5 τρόφιμα και ποτά που απαγορεύεται να τα συνδυάσετε με αλκοόλ – Μεγάλη προσοχή στο Νο.4


Τρόφιμα: Όποιος τουλάχιστον μία φορά έπρεπε να πιει αλκοόλ με άδειο στομάχι, ξέρει ότι αυτό δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Ωστόσο, ορισμένα προϊόντα σε συνδυασμό με το αλκοόλ, όχι μόνο δε βοηθούν, αλλά αν…

...τίθετα επιδεινώνουν τις αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό. Το Athensmagazine.gr θα σας παρουσιάσει αναλυτικά όσα πρέπει να ξέρετε, όπως έκανε και με τις τροφές που διώχνουν για πάντα το άγχος.Ετοιμάσαμε για εσάς μια λίστα με προϊόντα που δεν πρέπει να συνδυάζονται με ένα αλκοολούχο...

Τρόφιμα: Όποιος τουλάχιστον μία φορά έπρεπε να πιει αλκοόλ με άδειο στομάχι, ξέρει ότι αυτό δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Ωστόσο, ορισμένα προϊόντα σε συνδυασμό με το αλκοόλ, όχι μόνο δε βοηθούν, αλλά αντίθετα επιδεινώνουν τις αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό. Το Athensmagazine.gr θα σας παρουσιάσει αναλυτικά όσα πρέπει να ξέρετε, όπως έκανε και με τις τροφές που διώχνουν για πάντα το άγχος.

Ετοιμάσαμε για εσάς μια λίστα με προϊόντα που δεν πρέπει να συνδυάζονται με ένα αλκοολούχο ποτό, και σε κάθε περίπτωση κατά την κατανάλωση του του αλκοόλ δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα

Το πρόχειρο φαγητό από μόνο του επιβαρύνει σημαντικά το συκώτι, και σε συνδυασμό με το αλκοόλ, το φορτίο αυτό διπλασιάζεται. Εκτός από αυτό, ο συνδυασμός αλκοόλ και του fast food αυξάνει την παραγωγή της γαλανίνης, ένα νευροπεπτίδιο που εμπλέκεται στον έλεγχο της διατροφικής συμπεριφοράς.

Η γαλανίνη, με τη σειρά της προκαλεί αυξημένη κατανάλωση λίπους: σε αυτό οφείλεται που θέλετε να φάτε ένα ζουμερό μπέργκερ μετά από κατανάλωση αλκοόλ. Είναι ένας φαύλος κύκλος.

5 τρόφιμα και ποτά που απαγορεύεται να τα συνδυάσετε με αλκοόλ

Μια μελέτη του 2013 που διεξήγαγαν Αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το αλκοόλ σε συνδυασμό με αναψυκτικά χαμηλών θερμίδων προκαλεί μεγαλύτερη δηλητηρίαση σε σχέση με τα κανονικά αναψυκτικά. Η αιτία για αυτό είναι ότι η διάσπαση της ζάχαρης που περιέχεται σε γλυκά αναψυκτικά, επιβραδύνει το αλκοόλ στο αίμα. Αυτό δεν κάνει αυτομάτως τη συνηθισμένη Coca Cola ή Fanta περισσότερο κατάλληλη: το πλεόνασμα ζάχαρης σε συνδυασμό με το αλκοόλ δεν ωφελεί κανέναν.

5 τρόφιμα και ποτά που απαγορεύεται να τα συνδυάσετε με αλκοόλ

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα μπαρ και οι μπυραρίες προσφέρουν πάντα αλμυρά σνακ, όπως πατατάκια, ξηρούς καρπούς ή τηγανητές πατάτες; Η απάντηση είναι απλή: για να προκαλέσουν δίψα, που με τη σειρά του σημαίνει ότι θα αναγκαστούν να πίνουν περισσότερο, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω αφυδάτωση.

5 τρόφιμα και ποτά που απαγορεύεται να τα συνδυάσετε με αλκοόλ

Το αλκοόλ έχει κατασταλτική επίδραση στο νευρικό σύστημα, και τα ποτά που περιέχουν καφεΐνη, το διεγείρουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο καφές και τα ενεργειακά ποτά εξουδετερώνουν την επίδραση του αλκοόλ. Στην πραγματικότητα, αμβλύνουν την αίσθηση της μέθης, σας κάνουν να υπερεκτιμάτε τις ικανότητές σας και να πιείτε πολύ περισσότερο από ό, τι θα έπρεπε.

5 τρόφιμα και ποτά που απαγορεύεται να τα συνδυάσετε με αλκοόλ

Το αλκοόλ είναι διουρητικό, δηλαδή επιταχύνει την αποβολή υγρών με τη μορφή ούρων από το σώμα και η υπέρμετρη κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση. Γι ‘αυτό δεν συνιστάται να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα με παρόμοιες ιδιότητες. Άλλα διουρητικά εκτός από το αλκοόλ είναι ο μαϊντανός, ο κόλιανδρος, το τζίντζερ, ο χυμός cranberry, μερικά φρούτα και λαχανικά, καθώς και ο καφές.

5 τρόφιμα και ποτά που απαγορεύεται να τα συνδυάσετε με αλκοόλ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά