Αυτοάνοσα νοσήματα: 5 τροφές που θα περιορίσουν τα συμπτώματα


Τροφές: Ξέρετε ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά που θα περιορίσουν τα συμπτώματα και θα σας βοηθήσουν να το καταπολεμήσετε τα αυτοάνοσα νοσήματα; Το Athensmagazine.gr θα σας παρουσιάσει αναλυτικά, όπω…

...ς έκανε και με τα επικίνδυνα τρόφιμα. Σύμφωνα με την American Autoimmune-Related Diseases Association, οι αυτοάνοσες ασθένειες επηρεάζουν περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο. Μία αυτοάνοση ασθένεια αναπτύσσετε, όταν το σώμα αναγνωρίζει υγιή κύτταρα σα ξένα και αποφασίζει πως είναι επικίνδυνα...

Τροφές: Ξέρετε ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά που θα περιορίσουν τα συμπτώματα και θα σας βοηθήσουν να το καταπολεμήσετε τα αυτοάνοσα νοσήματα; Το Athensmagazine.gr θα σας παρουσιάσει αναλυτικά, όπως έκανε και με τα επικίνδυνα τρόφιμα.

Σύμφωνα με την American Autoimmune-Related Diseases Association, οι αυτοάνοσες ασθένειες επηρεάζουν περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο. Μία αυτοάνοση ασθένεια αναπτύσσετε, όταν το σώμα αναγνωρίζει υγιή κύτταρα σα ξένα και αποφασίζει πως είναι επικίνδυνα για το σώμα.

Το ανοσοποιητικό σύστημα τους επιτίθεται, επηρεάζονται έτσι έναν ή και περισσότερους τύπους ιστών του σώματος. Υπάρχουν περισσότερες από 80 αυτοάνοσες ασθένειες και κυμαίνονται ανάμεσα σε περιόδους ύφεσης, όπου υπάρχουν λίγα ή καθόλου συμπτώματα και έξαρσης, όπου τα συμπτώματα χειροτερεύουν.

τρόφιμα με Βιταμίνη Α

Προς το παρόν, η δυτική ιατρική το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να δίνει αγωγές για την ανακούφιση των συμπτωμάτων, καθώς δεν έχει βρεθεί κάποια θεραπεία.

Ενώ οι αυτοάνοσες ασθένειες είναι συχνά κληρονομικές, έρευνες δείχνουν πως μόνο το 1/3 από αυτές οφείλονται στα γονίδια. Οι υπόλοιπες οφείλονται σε ερεθίσματα από το περιβάλλον, τη διατροφή και τον τρόπο ζωής, κάτι που δίνει ελπίδα στους γιατρούς.

Ο Dr. William Cole, ο οποίος ειδικεύεται στην λειτουργική ιατρική και την κλινική διατροφή, έφτιαξε μία λίστα από 5 θρεπτικά συστατικά που προτείνει σε όσους πάσχουν από αυτοάνοσες ασθένειες, για να τους βοηθήσει να καταπολεμήσουν την ασθένεια και τελικά να νικήσουν το πρόβλημα.

Δείτε τα 5 θρεπτικά συστατικά που προτείνει:

Η έλλειψη σε Βιταμίνη Α έχει συνδεθεί με αρκετές αυτοάνοσες ασθένειες, όπως ρευματοειδής αρθρίτιδα και διαβήτη τύπου 1. Οι ερευνητές πιστεύουν πως η βιταμίνη Α στέλνει ένα μήνυμα στο ανοσοποιητικό σύστημα να χαλαρώσει, κάτι που μπορεί να μετριάσει τις υπερβολικές αντιδράσεις του που μπορούν να βλάψουν το σώμα.

Η πραγματική βιταμίνη Α βρίσκεται μόνο σε ζωικά προϊόντα όπως ψάρια, όστρακα, στο συκώτι, αλλά τα φυτικά καροτένεα – ο προάγγελος της βιταμίνης Α – βρίσκονται στις γλυκοπατάτες και στα καρότα.

Η Βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική στον μεταβολισμό και το ανοσοποιητικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου και των κυττάρων Th17. Τα κύτταρα αυτά έχουν παρατηρηθεί πως είναι εκτός ελέγχου όταν κάποιος πάσχει από αυτοάνοση ασθένεια, αλλά η βιταμίνη D φαίνεται πως τα ηρεμεί.

τροφές με Βιταμίνη D

Η έλλειψη σε Βιταμίνη K2 είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα αποτελέσματα της δυτικής διατροφής. Μία έρευνα στο Journal of Neuroimmunology βρήκε πως η βιταμίνη αυτή βοηθάει στην μείωση των φλεγμονών που παράγει το ανοσοποιητικό. Βρίσκεται συνήθως στο Natto, μία υπερτροφή φτιαγμένη από σόγια.

Η έλλειψη σε σίδηρο συνδέεται με αρκετές αυτοάνοσες ασθένειες, γιατί ένα μεγάλο κομμάτι αποθηκευμένου σιδήρου απορροφάται από τα έντερα. Οι φθορές στο έντερο θεωρούνται προϋποθέσεις για τα αυτοάνοσα. Το να βρούμε το βαθύτερο πρόβλημα είναι το πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη σιδήρου.

Ελλείψεις σε συστατικά όπως το σελήνιο, το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος συνδέονται με αρκετές αυτοάνοσες ασθένειες, λόγω των χρόνιων φλεγμονών που μειώνουν την απορρόφηση αυτών των συστατικών. Τα συστατικά αυτά είναι απαραίτητα για την υγιή παραγωγή της θυρεοειδικής ορμόνης.

Τα προβλήματα στον θυρεοειδή είναι από τις συνηθισμένες αυτοάνοσες ασθένειες. Πολλοί σπόροι και ξηροί καρποί, συμπεριλαμβανομένων και των φιστικιών από την Βραζιλία, είναι καλές πηγές μικροθρεπτικών συστατικών.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά