Βέφα Αλεξιάδου: Φτιάξε κέικ με ανανά, βάλτου και κανέλα και ετοιμάσου να “γλείφεις” και τα δάχτυλα σου!


Αυτό το κέικ με ανανά και κανέλα που θα του βάλεις πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις. Είναι συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου και σίγουρα θα “γλείφεις” και τα δάχτυλα σου!Αυτή η συνταγή είναι της Βέφας Αλε…

...εξιάδου και σκέφτηκα να την μοιραστώ μαζί σας. Όσες φορές την έχω φτιάξει με έβγαλε ασπροπρόσωπη! Μην τρομάξετε απο τα πολλά λόγια στα βήματα, απλά είναι πολύ αναλυτικά ώστε να έχετε σίγουρο αποτέλεσμα! Λίγα μυστικά ακόμα Μπορείτε να χρησιμοποιεισετε ανανά σε κονσέρβα αντι...

Αυτό το κέικ με ανανά και κανέλα που θα του βάλεις πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις. Είναι συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου και σίγουρα θα “γλείφεις” και τα δάχτυλα σου!

Αυτή η συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου και σκέφτηκα να την μοιραστώ μαζί σας. Όσες φορές την έχω φτιάξει με έβγαλε ασπροπρόσωπη! Μην τρομάξετε απο τα πολλά λόγια στα βήματα, απλά είναι πολύ αναλυτικά ώστε να έχετε σίγουρο αποτέλεσμα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να χρησιμοποιεισετε ανανά σε κονσέρβα αντι για φρέσκο και αντί για χυμό να ρίξετε το σιρόπι του. Προσοχή να στραγγίσετε πολύ καλά τα ανανά!

Υλικά

Για την κρούστα
6 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κουταλιές ζάχαρη καστανή
3 κουταλιές βούτυρο μαλακό
1/4 κουταλάκι κανέλλα
Για το κέικ
2/3 κούπας φουντούκια ψημένα
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κούπα μαργαρίνη soft
3 μεγάλα αυγά
1/4 κούπας χυμό ανανά
1 1/2 κούπας ανανά φρέσκο, καθαρισμένο,κομμένο σε κομματάκια και στραγγισμένο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα (προαιρέτικά)

Δείτε και αυτή την ιδέα: Βέφα Αλεξιάδου: Σου περίσσεψε γαλοπούλα και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Με αυτή τη συνταγή, δεν θα μείνει ούτε το κοκαλάκι!

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά