Ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα για το καλοκαίρι είναι ο μπακαλιάρος, όμως η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει μία εναλλακτική συνταγή που θα λατρέψετε! Μεσογειακός μπακαλιάρος γιαχνί, εύκολα και γρήγορα, μέσα σε δέκα λεπτά. Ακόμα και οι αρχάριοι μπορούν!Δείτε επίσης: Συνταγή για τηγανητά κεφτεδάκια: Το μυστικό με το ούζο και το ξύδι για να βγουν αφράταΔείτε επίσης: Μαμαδίστικο τουρλού στη γάστρα – Συντα…
Ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα για το καλοκαίρι είναι ο μπακαλιάρος, όμως η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει μία εναλλακτική συνταγή που θα λατρέψετε! Μεσογειακός μπακαλιάρος γιαχνί, εύκολα και γρήγορα, μέσα σε δέκα λεπτά. Ακόμα και οι αρχάριοι μπορούν!
Πώς θα φτιάξετε μπακαλιάρο γιαχνί
Υλικά
Για το μπακαλιάρος γιαχνί
- 330 γρ. μπακαλιάρο σε φιλέτα Pescanova
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 4 ελιές σε φέτες
- 1 κ.σ. κάπαρη ψιλή
- 2 ώριμες σφιχτές ντομάτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Δείτε επίσης: Συνταγή για τηγανητά κεφτεδάκια: Το μυστικό με το ούζο και το ξύδι για να βγουν αφράτα
Εκτέλεση
- Θα χρησιμοποιήσουμε καρδιές φιλέτου μπακαλιάρου και θα φτιάξουμε μια ελαφριά σάλτσα με μεσογειακά υλικά.
- Κόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο & τις ντομάτες σε λεπτές φέτες.
- Ζεσταίνουμε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι.
- Αφήνουμε το κρεμμύδι για 2-3 ´ να γίνει διάφανο χωρίς να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, την κάπαρη και τις ελιές.
- Σοτάρουμε για 1’ και προσθέτουμε τις κομμένες ντομάτες.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε την σάλτσα για 5’.
- Ακουμπάμε τα φιλέτα μέσα στην σάλτσα.
- Με ένα κουτάλι τα περιχύνουμε με λίγη σάλτσα.
- Σκεπάζουμε με καπάκι χαμηλώνουμε την εστία και μαγειρεύουμε για 6-7’.
- Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στο τέλος.
- Σβήνουμε το φαγητό και σερβίρουμε σε πιάτα περιχύνοντας με την σάλτσα.
Δείτε επίσης: Μαμαδίστικο τουρλού στη γάστρα – Συνταγή του 10λέπτου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Δείτε και αυτά