Πεντανόστιμο μπανόφι σε 10 λεπτά!


    Ένα υπέροχο γλυκό, εύκολο που χρειάζεται ελάχιστο κόπο και ακόμη πιο…λίγα υλικά. Μια συνταγή που θα φτιάξετε μόνες σας και αποκλείεται ποτέ να αποτύχει!Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκ…

    ...ιμάσεις τηγανητή μπανάνα με νουτέλα: Καταπληκτική και πανεύκολη συνταγή που θα λατρέψετε!Υλικά συνταγήςΓια τη βάση 250 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας, ή τύπου digestive 100 γραμμάρια βούτυρο Για την κρέμα 3 ώριμες μπανάνες 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμαρίων) 1 κουταλιά σούπας...

    Ένα υπέροχο γλυκό, εύκολο που χρειάζεται ελάχιστο κόπο και ακόμη πιο…λίγα υλικά. Μια συνταγή που θα φτιάξετε μόνες σας και αποκλείεται ποτέ να αποτύχει!

    Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις τηγανητή μπανάνα με νουτέλα: Καταπληκτική και πανεύκολη συνταγή που θα λατρέψετε!

    Υλικά συνταγής

    Για τη βάση

    • 250 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας, ή τύπου digestive
    • 100 γραμμάρια βούτυρο

    Για την κρέμα

    • 3 ώριμες μπανάνες
    • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμαρίων)
    • 1 κουταλιά σούπας κακάο
    • 300 ml κρέμα γάλακτος
    • Ξύσμα σοκολάτας

    Εκτέλεση

    • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα
    • Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει
    • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα
    • Ενώνουμε το βούτυρο με τα μπισκότα κι ανακατεύουμε πολύ καλά Βουτυρώνουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 εκατοστών Αδειάζουμε τη βάση του μπισκότου Στρώνουμε καλά το μείγμα πατώντας με το κουτάλι
    • Παγώνουμε τη βάση στο ψυγείο Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα Αφού έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σκουρύνει ελαφρά και να πάρει το χρώμα που έχει η καραμέλα γάλακτος
    • Αποσύρουμε από τη φωτιά και κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και 1/2 φλιτζάνι από την κρέμα γάλακτος
    • Ανακατεύουμε καλά το μείγμα
    • Προσπαθήστε να μη σκουρύνει πολύ το γάλα κατά το βρασμό του, απλά να ξανθύνει, αλλιώς θα σκληρύνει πολύ όταν κρυώσει Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες
    • Τις στρώνουμε στη βάση μπισκότου και περιχύνουμε με το ζαχαρούχο Παγώνουμε το Banoffee κι όταν πρόκειται να το σερβίρουμε το γαρνίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα και με το ξύσμα σοκολάτας

    Πεντανόστιμο μπανόφι σε 10 λεπτά!

    Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό του χειμώνα: Τοστ με μπανάνες και σοκολάτα στο φούρνο

    To Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με υπόροχο εύκολο γλυκό του χειμώνα! Τοστ με μπανάνες και σοκολάτα στο φούρνο!

    Πάμε να δούμε αναλυτικά την συνταγή παρακάτω:

    Υλικά για 2 τοστ:

    • 4 φέτες ψωμί για τοστ -20 γραμμ. βούτυρο
    • 40 γραμμ. κουβερτούρα σε σταγόνες
    • λίγη ζάχαρη άχνη
    • λίγο κακάο
    • λίγο κανέλα
    • 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες καθαρισμένες
    • 150 ml κρέμα γάλακτος

    Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις. Βάζουμε τις μπανάνες σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος, λίγη κανέλα και ανακατεύουμε. Αλείφουμε με το βούτυρο τις φέτες του ψωμιού και μοιράζουμε τη σοκολάτα στις 2 από αυτές. Απλώνουμε από πάνω το μίγμα με τις μπανάνες και σκεπάζουμε με τις άλλες 2 φέτες. Βάζουμε τα τοστ σε ένα μικρό ταψί και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Τα πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και τα ψήνουμε για 10′ περίπου, μέχρι να ροδίσουν όμορφα. Τα σερβίρουμε αμέσως, πασπαλισμένα με ζάχαρη, κακάο και Δείτε μια παραλλαγή του τοστ αυτού, ψημένο στην τοστιέρα, με την Ελένη Ψυχούλη από το olivemagazine.gr!

    Αφράτες τηγανίτες γιαουρτιού, εύκολα, γρήγορα και μόνο με 4 υλικά – Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

    Συνταγή: Στο πρωινό με τυριά, με μέλι, με μαρμελάδα, όπως και να φαγωθούν… τρώγονται επίσης φτιάχνοντας σαντουιτσάκια με αλλαντικά!

    Υλικά:

    • 1 ποτήρι γιαούρτι
    • 3 κουταλάκια μπέκιν
    • 2 αβγά
    • 1/4 ποτηριού ηλιέλαιο
    • 1 1/2 ποτήρι αλεύρι
    • 1 κουταλάκι αλάτι
    • Λίγο λάδι για το τηγάνι

    Αφράτες τηγανίτες γιαουρτιού, εύκολα, γρήγορα και μόνο με 4 υλικά - Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

    Εκτέλεση:

    Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αβγά, το γιαούρτι, το μπέκιν, το αλάτι, και το λάδι.
    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο το μείγμα ώστε να έχουμε μία ζύμη πολύ απαλή και μαλακιά.

    Ζεσταίνουμε το τηγάνι και περνάμε με λίγο λάδι ή βούτυρο με ένα πινέλο.

    Βάζουμε κουταλιές στο τηγάνι πατάμε λίγο γιατί θα φουσκώσουν, βρέχουμε κάθε φορά το κουτάλι για να ξεκολλάει η ζύμη και να μπορούμε να ακουμπάμε τη ζύμη στο τηγάνι.

    Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα, γυρίζουμε 1-2 φορές!!!

    Τρώγονται ζεστά ή κρύα!

    Καλή όρεξη!!!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά