Μεγάλη Προσοχή: Δείτε τι παθαίνει η καρδιά αν τρώτε τυρί κάθε μέρα


Τυρί: Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αρκεί να τρώτε 40 γραμμάρια τυριού κάθε μέρα, για να μειώσετε τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτά τα ευρήματα για την καρδιά προέρχονται …

...από μια μετα-ανάλυση 15 παρατηρητικών μελετών, οι οποίες ανέλυαν τις επιπτώσεις της πρόσληψης τυριού στον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.Ο συν-συγγραφέας της μελέτης, Li-Qiang Qin, εργάζεται στο Τμήμα Διατροφής και Υγιεινής Τροφίμων στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Soochow...

Τυρί: Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αρκεί να τρώτε 40 γραμμάρια τυριού κάθε μέρα, για να μειώσετε τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτά τα ευρήματα για την καρδιά προέρχονται από μια μετα-ανάλυση 15 παρατηρητικών μελετών, οι οποίες ανέλυαν τις επιπτώσεις της πρόσληψης τυριού στον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Ο συν-συγγραφέας της μελέτης, Li-Qiang Qin, εργάζεται στο Τμήμα Διατροφής και Υγιεινής Τροφίμων στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Soochow στην Κίνα. Αυτός και οι συνεργάτες του δημοσίευσαν τον Δεκέμβριο του 2017 τα αποτελέσματα της έρευνά τους στην επιστημονική επιθεώρηση European Journal of Nutrition.

Το τυρί είναι αναμφίβολα ένα από τα αγαπημένα μας τρόφιμα. Περιέχει θρεπτικά συστατικά που είναι ευεργετικά για την υγεία. Τέτοια είναι το ασβέστιο, ο ψευδάργυρος και οι βιταμίνες Α και Β-12. Αλλά, έχει και πολλά κορεσμένα λιπαρά, τα οποία μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα χοληστερόλης. Αυτό με την σειρά του αυξάνει τον κίνδυνο για την καρδιά και για εγκεφαλικό.

Η μελέτη, ωστόσο, δείχνει ότι το τυρί θα μπορούσε να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα στην καρδιαγγειακή υγεία. Παράλληλα δείτε ένα έξυπνο τρικ για να μη μουχλιάσει ποτέ ξανά το τυρί στο ψυγείο σας.

Προσοχή: Δείτε τι παθαίνει η καρδιά αν τρώτε τυρί κάθε μέρα

Πέντε συνήθειες που βλάπτουν σοβαρά την καρδιά σου χωρίς να το ξέρεις

Η καρδιά σου είναι το πιο πολύτιμο όργανο στο σώμα του για αυτό πρέπει να τη διατηρείς όσο πιο υγιή γίνεται! Έτσι, λοιπόν, επειδή η καρδιά σου είναι το Α και το Ω, αποφεύγεις το κάπνισμα, ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή και γuμνάζεσαι. Πώς είσαι όμως τόσο σίγουρος πως αυτά αρκούν και δεν υπάρχουν άλλες συνήθειες που βλάπτουν την καρδιά σου χωρίς να το γνωρίζεις;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δεν σου περνάνε απ’ το μυαλό αλλά βλάπτουν την καρδιά σου. Πρόκειται για πράξεις ρουτίνας που σε βλάπτουν περισσότερο απ’ όσο νομίζεις. Παράλληλα δείτε και τα οφέλη του μελιού για την υγεία της καρδιάς μας.

Δεν πρόκειται για μια αθώα πράξη αλλά βλάπτει την καρδιά σου! Και όχι επειδή με αυτά που ακούς καθημερινά στις ειδήσεις θα το πάθεις το εγκεφαλικό (δεν αποκλείεται) αλλά λόγω της έλλειψης κίνησης.

Ακόμα κι αν γuμνάζεσαι καθημερινά, όταν κάθεσαι για πολλές ώρες αυξάνονται οι πιθανότητες να πάθεις καρδιακή προσβολή. Αυτό συμβαίνει επειδή η έλλειψη κίνησης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα επίπεδα του λίπους και της ζάχαρης στο αίμα σου.

Πέντε συνήθειες που βλάπτουν την καρδιά σου χωρίς να το ξέρεις

Κι όμως! Αυτή η συνήθεια εκτός απ’ το γεγονός ότι είναι ενοχλητική μπορεί να είναι σημάδι άπνοιας, η οποία με τη σειρά της συνδέεται με την υψηλή αρτηριακή πίεση, την αρρυθμία και το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η υγιεινή των δοντιών συνδέεται στενά με τις καρδιακές παθήσεις. Τα ίδια βακτήρια που προκαλούν την ασθένεια των ούλων, μπορεί να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος και να προκαλέσουν φλεγμονή!

Οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερες από 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα έχουν 20% λιγότερο κίνδυνο καρδιακής πάθησης και εγκεφαλικού επεισοδίου από εκείνους που τρώνε λιγότερο από 3 μερίδες την ημέρα. Γενικά, η διατροφή συνδέεται άμεσα με την υγεία της καρδιάς σου!

Μπορεί να έχεις ακούσει πως ένα ποτήρι κρασί την ημέρα κάνει καλό στην καρδιά σου, ωστόσο η υπερβολική κατανάλωση σχετίζεται με τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης και καρδιακής ανεπάρκειας.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά