Αυτά είναι τα μυστικά για το πιο νόστιμο κέικ


    Το κέικ είναι ένα γλυκό που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα. Από την πρώτη στιγμή που μπαίνει στον φούρνο, μοσχομυρίζει ολόκληρο το σπίτι και όλοι ανυπομονούν έστω και για μία μπουκιά του. Ωστόσο, για ν…

    ...α κάνετε το κέικ σας ακόμα πιο νόστιμο, ακόμα πιο αφράτο και ακόμα πιο λαχταριστό, υπάρχουν κάποια μυστικά. Με την ευκαιρία δες εδώ πως θα φτιάξεις το νοστιμότερο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο.Άφησε τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίουΑφήστε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για περίπου...

    Το κέικ είναι ένα γλυκό που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα. Από την πρώτη στιγμή που μπαίνει στον φούρνο, μοσχομυρίζει ολόκληρο το σπίτι και όλοι ανυπομονούν έστω και για μία μπουκιά του. Ωστόσο, για να κάνετε το κέικ σας ακόμα πιο νόστιμο, ακόμα πιο αφράτο και ακόμα πιο λαχταριστό, υπάρχουν κάποια μυστικά. Με την ευκαιρία δες εδώ πως θα φτιάξεις το νοστιμότερο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο.

    Άφησε τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου

    Αφήστε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για περίπου μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να ομογενοποιηθούν πιο εύκολα. Αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, μπορείτε να βάλετε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα μόνο δευτερόλεπτα σε χαμηλή θερμοκρασία, για να μαλακώσει και να βυθίσετε τα αβγά σε ένα μπολ με ζεστό νερό για 5-10 λεπτά.

    Χρησιμοποίησε το σωστό ταψί

    Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε το ταψί που σάς υποδεικνύει η συνταγή προκειμένου η ζύμη να φουσκώσει σωστά. Αν το ταψί είναι μικρότερο, η ζύμη θα ξεχειλίσει, ενώ αν είναι μεγαλύτερο δεν θα φουσκώσει καλά και θα “καθίσει”.

    Άλειψε με πινέλο την φόρμα

    Προτιμήστε ένα πινελάκι για να αλείψετε ομοιόμορφα με βούτυρο ή λάδι το ταψί που θα ψήσετε το κέικ σας, ώστε να μην κολλήσει στη φόρμα και να βγει εύκολα.

    Προθέρμανε τον φούρνο

    Προθερμαίνετε πάντα πριν το ψήσιμο το φούρνο στους 170-180°C και στο πρώτο 35λεπτο του ψησίματος μην ανοίξετε το φούρνο καθόλου, γιατί το κέικ χρειάζεται σταθερή θερμοκρασία προκειμένου να φουσκώσει καλά. Αν θέλετε ωστόσο να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο, στα 45-50 λεπτά μπορείτε να βυθίσετε στη ζύμη ένα μαχαιράκι. Αν το μαχαίρι παραμείνει στεγνό, τότε το κέικ είναι έτοιμο.

    Κοσκίνισε το αλεύρι

    Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ– αν δε χρησιμοποιήσετε Φαρίνα– προτού τα βάλετε στο μίγμα με τα υπόλοιπα υλικά για να γίνει ακόμα πιο αφράτο το κέικ σας. Αν χρησιμοποιήσετε και άλλα υλικά σε σκόνη, όπως κακάο, κοσκινίστε τα μαζί με το αλεύρι.

    Γέμισε σωστά τη φόρμα

    Μην γεμίζετε τη φόρμα ή τα φορμάκια ψησίματος παραπάνω από τα ¾. Το μίγμα θα φουσκώσει και θα ξεχειλίσει.

    Άπλωσε ομοιόμορφα το μίγμα

    Απλώστε ομοιόμορφα το μίγμα στη φόρμα για να φουσκώσει ομοιόμορφα.

    Ανακάτεψε το μείγμα απαλά με μαρίζ

    Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια ωραία σφιχτή μαρέγκα που θα ενσωματώσετε στο μίγμα σας ανακατεύοντας πολύ απαλά με μια μαρίζ. Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο αφράτο.

    Κόψε το κέικ μισώ ώρα αφού το έχεις βγάλει από τον φούρνο

    Αφήνετε το κέικ εκτός φούρνου για περίπου μισή ώρα πριν το ξεφορμάρετε για να μη σας κολλήσει στη φόρμα.

    Τύλιξε με μεμβράνη

    Όταν κρυώσει, το τυλίγετε με μία πλαστική μεμβράνη για να μην ξεραθεί. Αν το έχετε επικαλύψει με σιρόπι ή γλάσο, απλά διατηρήστε το σε ένα σκεύος που κλείνει αεροστεγώς

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά