Το κόλπο με το ξύδι και άλλα 2 υλικά για ζουμερό και αφράτο αποτέλεσμα στα μπιφτέκια


    Ποιος είναι ο κατάλληλος κιμάς για μπιφτέκια και κεφτεδάκια; Να είναι ψιλοκομμένος ή χοντροκομμένος; Ποια υλικά αγαπούν στο ζύμωμα; Σας έχουμε μερικά μυστικά, για να πάτε «διαβασμένοι» στον κρεοπώλη. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για ζουμερά μπιφτέκια με τόνο και μαγιονέζα.Τη στιγμή που τσιτσιρίζει ένας κεφτές στο τηγάνι και κατακλύζει με τη σκανδαλιστική μυρωδιά του την κουζίνα όλοι αναρωτιού…

    ...νται αν θα βγει σαν της μαμάς ή της γιαγιάς. Γι’ αυτό πριν καν πέσει στο καuτό λάδι, χρειάζεται να μάθουμε μερικά μυστικά του για να βγει αφράτος και μυρωδάτος στο πιάτο.Ένα από αυτά τα μυστικά επιτυχίας είναι η υγρασία. Μάλιστα καλά ακούσατε! Ο κανόνας λέει πώς η υγρασία του...

    Ποιος είναι ο κατάλληλος κιμάς για μπιφτέκια και κεφτεδάκια; Να είναι ψιλοκομμένος ή χοντροκομμένος; Ποια υλικά αγαπούν στο ζύμωμα; Σας έχουμε μερικά μυστικά, για να πάτε «διαβασμένοι» στον κρεοπώλη. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για ζουμερά μπιφτέκια με τόνο και μαγιονέζα.

    Τη στιγμή που τσιτσιρίζει ένας κεφτές στο τηγάνι και κατακλύζει με τη σκανδαλιστική μυρωδιά του την κουζίνα όλοι αναρωτιούνται αν θα βγει σαν της μαμάς ή της γιαγιάς. Γι’ αυτό πριν καν πέσει στο καuτό λάδι, χρειάζεται να μάθουμε μερικά μυστικά του για να βγει αφράτος και μυρωδάτος στο πιάτο.

    Ένα από αυτά τα μυστικά επιτυχίας είναι η υγρασία. Μάλιστα καλά ακούσατε! Ο κανόνας λέει πώς η υγρασία του μίγματος δίνει τα ωραιότερα και πιο αφράτα κεφτεδάκια, έτσι λοιπόν το μίγμα του κιμά πρέπει να είναι αφράτο όταν ζυμώνουμε. Υγρά που μαλακώνουν τις ίνες του είναι το ξύδι, το τριμμένο κρεμμύδι και η τριμμένη ντομάτα (ή αν δεν έχουμε, 1 κουτ. γλυκού πελτέ). Βάζουμε στο μίγμα καλής ποιότητας ξίδι από κόκκινο κρασί.

    Το κόλπο με το ξύδι και άλλα 2 υλικά για ζουμερό και αφράτο αποτέλεσμα στα μπιφτέκια

    «Αμαρτωλά» γεμιστά μπιφτέκια με καραμελωμένα κρεμμύδια – Κιμάς σκέτο… λουκούμι!

    Μπιφτέκια μαϊντανάτα γεμιστά με μελωμένα κρεμμύδια! Μια συνταγή για πεντανόστιμα, αφράτα ζουμερά μπιφτέκια που δεν έχετε ξαναφάει και θα απογειώσει τον ουρανίσκο σας. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για τα καλύτερα μπιφτέκια που έχετε φάει με 1 υλικό “έκπληξη”.

    Υλικά

    • 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
    • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • 100 ml ξηρό, κόκκινο κρασί
    • 40 ml ξίδι βαλσαμικό
    • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
    • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από σπάλα
    • 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο, σε ψιλά καρέ
    • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
    • τα φύλλα από 1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
    • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση

    undefined

    • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
    • Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 – 2 λεπτά ακόμη, μέχρι να καραμελώσουν.
    • Σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
      Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να μείνουν τα κρεμμύδια μαλακά και μελωμένα.
    • Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
    • Για το ψήσιμο των μπιφτεκιών, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.
    • Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τον κιμά. Πλάθουμε το μείγμα σε μεγάλα μπιφτέκια.
    • Πιέζουμε το καθένα με το χέρι μας ώστε να πλατύνει, βάζουμε στο κέντρο 1 κ.σ. από τη γέμιση και κλείνουμε το μείγμα του κιμά για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
    • Τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15 – 20 λεπτά.
    • Εναλλακτικά, τα ψήνουμε κάτω από καuτό γκριλ.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά