Συνταγή για σουβλάκια κοτόπουλου: Το μυστικό με την μαρινάδα που θα απογειώσει το τελικό αποτέλεσμα


    Σουβλάκια κοτόπουλο με κάρυ, που θα κλέψουν την παράσταση με τη συνταγή του σεφ Γιώργου Τσούλη. Το μυστικό του για ατελείωτη νοστιμιά είναι να αφήσετε τη μαρινάδα στο ψυγείο για 1 ώρα. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για πένες με κοτόπουλο στον φούρνο.Για τη σως γιαουρτιούΠηγή: giorgostsoulis.comΕγκρίθηκε στις ΗΠΑ η παραγωγή κοτόπουλου στα εργαστήρια από ζωικά κύτταρα.Η απόφαση των αρμόδιων Αρχ…


    Σουβλάκια κοτόπουλο με κάρυ, που θα κλέψουν την παράσταση με τη συνταγή του σεφ Γιώργου Τσούλη. Το μυστικό του για ατελείωτη νοστιμιά είναι να αφήσετε τη μαρινάδα στο ψυγείο για 1 ώρα. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για πένες με κοτόπουλο στον φούρνο.

    • 1 κιλό μπούτι κοτόπουλο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
    • 200 ml ξινόγαλο
    • 1 κ.γ. κάρυ
    • 5 κ.σ. σάλτσα σόγιας
    • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
    • 2 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
    • 4 κ.σ. φυστικοβούτυρο απαλό
    • ½ κ.γ. κουρκουμά
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Ελαιόλαδο

    Συνταγή για σουβλάκια κοτόπουλου: Το μυστικό με την μαρινάδα που θα απογειώσει το τελικό αποτέλεσμα

    Για τη σως γιαουρτιού

    • 200 γρ. γιαούρτι
    • 1 κ.σ. χυμό λάιμ
    • 2 κ.σ. σριράτσα
    • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά, ανακατεύουμε, φορώντας γάντια μιας χρήσης και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
    • Περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλο στα καλαμάκια, βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα σουβλάκια από όλες τις πλευρές.
    • Σερβίρουμε σε ψωμί με τη σως γιαουρτιού, κρεμμύδι, και iceberg.

    Πηγή: giorgostsoulis.com

    Έρχεται το «κοτόπουλο εργαστηρίου» – Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ

    Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ η παραγωγή κοτόπουλου στα εργαστήρια από ζωικά κύτταρα.

    Η απόφαση των αρμόδιων Αρχών των ΗΠΑ για τη δημιουργία, την πώληση και την κατανάλωση κοτόπουλου που δεν θα προέρχεται από… αυγό, αλλά από εργαστήριο προκαλεί πολλά και σοβαρά ερωτήματα ως προς το κατά πόσο θα είναι ασφαλές για ανθρώπους να καταναλώνουν τέτοιου είδους συνθετικές επί της ουσίας τροφές.

    Δείτε επίσης: Αυτό σίγουρα δεν το ξέρεις! Από τι πραγματικά κινδυνεύουμε εάν φάμε ωμό κοτόπουλο

    Γιατί η Φύση και ο πλανήτης μετά από εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης έχουν δημιουργήσει μια αλυσίδα διατροφής όχι μόνο για τον άνθρωπο αλλά και για όλα τα έμβια όντα η οποία πρωτίστως είναι κατάλληλη για τον άνθρωπο να την καταναλώνει.

    Δύο νεοφυείς επιχειρήσεις στην Αμερική πήραν το «πράσινο φως» και θα προσφέρουν κρέας που δημιουργείται στο εργαστήριο, και θα διατίθεται από τα εστιατόρια της χώρας και τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ.

    Πρόκειται για κοτόπουλο που δημιουργείται από ζωικά κύτταρα σε εργαστήριο, κι όχι από πουλερικά.

    Έρχεται το «κοτόπουλο εργαστηρίου» - Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ

    Φυσικά, όλο αυτό προμοτάρεται πάνω στην παραδοχή, ότι αυτού του είδους οι τροφές θα είναι ασφαλής για την υγεία του ανθρώπου, κάτι το οποίο φυσικά δεν έχει αποδειχθεί, θα αποδεχτεί μετά από πολλές δεκαετίες χρήσης και αφού στο μεταξύ θα «πληρώσουν» το τίμημα πάρα πολλοί.

    Θα αξιοποιηθούν και κάποια επιχειρήματα όπως ότι θα σταματήσουν οι σφαγές των ζώων και ότι θα παταχθεί η επισιτιστική κρίση σε όλο τον πλανήτη και όλοι θα έχουν πρόσβαση σε φθηνή και άφθονη τροφή.

    Πάντως ως προς το τελευταίο έχουμε ιδιαίτερες αμφιβολίες καθώς δεν παύει να είναι μία σχέση κέρδους που σημαίνει ότι αυτοί που θα διακινούν την νέα συνθετική τροφή δεν θα την παράξουν ποτέ σε τέτοιες ποσότητες, τέτοιες ώστε η τιμή της να γίνει απαγορευτικά χαμηλή.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά