Κεφτέδες με λιωμένο τυρί!


Δοκιμάσαμε κεφτέδες με λιωμένο τυρί και εντυπωσιαστήκαμε! Πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε αυτή την συνταγή. Αν όμως δεν θέλετε να φάτε πάλι κρέας, μπορείτε να δοκιμάσετε τους μελιτζανοκεφτέδες φούρνου.


Loading...


Δοκιμάσαμε κεφτέδες με λιωμένο τυρί και εντυπωσιαστήκαμε! Πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε αυτή την συνταγή. Αν όμως δεν θέλετε να φάτε πάλι κρέας, μπορείτε να δοκιμάσετε τους μελιτζανοκεφτέδες φούρνου.

Υλικά συνταγής

800 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό, μια φορά περασμένος από τη μηχανή του κιμά
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
1 ώριμη ντομάτα (σφιχτή), τριμμένη στον τρίφτη
1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι από κρασί
1 αυγό
2 κουτ. της σούπας κέτσαπ
1/2 κ.γλ. δυόσμο ξερό
1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
αλάτι -φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλεύρι για το τηγάνισμα
20 χοντροκομμένες φέτες ντομάτας
20 λεπτές φέτες μαλακό τυρί Μαστέλο

συνταγή για κεφτεδάκια

Εκτέλεση συνταγής

Ανακατεύουμε τον κιμά με το ξίδι. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λ.

Πλάθουμε μέτριους κεφτέδες στρογγυλούς ή τους πλαταίνουμε με τις παλάμες μας. Στη συνέχεια τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (τόσο όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε για 3 λ από κάθε πλευρά.

Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Σε ένα ταψί βάζουμε μια φέτα ντομάτα, ένα κεφτέ και από πάνω μια φέτα μαλακό τυρί Μαστέλο® ψήνουμε στο γκριλ για 5-7 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε.
Μπορείτε να κάνετε και γεμιστά με τυρί τα κεφτεδάκια σας βάζοντας την ώρα που τα πλάθετε ένα μικρό κομματάκι τυριού μέσα και καλύψτε το.

Λαχταριστοί και γεμιστοί κεφτέδες κοτόπουλου με μοτσαρέλα!

Λαχταριστούς και γεμιστούς κεφτέδες κοτόπουλου με μοτσαρέλα έφτιαξε σήμερα Στη Φωλιά των Κου Κου ο Λάμπρος Βακιάρος.

Yλικά:

  • 800 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 180 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 αυγό + 1 ασπράδι
  • 2 κ.σ. φρυγανιά
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 7 γρ. πάπρικα γλυκιά
  • 1.5 γρ. κύμινο
  • 3 γρ. σουμάκ
  • 10 γρ. αλάτι
  • 40 γρ. δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • 400 γρ. μοτσαρέλα (σε ενιαίο κομμάτι)
  • 2 κιλά πατάτες

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

  • 500 γρ. γιαούρτι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 60 γρ. μουστάρδα
  • 40 γρ. δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τους κεφτέδες

  • Σε ένα μικρό τηγάνι, το οποίο έχουμε προθερμάνει σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία (6-7), προσθέτουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε για 6 – 7 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τα αυγά, τη φρυγανιά, το ξύσμα λεμονιού, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το δυόσμο και ομογενοποιούμε καλά με τα χέρια μας πλάθοντας τον κιμά.
  • Σε μια επιφάνεια εργασίας κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κύβους 4×4 εκ.
  • Παίρνουμε στην παλάμη μας ένα μέρος από τον κιμά, τον ανοίγουμε καλά πάνω σε αυτή και τοποθετούμε στη μέση ένα κομμάτι από τη μοτσαρέλα. Στη συνέχεια, κλείνουμε το τυρί με το κιμά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία πλάθοντας κεφτέδες σε μεγάλο μέγεθος.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  • Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και θωρακίζουμε προσεκτικά τους κεφτέδες περιμετρικά για 2 – 3 λεπτά.
  • Τα αφαιρούμε και τα προσθέτουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.

Για τις πατάτες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς στον αέρα.
  • Κόβουμε τις πατάτες στο σχήμα της τηγανητής πατάτας, τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και τις ξεπλένουμε καλά με νερό.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες και το αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και γεμίζουμε με νερό μέχρι να τις καλύψουμε καλά.
  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα στην εστία σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία(5-8).
  • Μόλις το νερό πάρει μια βράση βράζουμε τις πατάτες για 10’-15’ ή έως ότου οι πατάτες μαλακώσουν τόσο που να τρώγονται ευχάριστα αλλά να μη σπάνε.
  • Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις πατάτες από την κατσαρόλα, τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα και στη συνέχεια ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατίζουμε.
  • Ψήνουμε στο φούρνο ανακατεύοντας περιστασιακά για 25’-30’ ή έως ότου οι πατάτες πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Σε ένα μούλτι προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα και το υπόλοιπο δυόσμο και πολτοποιούμε. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...