Τα πανεύκολα σοκολατάκια του Λευτέρη Σουλτάτου αξίζουν μια δοκιμή σήμερα κιόλας!


    Αν δεν είσαι φαν της δίπλα, των μελομακάρονων και του κουραμπιέ, τα σοκολατάκια που έφτιαξε ο Λευτέρης Σουλτάτος είναι μια ωραιότατη γλυκιά εναλλακτική. 

    Θα χρειαστείς…


    Αν δεν είσαι φαν της δίπλα, των μελομακάρονων και του κουραμπιέ, τα σοκολατάκια που έφτιαξε ο Λευτέρης Σουλτάτος είναι μια ωραιότατη γλυκιά εναλλακτική. 

    Θα χρειαστείς:

     

    1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

    2 sticks βανίλιας.

    Ο σεφ εξηγεί πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αρωματίσεις την κρέμα, και αμαρέτο και φουντούκι ή γαρύφαλλο, κανέλα, κόκκους πιπεριού ή ακόμα και φύλλα βασιλικού.

    300 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα σε δάκρυα

    1500 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος

    Αν θες μπορείς να βάλεις στη γέμιση και αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς.

    Για την εκτέλεση θυμήσου πως πρέπει να αφήσεις την κρέμα να πάρει μια βράση, προτού ρίξεις μέσα την σοκολάτα και τα υπόλοιπα στοιχεία της γέμισης. 

    Θυμήσου να βάλεις μεμβράνη σε ταψί για να απλώσεις το μείγμα για τα σοκολατάκια και να τα αφήσεις εκεί και μία και δύο ημέρες. 

    Δες τα stories για την εκτέλεση παρακάτω.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά