Τυρόπιτα της μαμάς: Αφράτη και χωρίς φύλλο – Με λίγες θερμίδες και φθηνά υλικά


Σας βρήκαμε την πιο νόστιμη και εύκολη τυρόπιτα σαν και αυτή της μαμάς! Είναι αφράτη χωρίς να έχει καν φύλλο κάτι που κάνει τη συνταγή ακόμα πιο εύκολη. Έχει ακόμα πιο λίγες θερμίδες από την κλασσική …

...και περιέχει φθηνά υλικά! Δείτε τη συνταγή: ΥΛΙΚΑ 200γρ. αλεύρι γ.ο.χ 200ml. κρέμα γάλακτος 200γρ. γιαούρτι 200γρ. βούτυρο, λιωμένο 3 αυγά 150γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη 150γρ Gouda τριμμένη 150γρ. κασέρι τριμμένο 350γρ. φέτα τριμμένη 10κλ. θυμάρι μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα 1/4κ.γ. αλάτι 1/2κ.γ....

Σας βρήκαμε την πιο νόστιμη και εύκολη τυρόπιτα σαν και αυτή της μαμάς! Είναι αφράτη χωρίς να έχει καν φύλλο κάτι που κάνει τη συνταγή ακόμα πιο εύκολη. Έχει ακόμα πιο λίγες θερμίδες από την κλασσική και περιέχει φθηνά υλικά!

Δείτε τη συνταγή:

ΥΛΙΚΑ

  • 200γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 200ml. κρέμα γάλακτος
  • 200γρ. γιαούρτι
  • 200γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 3 αυγά
  • 150γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 150γρ Gouda τριμμένη
  • 150γρ. κασέρι τριμμένο
  • 350γρ. φέτα τριμμένη
  • 10κλ. θυμάρι μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • 1/4κ.γ. αλάτι
  • 1/2κ.γ. κοφτό πιπέρι

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο.
  • Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, στη συνέχεια ρίχνουμε την κεφαλογραβιέρα, τη Gouda, το κασέρι, τη φέτα, το θυμάρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Αλείφουμε ένα σκεύος 15*25 αδειάζουμε το μείγμα της τυρόπιτας μέσα και ψήνουμε για 40’-50’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  • Μόλις ετοιμαστεί την αφήνουμε να κρυώσει για 10’, κόβουμε σε μερίδες και την σερβίρουμε.

Δείτε ακόμα μια εξαιρετική συνταγή: Τυρόπιτα για αρχάριες – Εύκολη και με μόνο 4 υλικά

Τηγανητές φτερούγες και μπουτάκια κοτόπουλου με σπιτική γλυκόξινη σως! (Video)’

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοιμάζει τηγανητές φτερούγες και μπουτάκια κοτόπουλου με σπιτική γλυκόξινη σως! Με τον Λάμπρο Βακιάρο να μας έχει δείξει και γιουβαρλάκια κοτόπουλου με κρέμα λεμονιού

Υλικά:

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 20 φτερούγες
  • 1φλ. ξινόγαλο
  • 1κ.γ. πάπρικα
  • 1κ.σ. μουστάρδα
  • 3φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σπορέλαιο για το τηγάνι

Υλικά για τη σως:

  • 2φλ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1/3φλ. ξύδι
  • 2κ.σ. μέλι
  • λίγη καuτερή πάπρικα
  • 3σκ σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά