Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε 5 λεπτά


    Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, με 3 μόνο υλικά, έτοιμο σε 5 λεπτά για το ψυγείο. Ένα λαχταριστό και πεντανόστιμο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου χωρίς ψήσιμο, που θα λατρέψουν όλοι οι μικροί και μεγάλοι λάτρεις της σοκολάτας. Παράλληλα, δείτε εδώ την συνταγή για ένα πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με κακάο!Πηγή: destora.comΤο γλυκό ψυγείου είναι από τα αγαπημένα όλων μας. Γίνεται εύκολα, έχει πολύ ευχά…

    ...ρ. βούτυρο Εκτέλεση συνταγής Βάζετε σε κατσαρολίτσα, σε χαμηλή θερμοκρασία, το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας και τα λιώνετε ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα χωρίς σβώλους. Μόλις λιώσουν καλά προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύετε καλά και...

    Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, με 3 μόνο υλικά, έτοιμο σε 5 λεπτά για το ψυγείο. Ένα λαχταριστό και πεντανόστιμο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου χωρίς ψήσιμο, που θα λατρέψουν όλοι οι μικροί και μεγάλοι λάτρεις της σοκολάτας. Παράλληλα, δείτε εδώ την συνταγή για ένα πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με κακάο!

    Υλικά συνταγής

    • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε κομματάκια
    • 400 γρ. [1 κουτί] ζαχαρούχο γάλα
    • 50 γρ. βούτυρο

    Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου

    Εκτέλεση συνταγής

    1. Βάζετε σε κατσαρολίτσα, σε χαμηλή θερμοκρασία, το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας και τα λιώνετε ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα χωρίς σβώλους.
    2. Μόλις λιώσουν καλά προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύετε καλά και το κατεβάζετε από τη φωτιά.
    3. Ρίχνετε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης για κέϊκ [μεγέθους και σχήματος αρεσκείας σας] και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά.
    4. Μπορείτε και για όλο το βράδυ. Τα ξεφορμάρετε και τα απολαμβάνετε σκέτα ή με σαντιγί ή με σιρόπι βύσσινο ή μπανάνας.

    Πηγή: destora.com

    Σε mood Χριστουγέννων – Γλυκό ψυγείου με κολοκύθα και μπισκότα

    Το γλυκό ψυγείου είναι από τα αγαπημένα όλων μας. Γίνεται εύκολα, έχει πολύ ευχάριστη υφή και φυσικά μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή όπως εσείς λαχταράτε. Μια ακόμη λαχταριστή επιλογή είναι και μπισκοτογλυκό ψυγείου με πραλίνα.

    Βεβαίως και η πιο κλασική απ’ όλες τις συνταγές είναι εκείνη με την κρέμα, το ζελέ και τη βάση από φρυγανιά ή πτι μπερ. Όσο όμως πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα θέλουμε γεύσεις και αρώματα που προσδίδουν ζεστασιά.

    Ετοιμάζουμε μια κρέμα βελούδινη και απολαυστική, προσθέτοντας τα κλασικά μπαχαρικά που θα θυμίσουν «εργοστάσιο ζαχαροπλαστικής», όπως μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, κανέλα και στρώνουμε πάνω στα αγαπημένα μας μπισκότα.

    • 1 κολοκύθα 500-600 γραμμάρια
    • 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής
    • 1.2 λίτρα γάλα
    • 1 πρέζα τζίντζερ
    • 1 πρέζα κανέλα
    • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
    • 1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
    • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
    • 1 ποτήρι χυμό ρόδι
    • Αλάτι
    • Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και αλατίζουμε ελαφρά.
    • Βάζουμε σε ταψί με τη σάρκα προς τα κάτω και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, ώσπου να τρυπιέται η φλούδα.
    • Αφαιρούμε τη σάρκα με ένα κουτάλι και πολτοποιούμε.
    • Αφού κρυώσει λίγο και εν τω μεταξύ χτυπάμε τα φακελάκια της κρέμας ζαχαροπλαστικής με το γάλα να πήξει και μοιράζουμε σε δύο μπολ.
    • Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας στο ένα μπολ και όλα μας τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
    • Αφήνουμε και τα δύο μπολ στο ψυγείο
    • Βουτάμε τα μπισκότα στο χυμό ρόδι και στρώνουμε σε πυρέξ. Μπορείτε φυσικά να βάλετε και διπλή στρώση.
    • Περιχύνουμε με τον υπόλοιπο χυμό αν περισσέψει
    • Απλώνουμε την απλή κρέμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και καλύπτουμε με τη δεύτερη στρώση με άρωμα κολοκύθας.
    • Αφήνουμε ξανά για μια ώρα περίπου να δέσει το γλυκό.
    • Σερβίρουμε αν θέλουμε με μια ροζέτα σαντιγί

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά