Απλή και παραδοσιακή τυρόπιτα!


    Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα με ελάχιστα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή για πιτσάκια.

    ...α. 7 φύλλα κρούστας 1/2 κιλό φέτα 4 αυγά Πιπέρι Ελαιόλαδο για το ταψί και το άλειμμα Τρίβουμε με το χέρι μας την φέτα και με τον τρίφτη αν είναι σκληρή. Χτυπάμε τα αυγά με το πιπέρι και τα προσθέτουμε στο τυρί. Λαδώνουμε καλά το ταψί, στρώνουμε τα 4 φύλλα και βάζουμε τη γέμιση....

    Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα με ελάχιστα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή για πιτσάκια.

    • 7 φύλλα κρούστας
    • 1/2 κιλό φέτα
    • 4 αυγά
    • Πιπέρι
    • Ελαιόλαδο για το ταψί και το άλειμμα
    • Τρίβουμε με το χέρι μας την φέτα και με τον τρίφτη αν είναι σκληρή. Χτυπάμε τα αυγά με το πιπέρι και τα προσθέτουμε στο τυρί.
    • Λαδώνουμε καλά το ταψί, στρώνουμε τα 4 φύλλα και βάζουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα.
    • Χαράζουμε πολύ ελαφρά σε κομμάτια. Χτυπάμε ελαιόλαδο με λίγο νεράκι και αλείφουμε το φύλλο από πάνω.
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC ώσπου να ροδίσει (περίπου 40′).

    Τυρόπιτα περέκ: Η ποντιακή υγιεινή πίτα με 3 μόνο υλικά που τρώγεται χωρίς ενοχές

    • 8 φύλλα περέκ
    • 200 γραμμάρια μαλακιά φέτα σε κομματάκια
    • 100 γραμμάρια μυζήθρα
    • 200 γραμμάρια βούτυρο light ή ελαιόλαδο

    Συνταγή για ποντιακή τυρόπιτα

    • Bρέχουμε την επιφάνεια των φύλλων και από τις δύο πλευρές και συνεχίζουμε, ζεσταίνοντας λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο στο τηγάνι.
    • Μόλις ζεσταθεί βάζουμε το πρώτο φύλο και λίγο βούτυρο από πάνω (σ.σ. να πάει παντού) ή ελαιόλαδο.
    • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο, το τρίτο, μέχρι και το προτελευταίο φύλλο.
    • Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από κάτω.
    • Τότε, γυρίζουμε τα φύλλα (σ.σ. όπως ακριβώς και στην ομελέτα) από την άλλη πλευρά -μπορείτε και με τη βοήθεια ενός πιάτου.
    • Μόλις γυρίσουμε τα φύλλα, τα ανοίγουμε στη μέση και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια το τυράκι, βούτυρο και ξανασκεπάζουμε.
    • Βάζουμε το τελευταίο φύλο και βουτυρώνουμε.
    • Μόλις πάρει χρώμα από κάτω, ξαναγυρίζουμε όλη την πίτα.
    • Μόλις την βγάλουμε, την αφήνουμε για λίγο στο τραπέζι (όσο προλαβαίνουμε) και σερβίρουμε.
    • Αυτό ήταν! Η τυρόπιτά μας είναι έτοιμη για κατανάλωση. Καλή όρεξη!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά