Όχι άλλη σαλάτα! Κάνε την κινόα κέικ χωρίς αλεύρι


H κινόα είναι ένα από τα superfoods που κατέκτησαν επάξια μια θέση στο ντουλάπι της κουζίνας και στη διατροφή μας. Όχι μόνο έχει τη διπλάσια περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη σε σχέση με το ρύζι και το σιτάρ…

...ι αλλά  η κινόα είναι πλούσια σε μέταλλα όπως το ασβέστιο, μαγνήσιο και μαγγάνιο, καλά επίπεδα βιταμίνης του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, σίδηρο και φυτικές ίνες που βοηθούν στη καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και μειώνουν το αίσθημα της πείνας.  To πρόβλημα με την...

H κινόα είναι ένα από τα superfoods που κατέκτησαν επάξια μια θέση στο ντουλάπι της κουζίνας και στη διατροφή μας. Όχι μόνο έχει τη διπλάσια περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη σε σχέση με το ρύζι και το σιτάρι αλλά  η κινόα είναι πλούσια σε μέταλλα όπως το ασβέστιο, μαγνήσιο και μαγγάνιο, καλά επίπεδα βιταμίνης του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, σίδηρο και φυτικές ίνες που βοηθούν στη καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και μειώνουν το αίσθημα της πείνας. 

To πρόβλημα με την κινόα είναι η διαχείρησή της. Πώς θα την φας με λίγα λόγια. Σαλάτα και σαλάτα, βαρεθήκαμε. Γι’ αυτό και μπήκαμε στο coachmydiet.gr της διαιτολόγου- διατροφολόγου Κλειώς Δημητριάδου και βρήκαμε την πιο λαχταριστή συνταγή για κέικ με κινόα, χωρίς αλεύρι παρακαλώ. 

Υλικά 

2 φλυτζάνια βρασμένη κινόα (3/4 φλ. περίπου ωμή)
1/3 φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
4 αυγά
125 γρ. βούτυρο (μισή συσκευασία)
1 βανίλια
1 φλυτζάνι φρουκτόζη
½ φλυτζάνι κακάο άγλυκο
1 ½ κ.γλ. baking powder
½ κ.γλ. σόδα
½ κ.γλ. αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά και τα αλέθουμε στο μπλέντερ (ώστε να μην υπάρχουν τα κομματάκια της κινόα). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Προεραιτικά βάζουμε από πάνω ή και ενδιάμεσα γλάσο (2 φλυτζάνια φρουκτόζη την οποία έχουμε αλέσει για να γίνει σαν άχνη, ½ φλυτζάνι βούτυρο, 2 κουταλιές γάλα)

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά