Ξεχάστε τα κλασσικά κεφτεδάκια! Αυτή η συνταγή με σάλτσα κάστανο θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλα σας!


Νοικοκυρές προσοχή! ‘Εχετε βαρεθεί και εσείς τα κλασσικά κεφτεδάκια; Αυτή η συνταγή με σάλτσα από κάστανο θα σας κάνει να την ξεχάσετε! Θα γλείφετε σίγουρα τα δάχτυλα σας!Τα αγαπημένα μας κεφτεδάκια μ…

...με μία ξεχωριστή σάλτσα από κάστανο κάνουν ένα πιάτο που άνετα σερβίρεται και σε επίσημα τραπεζώματα. ΥλικάΓια τον κιμά500γρ. κιμά χοιρινό1 αβγό1 κρεμμύδι τριμμένο, στραγγισμένο1 κουτ. σούπας μουστάρδα2 κουτ. σούπας φρυγανιά1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο1 κουτ. σούπας μαϊντανό...

Νοικοκυρές προσοχή! ‘Εχετε βαρεθεί και εσείς τα κλασσικά κεφτεδάκια; Αυτή η συνταγή με σάλτσα από κάστανο θα σας κάνει να την ξεχάσετε! Θα γλείφετε σίγουρα τα δάχτυλα σας!

Τα αγαπημένα μας κεφτεδάκια με μία ξεχωριστή σάλτσα από κάστανο κάνουν ένα πιάτο που άνετα σερβίρεται και σε επίσημα τραπεζώματα.

Υλικά
Για τον κιμά
500γρ. κιμά χοιρινό
1 αβγό
1 κρεμμύδι τριμμένο, στραγγισμένο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας φρυγανιά
1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλεύρι για το τηγάνισμα
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα
2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
150γρ. κάστανα βρασμένα, σε κομμάτια
1 μεγάλη ντομάτα, τριμμένη
1 πρέζα ζάχαρη
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου σπιτικό ή ψυγείου (ή νερό)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και τα πλάθετε σε μπαλάκια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε καλά μπόλικο ηλιέλαιο. Αλευρώνετε τους κεφτέδες και τους τηγανίζετε να ροδίσουν καλά και να ψηθούν μέχρι μέσα. Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε τα κάστανα, σοτάρετε για ακόμα 1 λεπτό και προσθέτετε την ντομάτα, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και αφήνετε να εξατμιστούν τα υγρά.

Προσθέτετε πελτέ και τον ζωμό, δίνετε μια βράση και ρίχνετε μέσα τα τηγανισμένα κεφτεδάκια. Χαμηλώνετε και βράζετε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζετε με πιπέρι και σερβίρετε.

Ωστόσο και η παρουσιάστρια Σταματίνα Τσιμτσιλή έχει μοιραστεί με το Youweekly.gr τη δική της συνταγή για τα κεφτεδάκια

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά