Vegan συνταγή από Madame Ginger: Αυθεντικά φαλάφελ με σάλτσα από ταχίνι


    Η Madame Ginger μοιράστηκε μια vegan συνταγή για αυθεντικά φαλάφελ με σάλτσα από ταχίνι και εμείς ενθουσιαστήκαμε.Ακόμα και ας μην είσαι βίγκαν, η γεύση θα σε στείλει στο…διάστημα. Αν ωστόσο θέλετε να δοκιμάσετε κάτι σε κρέας, μπορείτε να δείτε αυτή τη συνταγή για μπριζόλα – λουκούμι.Μερίδες: ~30 μικρά φαλάφελΧρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτάΧρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτάΧρόνος αναμονής: 1 ώρα1) Ξεκ…


    Η Madame Ginger μοιράστηκε μια vegan συνταγή για αυθεντικά φαλάφελ με σάλτσα από ταχίνι και εμείς ενθουσιαστήκαμε.

    Ακόμα και ας μην είσαι βίγκαν, η γεύση θα σε στείλει στο…διάστημα. Αν ωστόσο θέλετε να δοκιμάσετε κάτι σε κρέας, μπορείτε να δείτε αυτή τη συνταγή για μπριζόλα – λουκούμι.

    Μερίδες: ~30 μικρά φαλάφελ
    Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
    Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
    Χρόνος αναμονής: 1 ώρα

    Υλικά

    • 250 γρ. ρεβύθια
    • 1 μικρό κρεμμύδι
    • 3 μάτσα μαϊντανό
    • 1 μάτσο κόλιανδρο
    • 3 σκελίδες σκόρδο
    • 2 κ.γ. κύμινο
    • Αλάτι& Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 2 κ.σ. αλεύρι
    • 200 γρ. ταχίνι (περίπου μία κούπα)
    • 200 ml νερό (3/4 κούπας) χλιαρό νερό
    • 2-3 σκελίδες σκόρδο
    • κ.σ. χυμό λεμονιού
    • Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • Μαρούλι κομμένο σε μέτρια κομμάτια
    • 1 κόκκινη πιπεριά
    • 3-4 ραπανάκια
    • 1 αγγούρι
    • 1 ντομάτα
    • Φρέσκο κόλιανδρο

    φαλάφελ από Madame Ginger

    Εκτέλεση

    1) Ξεκινάμε μία ημέρα πριν. Βάζουμε τα ρεβύθια σε νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 20-24 ώρες.

    2) Στραγγίζουμε καλά τα ρεβύθια και τα βάζουμε στο μούλτι ή σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με λεπίδες. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το κύμινο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι κατά βούληση.

    3) Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά και αν χρειαστεί σταματάμε το μίξερ ενδιάμεσα και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι.

    4) Μεταφέρουμε το μείγμα των φαλάφελ σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε μικρά στρογγυλά φαλάφελ (λίγο μεγαλύτερα από τα κεφτεδάκια) και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα να σφίξουν.

    5) Παράλληλα φτιάχνουμε τη σος ταχινιού: βάζουμε σε ένα μούλτι όλα τα υλικά και χτυπάμε καλά. Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

    6) Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι 3 δάχτυλα Παρθένο Σησαμέλαιο και το ακουμπάμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει καλά, βάζουμε μέσα όσα φαλάφελ χωράνε χωρίς να κολλάνε μεταξύ τους. Τηγανίζουμε για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε μεριά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

    7) Για το σερβίρισμα, κόβουμε τα ραπανάκια και το αγγούρι σε λεπτές φέτες και τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες. Βγάζουμε τα σπόρια από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρό καρέ.

    8) Βάζουμε 3-4 φαλάφελ πάνω σε μία αραβική πίτα. Περιχύνουμε με σος ταχινιού και μοιράζουμε τα φρέσκα λαχανικά. Τυλίγουμε και σερβίρουμε.

    πηγή: madameginger.com

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά