Θεϊκή τυρόπιτα Περέκ με λιωμένη φέτα και χωριάτικο φύλλο


Μία από τις πιο εύκολες και γρήγορες τυρόπιτες με τραγανό χωριάτικο φύλλο και γέμιση με φέτα που λιώνει και ξεμυαλίζει! Μια θεϊκή συνταγήΗ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει τον τρόπο παρακάτω!Κι αν θες …


Loading...


Μία από τις πιο εύκολες και γρήγορες τυρόπιτες με τραγανό χωριάτικο φύλλο και γέμιση με φέτα που λιώνει και ξεμυαλίζει! Μια θεϊκή συνταγή

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει τον τρόπο παρακάτω!

Υλικά Συνταγής

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 500 γραμ. φέτα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Για την τυρόπιτα περέκ στο τηγάνι, ανοίγουμε τα χωριάτικα φύλλα και τα κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια στη διάμετρο του τηγανιού. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες και τα ψήνουμε για 10′ στους 160 βαθμούς C να στεγνώσουν.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ραντίζουμε τα ξερά φύλλα με λίγες σταγόνες νερό. Ξεκινάεμ και κάνουμε στρώσεις στο τηγάνι, φύλλο-φέτα-φύλλο-φέτα-φύλλο. Δηλαδή 3 στρώσεις με φύλλο κι ενδιάμεσα 2 στρώσεις με τρίμματα φέτας.
  • Ροδίζουμε την πίτα για λίγα λεπτά από την μια πλευρά και αναποδογυρίζουμε από την άλλη να ροδίσει και η άλλη πλευρά.
  • Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε την πίτα ζεστή.
  • Εναλλακτικά, αν έχουμε γκάζι ή ανοιχτή φωτιά, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ένα ταψί και ακουμπάμε τα μαλακά χωριάτικα φύλλα για λίγα λεπτά να στεγνώσουν. Αναποδογυριζουμε να στεγνώσουν κι απο την αλλη πλευρά.

Κι αν θες ένα γλυκό μετά την τυρόπιτα δοκίμασε αυτό το γρήγορο που μπαίνει στο ψυγείο κι έχει μπισκότα και λεμόνι!

Σκοπελίτικη τυρόπιτα στο τηγάνι με μέλι – Παραδοσιακή συνταγή

Σκοπελίτικη τυρόπιτα

Στριφτή σκοπελίτικη τυρόπιτα στο τηγάνι, περιχυμένη με μέλι! Απλά υλικά, παραδοσιακή συνταγή, μοναδική νοστιμιά από τα χεράκια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Θες μια εύκολη συνταγή για να φτιάχνεις τα πρωινά στα παιδιά, στον σύντροφο ή στους φίλους σου; Ε λοιπόν στην βρήκαμε εμείς.

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ ξύδι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • νερό χλιαρό (όσο πάρει)

Για τη γέμιση

  • 400 γραμ τρίμματα φέτας
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το τηγάνισμα

  • μπόλικο ελαιόλαδο

Για το άνοιγμα του φύλλου

  • έξτρα αλεύρι

Εκτέλεση

  • Η παραδοσιακή στριφτή σκοπελίτικη τυρόπιτα, γίνεται στο τηγάνι και σερβίρεται με μέλι. Για την τηγανιτή τυρόπιτα Σκοπέλου, πασπαλίζουμε πρώτα τα τρίμματα φέτας με αρκετό πιπέρι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο, μέχρι να σχηματιστεί μία λεία και απαλή ζύμη. Τη βάζουμε στο μπολ, τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα και να αναπτυχθεί το πλέγμα της γλουτένης.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια. Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε πολύ λεπτό φύλλο.
  • Ραντίζουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με τρίμματα φέτας ολόγυρα. Διπλώνουμε το φύλλο αντικριστά, σουρώνουμε τη ζύμη και στρίβουμε σε σαλιγκάρι.
  • Τηγανίζουμε τη σκοπελίτικη τυρόπιτα σε καuτό ελαιόλαδο, να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
  • Αυτή η παραδοσιακή τυρόπιτα από τη Σκόπελο, μπορεί να μπει στην κατάψυξη πριν τηγανιστεί και να διατηρηθεί για αρκετούς μήνες.
  • Περιχύνουμε την τυρόπιτα όπως βγαίνει καuτή από το τηγάνι με θυμαρίσιο μέλι.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αφράτο κέικ μηλόπιτας με κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Έτοιμο σε 5′

Ζακυνθινό παστίτσιο ραγού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Θα μοσχομυρίσει το σπίτι κανέλα

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...