Είναι εύκολο και οικονομικό γλυκό ψυγείου, ελαφρύ, δεν έχει ζάχαρη και έχει γεύση σοκολάτα, βανίλια και φράουλα. Διατηρείται στο ψυγείο για 4 ημέρες. Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.Εαν και ήρθε η νέα χρονιά δείτε: Τα μελομακάρονα με σοκολάτα από την Αργυρώ ΜπαρμπαρίγουΚαι μέχρι εδώ, το γλυκό ψυγείου είναι έτοιμο και αφού παγώσει για 2 ώρες, να το σερβίρουμε. Όμως με το φρέσκο ζελέ φράουλα σαν…
Είναι εύκολο και οικονομικό γλυκό ψυγείου, ελαφρύ, δεν έχει ζάχαρη και έχει γεύση σοκολάτα, βανίλια και φράουλα. Διατηρείται στο ψυγείο για 4 ημέρες. Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Τι θα χρειαστούμε για το γλυκό
- 2 lt γάλα 2% ή φυτικό γάλα
- 160 γρ. κορν φλάουρ
- 2½ κ.σ. υγρό γλυκαντικό με στέβια
- 1 πρέζα/ες αλάτι
- 2 κ.γ. βανίλια ή δύο κάψουλες βανίλια
- 200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη χωρίς ζάχαρη
- 250 γρ. μπισκότα χωρίς ζάχαρη για το ταψί
- 400 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. υγρό γλυκαντικό με στέβια
- 2 ζελατίνες
- 50 γρ. νερό
Εαν και ήρθε η νέα χρονιά δείτε: Τα μελομακάρονα με σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
- Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα βανίλιας. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το υγρό γλυκαντικό με στέβια και την βανίλια.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με σύρμα για να διαλυθεί τελείως το κορν φλάουρ, πριν βάλουμε την κρέμα στην φωτιά.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά κι ανακατεύοντας βράζουμε, μέχρι να πάρει βράση και να δέσει η κρέμα.
- Βάζουμε την μισή κρέμα βανίλιας σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε με μια μαλακή σπάτουλα να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
- Σε ένα ταψί 30 Χ 25 εκατ. κάνουμε μια στρώση μπισκότα.
- Καλύπτουμε με την κρέμα σοκολάτας σε μια στρώση.
- Επαναλαμβάνουμε μια στρώση μπισκότα και καλύπτουμε με την κρέμα βανίλιας.
Και μέχρι εδώ, το γλυκό ψυγείου είναι έτοιμο και αφού παγώσει για 2 ώρες, να το σερβίρουμε. Όμως με το φρέσκο ζελέ φράουλα σαν τελευταία στρώση γίνεται εντυπωσιακό με την κατακόκκινη στρώση φράουλας και έχει όλη την γεύση της και την δροσιά της φράουλας.
- Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ και τις καλύπτουμε με κρύο νερό.
- Αφήνουμε να μαλακώσουν για 5’.
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις φράουλες.
- Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι.
- Προσθέτουμε το γλυκαντικό με στέβια και το νερό.
- Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, βράζουμε τις φράουλες για 3’ μέχρι να λιώσουν ελαφρά και να κοκκινίσουν να γίνουν σαν σάλτσα.
- Στύβουμε τις ζελατίνες να φύγει το νερό.
- Σβήνουμε την σάλτσα φράουλα και προσθέτουμε τις ζελατίνες ανακατεύοντας να διαλυθούν.
- Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία για 2-3’ και ρίχνουμε το ζελέ φράουλα πάνω στο γλυκό ψυγείου.
- Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί τελείως.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.