Τυρόπιτα με γιαούρτι και φέτα – Έτοιμη στη στιγμή


Φτιάξτε τυρόπιτα με γιαούρτι και φέτα και θα μας θυμηθείτε. Είναι μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή που “ξετρελαίνει” τους πάντες.
Υλικά

200γρ γιαούρτι στραγγιστό (1 κεσεδάκι)
140γρ αλεύρι (1/2 κ…

...ούπα), για όλες τις χρήσεις 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ 170γρ. λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο 400γρ. φέτα 200γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (προτείνουμε γραβιέρα ή ρεγκάτο) 2 αυγά, χτυπημένα 1/2 κούπα γάλα 1 πρέζα μοσχοκάρυδο πιπέρι Εκτέλεση Όση ώρα ετοιμάζουμε το μείγμα, έχουμε ανάψει όλο...

Φτιάξτε τυρόπιτα με γιαούρτι και φέτα και θα μας θυμηθείτε. Είναι μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή που “ξετρελαίνει” τους πάντες.

Υλικά

  • 200γρ γιαούρτι στραγγιστό (1 κεσεδάκι)
  • 140γρ αλεύρι (1/2 κούπα), για όλες τις χρήσεις
  • 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 170γρ. λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 400γρ. φέτα
  • 200γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (προτείνουμε γραβιέρα ή ρεγκάτο)
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι

εύκολες συνταγές για τυρόπιτες

Εκτέλεση

  • Όση ώρα ετοιμάζουμε το μείγμα, έχουμε ανάψει όλο το φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 200 βαθμούς.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα (αβγοδάρτη).
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά και τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι αρχικά, και στη συνέχεια με το σύρμα μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
  • Στη συνέχεια βάζουμε το κίτρινο τυρί και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και αυτό.
  • Προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε με κάποιο κουτάλι προσεκτικά. Δε θέλουμε να τη διαλύσουμε σε μικροσκοπικά κομματάκια, γι’ αυτό “διπλώνουμε” τη φέτα μέσα στο μείγμα, όπως θα κάναμε με μια μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
  • Σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος (21 χ 18 εκ. ή αντίστοιχου εμβαδού), αλείφουμε λίγη μαργαρίνη, και ρίχνουμε το μείγμα μας.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσει, περίπου για 45′
  • Ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί: Βάζουμε το μαχαίρι μέσα στην πίτα και αν βγει καθαρό, χωρίς να κολλά επάνω του το μείγμα, είναι έτοιμη.

Σε περίπτωση, όμως, που θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά, δείτε εδώ την τέλεια συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτα.

Σπιτική τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά

Έχουμε μια λαχταριστή συνταγή για μια πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10΄με 2 κινήσεις. Φτιάξτε την με την πρώτη ευκαιρία.

Υλικά συνταγής

  • 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1 αβγό
  • 1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ] 120 ml γάλα
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

εύκολες συνταγές για τυρόπιτες

Εκτέλεση συνταγής

  • Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ανοίγετε μια τρύπα στη μέση και σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.
  • Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
  • Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

Σε περίπτωση, όμως, που νηστεύετε, δείτε εδώ την λαχταριστή νηστίσιμη τυρόπιτα με τραχανά έτοιμη μέσα σε 15 μόλις λεπτά!

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά