Το φαγητό της τεμπέλας – Λαχταριστή συνταγή για όλη την οικογένεια


    Το φαγητό της τεμπέλας… ετοιμάστε ένα νόστιμο, γευστικό και γρήγορο φαγάκι για όλη την οικογένεια χωρίς πολύ κόπο. Μια πανεύκολη συνταγή ακόμη και για αρχάριους, το μόνο που χρειάζεται είναι βούτυρο, …

    ...μακαρονάκι, κεφαλοτύρι, αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ωστόσο το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε και άλλη μια πανεύκολη συνταγή για πατάτες ογκρατέν με κοτόπουλο που θα γλείφουν τα δάχτυλά τους μικροί και μεγάλοι. 1/2 κούπα βούτυρο 1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό 2...

    Το φαγητό της τεμπέλας… ετοιμάστε ένα νόστιμο, γευστικό και γρήγορο φαγάκι για όλη την οικογένεια χωρίς πολύ κόπο. Μια πανεύκολη συνταγή ακόμη και για αρχάριους, το μόνο που χρειάζεται είναι βούτυρο, μακαρονάκι, κεφαλοτύρι, αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Ωστόσο το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε και άλλη μια πανεύκολη συνταγή για πατάτες ογκρατέν με κοτόπουλο που θα γλείφουν τα δάχτυλά τους μικροί και μεγάλοι.

    • 1/2 κούπα βούτυρο
    • 1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό
    • 2 κούπες νερό
    • 2 κούπες τριμμένο κεφαλοτύρι
    • 1 λίτρο γάλα
    • 2 κούπες φέτα τριμμένη
    • 6 αυγά
    • λίγο αλάτι
    • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    • Βάζουμε σε ένα πυρέξ το βούτυρο λιωμένο. Ρίχνουμε ωμό το μακαρονάκι επάνω στο βούτυρο.
    • Από πάνω ρίχνουμε το γάλα και τις κούπες με το νερό να πάνε παντού.
    • Πασπαλίζουμε τη φέτα και το κεφαλοτύρι και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
    • Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε επάνω από τα τυριά.
    • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.

    Η συνταγή γίνεται τέλεια και με χυλόπιτες και είναι απο τις συνταγές της Βέφας Αλεξιάδου.

    Η συνταγή της τεμπέλας

    Περέκ: Η εύκολη ποντιακή τυρόπιτα που κάνει το γύρο του διαδικτύου

    Συνταγή: Ένα από τα πιο ταπεινά, αλλά διάσημα φαγητά της ελληνικής κουζίνας είναι η τυρόπιτα. Το λατρεμένο φαγητό το βρίσκουμε σε δεκάδες παραλλαγές. Κάποιοι το προτιμούν με φύλλο κρούστας, άλλοι με σφολιάτα, με κανταΐφι, με αλεύρι, με ζύμη.

    Εννοείται ότι μπορείτε να παίξετε και με τα τυριά, αν και η φέτα μαζί με μυζήθρα είναι μάλλον ο πιο αχτύπητος συνδυασμός. Η τυρόπιτα μπορεί να αποτελέσει γεύμα, πρωινό, σνακ ή βραδινό. Όπως κι αν την προτιμάτε. Αλλά πάντα είναι πιο ωραία όταν τρώγεται ζεστή.

    Το Athensmagazine.gr μετά τη γεωργιανή τυρόπιτα –δείτε εδώ τη συνταγή– θα σας παρουσιάσει την τυρόπιτα με φύλλα περέκ, η οποία είναι μια από τις πιο νόστιμες, τραγανές και light εκδοχές. Τα περέκ είναι παραδοσιακά φύλλα του Πόντου τα οποία μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα με deli προϊόντα ή παραδοσιακά ποντιακά.

    Στη συγκεκριμένη πανεύκολη τυρόπιτα τα φύλλα είναι αυτά που δίνουν ένα άκρως τραγανό αποτέλεσμα και το ταψί αδειάζει χωρίς να το καταλάβει κανείς.

    Τυρόπιτα – Δείτε αναλυτικά τη συνταγή:

    • 8 φύλλα περέκ
    • 200 γρ. μαλακιά φέτα σε κομματάκια
    • 100 γρ. μυζήθρα
    • 200 γρ. βούτυρο light ή ελαιόλαδο
    • Bρέχουμε την επιφάνεια των φύλλων και από τις δύο πλευρές και συνεχίζουμε ζεσταίνοντας λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο στο τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί βάζουμε το πρώτο φύλο και λίγο βούτυρο από πάνω (να πάει παντού) ή ελαιόλαδο.
    • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο, το τρίτο, μέχρι και το προτελευταίο φύλλο. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από κάτω. Τότε, γυρίζουμε τα φύλλα (όπως την ομελέτα) από την άλλη πλευρά -μπορείτε και με τη βοήθεια ενός πιάτου.
    • Μόλις γυρίσουμε τα φύλλα, τα ανοίγουμε στη μέση και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια το τυράκι, βούτυρο και ξανασκεπάζουμε. Βάζουμε το τελευταίο φύλο και βουτυρώνουμε. Μόλις πάρει χρώμα από κάτω, ξαναγυρίζουμε όλη την πίτα.
    • Μόλις την βγάλουμε, την αφήνουμε για λίγο στο τραπέζι (όσο προλαβαίνουμε) και σερβίρουμε.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά