Συνταγή για τα τυροπιτάκια της γιαγιάς: Νόστιμα και τραγανά χωρίς φύλλο


    Οι συνταγές για τα τυροπιτάκια είναι πολλές και όπως είναι λογικό το κάθε σπιτικό έχει μια συνταγή που πάει από γενιά σε γενιά. Σίγουρα όταν ακούει κανείς «σπιτικά τυροπιτάκια» το πρώτο που του έρχεται στο μυαλό είναι τα τυροπιτάκια της γιαγιάς, τα οποία φούρνιζε και μοσχοβολούσε το σπίτι, τυρί, ζυμάρι και ελαιόλαδο. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μπιφτέκια στον ατμό από την γιαγιά.Με μια …


    Οι συνταγές για τα τυροπιτάκια είναι πολλές και όπως είναι λογικό το κάθε σπιτικό έχει μια συνταγή που πάει από γενιά σε γενιά. Σίγουρα όταν ακούει κανείς «σπιτικά τυροπιτάκια» το πρώτο που του έρχεται στο μυαλό είναι τα τυροπιτάκια της γιαγιάς, τα οποία φούρνιζε και μοσχοβολούσε το σπίτι, τυρί, ζυμάρι και ελαιόλαδο. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μπιφτέκια στον ατμό από την γιαγιά.

    Με μια έρευνα στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε τη συνταγή για τα καλύτερα γιαγιαδίστικα τυροπιτάκια και το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ακολουθήσεις βήμα -βήμα της συνταγή για σίγουρη επιτυχία.

    • 1 φλ. χλιαρό γάλα (190 ml)
    • 1 πακετάκι ξηρή μαγιά
    • 1 αυγό
    • 40 ml. ελαιόλαδο
    • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
    • 1 κ.σ. ζάχαρη
    • 1 κ.γ. αλάτι
    • 500 γρ. αλεύρι
    • 200 γρ. φέτα τριμμένη
    • 200 γρ. ανθότυρο τριμμένο

    Συνταγή για τα τυροπιτάκια της γιαγιάς: Νόστιμα και τραγανά χωρίς φύλλο

    • Ξεκινήστε ανακατεύοντας το γάλα με τη μαγιά σε ένα ταψάκι. Ρίξτε μέσα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά.
    • Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα και αμέσως μετά χωρίστε τη ζύμη σε 5 μέρη. Ανοίξτε 5 φύλλα και κόψτε το κάθε φύλλο σε τριγωνάκια.
    • Σε κάθε τριγωνάκι βάλτε 1/2 κ.γ. γεμάτη τριμμένη φέτα και 1/2 κ.γ. γεμάτη ανθότυρο. Τυλίξτε σαν κρουασανάκια. Βάλτε σε δύο ταψιά και αλείψτε το κάθε κρουσανάκι με ελαιόλαδο. Τα τυροπιτάκια θέλουν ψήσιμο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, πάνω-κάτω στον φούρνο. Βάλτε τη σχάρα του φούρνου πάνω από τη μέση.

    Μακαρόνια στο χαρτί: Το απίθανο κόλπο του Βασίλη Καλλίδη για θεσπέσια ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα και λουκάνικα

    Μία μερακλήδικη συνταγή για κοκκινιστά μακαρόνια με λουκάνικο από τα χεράκια του Βασίλη Καλλίδη που κάνει πραγματικά θραύση. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό στο βράσιμο των μακαρονιών.

    • 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια (ή άλλα μακαρόνια της αρεσκείας σας)
    • 1 κούπα τριμμένη κεφαλοτύρι
    • 2 χωριάτικα λουκάνικα της αρεσκείας σας
    • Μερικά ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
    • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
    • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
    • 1 σκ. σκόρδο (πολτοποιημένη)
    • κασέρι (τριμμένο)
    • λίγη ρίγανη
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • λαδόκολλα

    Μακαρόνια στο χαρτί: Το απίθανο κόλπο του Βασίλη Καλλίδη για θεσπέσια ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα και λουκάνικα

    • Βράζουμε τα μακαρόνια με το συνήθη τρόπο για πέντε λεπτά.
    • Σουρώνουμε και περιμένουμε.
    • Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι σωτάρουμε το λουκάνικο με τις πιπεριές και το σκόρδο.
    • Σε ένα ταψί απλώνουμε δυο μεγάλες λαδόκολλες.
    • Μέσα στις λαδόκολλες βάζουμε τα μακορόνια, το λουκάνικο, τις πιπεριές, τη ρίγανη, το πιπέρι, τα ντοματίνια, το κασέρι και την παρμεζάνα.
    • Κλείνουμε καλά με τη λαδόκολλα και ψήνουμε για 35′ λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200.

    Το φαγητό μας είναι έτοιμο!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά