5 σάλτσες με 3 υλικά η κάθε μία για να συνοδέψεις σήμερα τα κρεατικά σου


Ο Φεβρουάριος είναι ένας πολύ αγαπημένος μήνας, γιατί εκτός από τη μέρα των ερωτευμένων, έχει και την Τσικνοπέμπτη, μια μέρα στην οποία τρώμε άφοβα και χωρίς τύψεις για τη σιλουέτα και για τη διατροφή…

... που χαλάμε. Οκ, και τις άλλες μέρες τρώμε κρέας χωρίς ενοχές, όμως τη συγκεκριμένη μέρα υπάρχει κυρίως αυξημένη ποσότητα στο φαγητό αυτό.Γι’ αυτό κι εμείς σου βρήκαμε 5 σως με τρία υλικά η κάθε μία για να συνοδέψεις σήμερα τα κρεατικά που θα φάτε με την παρέα σου το βράδυ. Κι...

Ο Φεβρουάριος είναι ένας πολύ αγαπημένος μήνας, γιατί εκτός από τη μέρα των ερωτευμένων, έχει και την Τσικνοπέμπτη, μια μέρα στην οποία τρώμε άφοβα και χωρίς τύψεις για τη σιλουέτα και για τη διατροφή που χαλάμε. Οκ, και τις άλλες μέρες τρώμε κρέας χωρίς ενοχές, όμως τη συγκεκριμένη μέρα υπάρχει κυρίως αυξημένη ποσότητα στο φαγητό αυτό.

Γι’ αυτό κι εμείς σου βρήκαμε 5 σως με τρία υλικά η κάθε μία για να συνοδέψεις σήμερα τα κρεατικά που θα φάτε με την παρέα σου το βράδυ. Κι επειδή κάθε Τσικνοπέμπτη που σέβεται τον εαυτό της χρειάζεται την τέλεια σως για τα κρεατικά, διάλεξε μία από τις 5 παρακάτω.

#1. Mustard Cream Sauce
Μέσα σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, σόταρε 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα για περίπου 5 λεπτά. Πρόσθεσε 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και σιγόβρασε σε μεσαία-χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει, για περίπου 2 με 3 λεπτά. Αφαίρεσε από τη φωτιά την κατσαρόλα και ρίξε μέσα σε 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα και ανακάτεψε. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.

#2. Red Wine Balsamic Sauce
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίξε ένα φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί και ένα φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο. Πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, και άφησε τα να πάρουν μία βράση. Άφησε τα για 15-20’ να σιγοβράσουν μαζί και να δέσει. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και είναι έτοιμη.

Δες τις υπόλοιπες στη gallery που ακολουθεί. Εσύ ποια θα διαλέξεις;

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά