Γλυκό “αποκάλυψη”: Μπισκοτογλυκό με κακάο, γκοφρέτα και μαύρη σοκολάτα σκέτο θαύμα


    Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι μία εναλλακτική πρόταση του τιραμισού με κάποιες προσθήκες που δημιουργούν ένα άκρως γευστικό αποτέλεσμα. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για γλυκό ψυγείου με ροδάκινα κα…

    ...ι μπισκότα.για την κρέμα μασκαρπόνε - 400 g ζάχαρη άχνη - 200 g σαντιγί - 600 g απόσταγμα βανίλιας - 5 ml μπισκότα κακάο - 250 g ρολά γκοφρέτες με κρέμα - 200 g για το γλάσο μαύρη σοκολάτα - 160 g λάδι - 30 ml Μυρωδάτο γλυκό ψυγείου: Δροσερή κρέμα μαστίχα-λεμόνιΓλυκό ψυγείου με μαστίχα και λεμόνι,...

    Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι μία εναλλακτική πρόταση του τιραμισού με κάποιες προσθήκες που δημιουργούν ένα άκρως γευστικό αποτέλεσμα. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για γλυκό ψυγείου με ροδάκινα και μπισκότα.

    για την κρέμα

    • μασκαρπόνε – 400 g
    • ζάχαρη άχνη – 200 g
    • σαντιγί – 600 g
    • απόσταγμα βανίλιας – 5 ml
    • μπισκότα κακάο – 250 g
    • ρολά γκοφρέτες με κρέμα – 200 g

    για το γλάσο

    • μαύρη σοκολάτα – 160 g
    • λάδι – 30 ml

    Μυρωδάτο γλυκό ψυγείου: Δροσερή κρέμα μαστίχα-λεμόνι

    Γλυκό ψυγείου με μαστίχα και λεμόνι, έτοιμο σε ελάχιστα λεπτά και με πανεύκολα υλικά. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για φραουλένιο γλυκό ψυγείου.

    Υλικά

    Μερίδες: 6 – 8

    • 1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα σε δάκρυα
    • 130 γρ. ζάχαρη + επιπλέον για τη μαστίχα
    • 1 κιλό γάλα
    • 2 αυγά
    • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι μεσαίου μεγέθους
    • 50 γρ. κορν φλάουρ

    Διαδικασία

    • Χτυπάμε τη μαστίχα στο γουδί μαζί με λίγη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.
    • Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κορν φλάουρ, σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
    • Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα μέχρι να ζεσταθεί πολύ καλά (λίγο πριν βράσει) και τότε προσθέτουμε το κορν φλάουρ.
    • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
    • Μοιράζουμε την κρέμα σε 6-8 μπολάκια.
    • Τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 30 λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε στο ψυγείο.

    Πηγή: gastronomos.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά