Ρίχνει αλεύρι με αυγά σε σακούλα και την τρυπάει – Μόλις δείτε γιατί θα τρέξετε να το κάνετε (video)


Μερικές ωραίες ιδέες αλλά και συνταγές παρουσιάζει το παρακάτω βίντεο. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να φτιάξετε μείγμα από αλεύρι και αυγά, να το ρίξετε σε μία σακούλα και πάνω από καuτό νερό να κά…


Loading...


Μερικές ωραίες ιδέες αλλά και συνταγές παρουσιάζει το παρακάτω βίντεο. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να φτιάξετε μείγμα από αλεύρι και αυγά, να το ρίξετε σε μία σακούλα και πάνω από καuτό νερό να κάνετε μερικές τρύπες στον πάτο της. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να προσeξετε σχετικά με την κατανάλωση και το μαγείρεμα των αυγών είναι και το το χρώμα του κρόκου ενός αυγού.

Το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό. Δείτε το βίντεο:

Κόβει ένα αυγό στη μέση και το γεμίζει – Το καλύτερο σνακ για τα παιδιά

Μια απλή και εύκολη συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους είναι αυτή εδώ με τα αυγά. Ένας εναλλακτικός και παιχνιδιάρικος τρόπος για να μαγειρέψετε τα αυγά σας φέτος.

Το Πάσχα έχουμε πολλές παραδοσιακές συνταγές, όπως τα κουλουράκια, αλλά τον πρωταρχικό ρόλο έχουν τα πασχαλινά αυγά. Στο βίντεο φτιάχνει αυγά κοτοπουλάκια που είναι μια τέλεια ιδέα για τώρα το Πάσχα! Ιδέες για να τα γεμίσετε υπάρχουν πολλές. Δείτε το βίντεο και θα ξετρελαθείτε και εσείς:

Προσοχή με τα βαμμένα αυγά το Πάσχα! Αν μείνουν για πολύ καιρό εκτός ψυγείου κινδυνεύετε από…

Τα βαμμένα κόκκινα ή πολύχρωμα αυγά το Πάσχα είναι ένα έθιμο που τιμάμε κάθε χρόνο, και σε πολλούς αρέσει να τα τσουγκρίζουν. Τι γίνεται όμως με αυτά που ξεμένουν;

Τα αυγά δεν διατηρούνται για πολύ καιρό εκτός ψυγείου, για αυτό και θα πρέπει να προχέστε πριν τα καταναλώσετε, μιας και σίγουρα είναι πολλά αυτά που μένουν στην άκρη. Η κατανάλωσή τους μπορεί να προκαλέσει κάτι πολύ σοβαρό όπως θα δείτε παρακάτω.

Η σαλμονέλα είναι η πιο κοινή μορφή τροφικής δηλητηρίασης και τα μολυσμένα αυγά είναι μια κύρια αιτία που συμβαίνει αυτό. Η σωστή προετοιμασία και συντήρηση των αυγών είναι καίριας σημασίας, ειδικά την περίοδο του Πάσχα.

Και αυτό επειδή τα αυγά που παραδοσιακά βάφουμε το Πάσχα, συνηθίζουμε να τα χρησιμοποιούμε και ως διακοσμητικά αντικείμενα στο σπίτι. Αν δεν τα έχετε βάψει ακόμα λοιπόν, μπορείτε να δείτε εδώ μερικά tips και μυστικά. Μόλις τα στολίσουμε, τα αφήνουμε πολλές ώρες εκτός ψυγείου, κάτι που δεν κάνουμε σε καμία άλλη περίοδο του έτους.

Αφήνοντας τα βραστά αυγά σε θερμοκρασία δωματίου για παρατεταμένες χρονικές περιόδους επιτρέπει σε επικίνδυνα βακτήρια, συμπεριλαμβανομένης της σαλμονέλας, να αυξάνονται με ταχύ ρυθμό. Τα τροφιμογενή παθογόνα αναπτύσσονται γρήγορα σε θερμοκρασίες μεταξύ 10 και 60 βαθμών Κελσίου. Αυτή θεωρείται η “ζώνη κινδύνου”. Η μέση θερμοκρασία δωματίου κυμαίνεται στους 20-25 βαθμούς Κελσίου. Τα ψυγεία αποθηκεύουν τις τροφές κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου, κάτι που επιβραδύνει τον ρυθμό ανάπτυξης των βακτηρίων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς θα πρέπει πάντα να απορρίπτεται οποιαδήποτε ευπαθή τρόφιμα, όπως είναι και τα βραστά αυγά, τα οποία έχουν μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από δύο ώρες. Η κατευθυντήρια γραμμή για αυτές τις δύο ώρες ισχύει για τα αυγά που μόλις τα έχετε βράσει, καθώς και για εκείνα που τα έχετε στην συντήρηση του ψυγείου και τα βγάζετε πάλι έξω. Κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών, ή οποιαδήποτε στιγμή η θερμοκρασία περιβάλλοντος υπερβαίνει τους 30 βαθμούς Κελσίου, πρέπει να πετάτε οποιαδήποτε ευπαθή τρόφιμα έχουν μείνει εκτός ψυγείου για περισσότερο από μία ώρα.

κόκκινα αυγά Πάσχα

Δεδομένου ότι τα βραστά αυγά είναι μαγειρεμένα, μπορεί να πιστεύετε ότι είναι ασφαλέστερα από τα ωμά. Σύμφωνα με την αμερικανική Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας, τα βραστά αυγά είναι στην πραγματικότητα πιο επιρρεπή σε βακτηριακή μόλυνση, λόγω των ζημιών κατά τη διαδικασία μαγειρέματος στο κέλυφός τους. Μόλις τα βράσετε και κρυώσουν λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, είναι σώφρον να τα βάλετε στο ψυγείο και να τα καταναλώσετε μέσα σε μία εβδομάδα.

Ένα χαλασμένο αυγό δεν έχει πάντα αποκρουστική μυρωδιά, γι’ αυτό και πρέπει να μην το ριψοκινδυνεύετε αν δεν σας μυρίζει άσχημα. Πριν βράσετε τα αυγά, πετάξτε όποιο έχει ρωγμές και ατέλειες στο κέλυφος. Βράστε τα καλά μέχρι ο κρόκος και το ασπράδι να είναι σφιχτά. Όταν τα σερβίρετε στο τραπέζι, ή όταν τα βγάζετε έξω ως διακοσμητικά, θυμηθείτε να τα μαζέψετε πάλι μόλις συμπληρώσουν δύο ώρες εκτός ψυγείου. Εάν τα αφήσετε έξω περισσότερο από όσο πρέπι, διακινδυνεύετε να πάθετε δηλητηρίαση.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...