα τα υλικά στο μίξερ και βάλτε το μίγμα στην κατάψυξη

    Εκτέλεση

    1. Λιώσιμο σοκολάτας: Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να γίνει λεία και ομοιογενής. Αφήστε την να κρυώσει ελαφρώς.
    2. Χτύπημα κρέμας: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί και να σχηματίζει μαλακές κορυφές.
    3. Συνδυασμός: Προσθέστε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα στην σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ (σπάτουλα) για να ενσωματωθεί καλά χωρίς να χάσει τον όγκο της.
    4. Ψύξη: Μοιράστε το μείγμα σε ατομικά μπολάκια ή σε ένα μεγαλύτερο δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να σφίξει και να γίνει δροσερό.
    5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τη μους σοκολάτας κρύα. Μπορείτε να τη διακοσμήσετε με τριμμένη σοκολάτα, φρούτα ή ξηρούς καρπούς, αν θέλετε να προσθέσετε μια επιπλέον πινελιά.

    Αυτό το γλυκό είναι απίστευτα εύκολο και γρήγορο, ιδανικό για κάθε περίσταση. Καλή απόλαυση!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά