Μοναδικό γλυκό ψυγείου με πραλίνα φουντουκιού – «Βόμβα» γεύσεων


Σαν «βόμβα» θα σκάσουν στο στόμα σου οι απίστευτες γεύσεις αυτού του μοναδικού γλυκού ψυγείου. Ειδικά αν είσαι λάτρης της σοκολάτας θα πάθεις την… πλάκα σου. Μπορεί να θέλει αρκετή προετοιμασία, ωστ…

...όσο, αξίζει τον κόπο να το φτιάξεις.Αν βέβαια εσείς νηστεύετε, μπορείτε να το φτιάξετε για τα παιδάκια σας, τα οποία θα ξετρελαθούν. Είναι μια μοναδική συνταγή του Στέλιου Παρλιαρού. VIRAL ΕΙΔΗΣΗ ...

Σαν «βόμβα» θα σκάσουν στο στόμα σου οι απίστευτες γεύσεις αυτού του μοναδικού γλυκού ψυγείου. Ειδικά αν είσαι λάτρης της σοκολάτας θα πάθεις την… πλάκα σου. Μπορεί να θέλει αρκετή προετοιμασία, ωστόσο, αξίζει τον κόπο να το φτιάξεις.

Αν βέβαια εσείς νηστεύετε, μπορείτε να το φτιάξετε για τα παιδάκια σας, τα οποία θα ξετρελαθούν. Είναι μια μοναδική συνταγή του Στέλιου Παρλιαρού.

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (225γρ.)
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες + 300 ml επιπλέον για τα μπισκότα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού (σοκολατένιο άλειμμα τύπου μερέντα ή νουτέλα)
  • 4 αυγά
  • άχνη ζάχαρη και κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το 1 λίτρο γάλα σε μια κατσαρόλα. Παράλληλα, βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη.
  • Λίγο πριν βράσει το γάλα, το αποσύρουμε και ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα που κοχλάζει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε καλά μέχρι όλη η κρέμα να γίνει σοκολατένια. Βάζουμε τα 300 γρ. γάλα σε ένα μπολ.
  • Τοποθετούμε ένα τετράγωνο τσέρκι διαστάσεων 20×20 εκ. πάνω σε μια επίπεδη πιατέλα ή χρησιμοποιούμε ένα ταψάκι αντίστοιχων διαστάσεω, που έχουμε πρώτα καλύψει με μεμβράνη.
  • Βουτάμε τα πτι μπερ ένα-ένα στο γάλα και τα στρώνουμε μέσα στο τσέρκι ή το ταψάκι, έτσι ώστε να καλύψουμε όλο τον πάτο.
  • Με μια κουτάλα ρίχνουμε από πάνω τη μισή κρέμα, η οποία θα είναι ακόμα χλιαρή. Την απλώνουμε και από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση από πτι μπερ, που έχουμε βουτήξει σε γάλα.
  • Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να σφίξει η κρέμα. Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο και σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Δείτε και πως να φτιάξετε νηστίσιμο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα!

ΠΗΓΗ: steliosparliaros.gr

Γλυκό ψυγείου σοκολάτα βανίλια και ζελέ από φυσικό χυμό λεμόνι

Γλυκό ψυγείου σοκολάτα βανίλια και ζελέ από φυσικό χυμό λεμόνι. Μια συνταγή που θα σας τρελάνει και θα θέλετε να το φάτε αμέσως. Δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι από αυτό που θα φτιάξετε μέσα στο σπίτι σίγουρα.

Εύκολο γλυκάκι και ελαφρύ, το οποίο μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα και γρήγορα και να το απολαύσετε.

Υλικά

Υλικά για την κρέμα βανίλια

  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 2,5 κουταλιές της σούπας corn flour
  • 2,5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 βανίλια

Υλικά για την κρέμα σοκολάτα

  • 1 λίτρο γάλα πλήρες φρέσκο
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 70 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 40 γραμμάρια κακάο

Υλικά για το ζελέ

  • 400-500 ml σπιτική λεμονάδα
  • 1 1/2 φακελάκι σκόνη ζελατίνη
  • 2 πακέτα τύπου πτι-μπερ στρογγυλά

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια μικρή κατσαρόλα.
  • Χτυπάμε το κρόκο και τον προσθέτουμε. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια φωτιά. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει.
  • Σε ένα στρογγυλό ταψάκι βάζουμε τα μπισκότα και από πάνω την κρέμα. Ξανά στρώνουμε από πάνω μπισκότα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Για την κρέμα σοκολάτας: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 900 ml γάλα και τοποθετούμε στη φωτιά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη το κορν φλάουρ το κακάο και το υπόλοιπο γάλα και αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα.
  • Ανακατεύουμε ώσπου η κρέμα κοχλάσει και δέσει. Αφήνουμε λίγα λεπτά και έπειτα την προσθέτουμε πάνω από τα μπισκότα. Το αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Για το ζελέ: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το φυσικό χυμό λεμονιού μέχρι να πάρει βράση. Ρίχνουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει, ζάχαρη δεν βάζουμε γιατί εφόσον είναι φυσικός χυμός λεμονιού έχουμε προσθέσει ήδη ζάχαρη όταν τον φτιάξαμε.
  • Αφήνουμε λίγα λεπτά και με τη βοήθεια μιας κουτάλας το προσθέτουμε σιγά-σιγά πάνω από το σοκολάτα για να μην διαλυθεί η σοκολάτα.
  • Αφήνουμε τουλάχιστον 30 λεπτά εκτός ψυγείου. Και έπειτα όλη νύχτα στο ψυγείο

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά