Γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη: Πανεύκολη συνταγή με λίγες θερμίδες!


    Είναι εύκολο και οικονομικό γλυκό ψυγείου, ελαφρύ, δεν έχει ζάχαρη και έχει γεύση σοκολάτα, βανίλια και φράουλα. Διατηρείται στο ψυγείο για 4 ημέρες. Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.Εαν και ήρθε η νέα χρονιά δείτε: Τα μελομακάρονα με σοκολάτα από την Αργυρώ ΜπαρμπαρίγουΚαι μέχρι εδώ, το γλυκό ψυγείου είναι έτοιμο και αφού παγώσει για 2 ώρες, να το σερβίρουμε. Όμως με το φρέσκο ζελέ φράουλα σαν…


    Είναι εύκολο και οικονομικό γλυκό ψυγείου, ελαφρύ, δεν έχει ζάχαρη και έχει γεύση σοκολάτα, βανίλια και φράουλα. Διατηρείται στο ψυγείο για 4 ημέρες. Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

    Τι θα χρειαστούμε για το γλυκό

    • 2 lt γάλα 2% ή φυτικό γάλα
    • 160 γρ. κορν φλάουρ
    • 2½ κ.σ. υγρό γλυκαντικό με στέβια
    • 1 πρέζα/ες αλάτι
    • 2 κ.γ. βανίλια ή δύο κάψουλες βανίλια
    • 200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη χωρίς ζάχαρη
    • 250 γρ. μπισκότα χωρίς ζάχαρη για το ταψί
    • 400 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
    • 1 κ.γ. υγρό γλυκαντικό με στέβια
    • 2 ζελατίνες
    • 50 γρ. νερό

    Εαν και ήρθε η νέα χρονιά δείτε: Τα μελομακάρονα με σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    • Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα βανίλιας. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το υγρό γλυκαντικό με στέβια και την βανίλια.
    • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με σύρμα για να διαλυθεί τελείως το κορν φλάουρ, πριν βάλουμε την κρέμα στην φωτιά.
    • Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά κι ανακατεύοντας βράζουμε, μέχρι να πάρει βράση και να δέσει η κρέμα.
    • Βάζουμε την μισή κρέμα βανίλιας σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
    • Ανακατεύουμε με μια μαλακή σπάτουλα να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
    • Σε ένα ταψί 30 Χ 25 εκατ. κάνουμε μια στρώση μπισκότα.
    • Καλύπτουμε με την κρέμα σοκολάτας σε μια στρώση.
    • Επαναλαμβάνουμε μια στρώση μπισκότα και καλύπτουμε με την κρέμα βανίλιας.

    Γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη: Πανεύκολη συνταγή με λίγες θερμίδες!

    Και μέχρι εδώ, το γλυκό ψυγείου είναι έτοιμο και αφού παγώσει για 2 ώρες, να το σερβίρουμε. Όμως με το φρέσκο ζελέ φράουλα σαν τελευταία στρώση γίνεται εντυπωσιακό με την κατακόκκινη στρώση φράουλας και έχει όλη την γεύση της και την δροσιά της φράουλας.

    • Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ και τις καλύπτουμε με κρύο νερό.
    • Αφήνουμε να μαλακώσουν για 5’.
    • Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις φράουλες.
    • Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι.
    • Προσθέτουμε το γλυκαντικό με στέβια και το νερό.
    • Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, βράζουμε τις φράουλες για 3’ μέχρι να λιώσουν ελαφρά και να κοκκινίσουν να γίνουν σαν σάλτσα.
    • Στύβουμε τις ζελατίνες να φύγει το νερό.
    • Σβήνουμε την σάλτσα φράουλα και προσθέτουμε τις ζελατίνες ανακατεύοντας να διαλυθούν.
    • Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία για 2-3’ και ρίχνουμε το ζελέ φράουλα πάνω στο γλυκό ψυγείου.
    • Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί τελείως.
    • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά