Οι καλύτεροι σεφ προτείνουν: Πριν βράσετε τα μακαρόνια…


    Τα μακαρόνια είναι αγαπημένο φαγητό και εύκολο, μάλιστα, στο μαγείρεμα, αλλά ακόμη και σε αυτό γίνονται αρκετά λάθη, με τους καλύτερους σεφ να μας προτείνουν το τι πρέπει να κάνουμε πριν καν τα βράσου…

    ...με.Η αλήθεια είναι πως η μακαρονάδα είναι το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κανείς αν αποφασίσει να ασχοληθεί με την μαγειρική, όχι μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και ερασιτεχνικά. Και όταν μαθαίνει κανείς τη διαδικασία δεν μπορεί να πιστέψει ότι μπορεί κάτι να γίνει λάθος...

    Τα μακαρόνια είναι αγαπημένο φαγητό και εύκολο, μάλιστα, στο μαγείρεμα, αλλά ακόμη και σε αυτό γίνονται αρκετά λάθη, με τους καλύτερους σεφ να μας προτείνουν το τι πρέπει να κάνουμε πριν καν τα βράσουμε.

    Η αλήθεια είναι πως η μακαρονάδα είναι το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κανείς αν αποφασίσει να ασχοληθεί με την μαγειρική, όχι μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και ερασιτεχνικά. Και όταν μαθαίνει κανείς τη διαδικασία δεν μπορεί να πιστέψει ότι μπορεί κάτι να γίνει λάθος με μία τόσο εύκολη διαδικασία. Ωστόσο, οι περισσότεροι κάνουν κάποια λάθη, τα οποία χαλάνε τη γεύση και αποτρέπουν την τέλεια απόλαυση της μακαρονάδας, με ένα εξ αυτών να τα κάνει… να μην τρώγονται.

    Μακαρόνια: Τι πρέπει να κάνετε πριν από το βράσιμο

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν μεγάλοι σεφ, το νερό που βράζει πριν πέσουν τα μακαρόνια θα πρέπει να είναι αλμυρό. Ο λόγος έχει να κάνει με την βοήθεια που δίνουν στα μακαρόνια να αποκτήσουν πιο σκληρή επιφάνεια, ενώ παράλληλα, το αλάτι δεν επιτρέπει την απώλεια θερμότητας μόλις πέφτουν τα ζυμαρικά.

    Μακαρόνια ολικής με φέτα και ντομάτα

    Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια λαχταριστή συνταγή. Φτιάξτε μακαρόνια ολικής με φέτα, ντομάτα και λίγα ακόμα υλικά.

    • 1 πακέτο μακαρόνια ολικής π.χ κοχύλια, φιογκάκια, πέννες κλπ
    • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
    • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ ή φρέσκιες ντομάτες πολτοποιημένες
    • 10 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες ή 1 κονσέρβα
    • σκόνη σκόρδου
    • πιπέρι
    • Αλάτι
    • 250 γρ τυρί φέτα θρυμματισμένη

    Οι καλύτεροι σεφ προτείνουν: Πριν βράσετε τα μακαρόνια…

    • Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας βάζοντας και τον κύβο στο νερό, και τα αδειάζουμε σε ένα Pyrex προσθέτοντας τα μπαχαρικά.
    • Σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο τα φρέσκα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στα μακαρόνια. Εναλλακτικά αδειάζετε την κονσέρβα μανιταριών αφού πρώτα τα στραγγίξετε.
    • Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας. Εγώ χρησιμοποίησα 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ και λίγες ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες.
    • Ρίχνουμε και τη σάλτσα μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
    • “Σπάμε” το τυρί φέτα σε ένα μπολ και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στα μακαρόνια ανακατεύοντας.
    • Ψήνουμε στο φούρνο τα μακαρόνια στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά σκεπασμένα και άλλα 8 λεπτά στο γκριλ.

    Πηγή: cookpad.com

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά