Φτιάξε την τάρτα με λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και “τρέλανε” κόσμο


Τώρα που είσαι στο σπίτι σου και έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο, πρέπει να δοκιμάσεις να φτιάξεις κι εσύ την πιο υπέροχη τάρτα λεμόνι, συνταγή της Αγυρώς Μπαρμπαρίγου, που υπόσχεται να “τρελάνει” κόσμο μ…

...ε τη γεύση της. Τη συνταγή τη βρήκαμε στο argiro.gr και η αλήθεια είναι πως μόλις τη δοκιμάσαμε "μείναμε" μιας και είναι πεντανόστιμη και γι' αυτό στην προτείνουμε. VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Έκτακτο - Στους...

Τώρα που είσαι στο σπίτι σου και έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο, πρέπει να δοκιμάσεις να φτιάξεις κι εσύ την πιο υπέροχη τάρτα λεμόνι, συνταγή της Αγυρώς Μπαρμπαρίγου, που υπόσχεται να “τρελάνει” κόσμο με τη γεύση της.

Τη συνταγή τη βρήκαμε στο argiro.gr και η αλήθεια είναι πως μόλις τη δοκιμάσαμε “μείναμε” μιας και είναι πεντανόστιμη και γι’ αυτό στην προτείνουμε.

Μία ακόμα συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, είναι τα σμυρνέικα κουλουράκια για το Πάσχα.

Πάμε να δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε και την εκτέλεση της συνταγής

Υλικά συνταγής

  • 1 δόση ζύμη για τάρτες
  • Για την κρέµα λεµονιού
  • 2 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1 κ.γλ. κορν φλάουρ
  • 1/2 κ.γλ. κιτρινόριζα (προαιρετικά)
  • 200 ml χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 3 ακέρωτα λεμόνια
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • 220 γραμ. ζάχαρη
  • 125 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • κομμένο σε κομματάκια

Για το σερβίρισµα

  • ζάχαρη άχνη
  • χτυπημένη κρέμα

Εκτέλεση

Για την τάρτα

Για την τάρτα λεμόνι, ετοιµάζουµε πρώτα και ψήνουµε τη ζύμη σύµφωνα µε τη βασική συνταγή για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για γλυκιά τάρτα. Αφού ψηθεί την αφήνουµε να κρυώσει.

Για την κρέµα λεμόνι

  • Βάζουµε σε κατσαρόλα µε χοντρή βάση τα χτυπηµένα αυγά. Προσθέτουµε το ξύσµα, το χυµό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουµε µε σύρµα όλα τα υλικά και βάζουµε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά. Απαιτείται συνεχές ανακάτεµα µε το σύρµα, ώσπου να δέσει η κρέµα, περίπου 8΄. Μόλις αρχίσει να πήζει η κρέµα, χαµηλώνουµε αρκετά τη φωτιά και αφήνουµε να σιγοβράσει για 1΄. Αποσύρουµε από τη φωτιά και αφήνουµε για 15΄ να κρυώσει η κρέµα. Ανακατεύουµε κατά διαστήµατα.
  • Αδειάζουµε την κρέμα λεμόνι στην ψηµένη τάρτα. Στρώνουµε την επιφάνεια και αφήνουµε να κρυώσει τελείως. Την παγώνουµε στο ψυγείο.
  • Σερβίρουμε µε πασπαλίζοντάς τη µε άχνη ζάχαρη και λίγη χτυπηµένη κρέμα ή παγωτό βανίλια.

Extra tip

Για να γίνει τέλεια η κρέμα λεμόνι, το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Τάρτα λεμόνι Αγυρώ Μπαρμπαρίγου

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και μπόλικο λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα με κακάο και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά