Οι ωραιότερες γαρίδες με σκόρδο, βούτυρο και λεμόνι! Ένα υπέροχο ορεκτικό για δείπνο µε φίλους ή µεζές που συνοδεύει ένα ποτήρι κρασί.
Επίσης, αν θέλετε να φτιάξετε μια συνταγή, όπου θα γλείφετε τα …
Οι ωραιότερες γαρίδες με σκόρδο, βούτυρο και λεμόνι! Ένα υπέροχο ορεκτικό για δείπνο µε φίλους ή µεζές που συνοδεύει ένα ποτήρι κρασί.
Επίσης, αν θέλετε να φτιάξετε μια συνταγή, όπου θα γλείφετε τα δάχτυλά σας στο μεσημεριανό τραπέζι; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει αυτή τη μακαρονάδα, με γαρίδες και λεμόνι.
Υλικά:
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. βούτυρο
- 1/2 κ.γλ. σκόρδο λιωμένο
- 300 γρ. γαρίδες
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 κ.γλ. μπούκοβο
- μαϊντανός φρέσκος
- λεμόνι
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε αγελαδινό βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σιγά σιγά στη φωτιά, προσέχοντας να μην καεί.
- Όταν λιώσει, ρίχνουμε το λιωμένο σκόρδο.
- Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να βγάλει το σκόρδο τα αρώματα και την έντασή του.
- Τώρα ρίχνουμε τις γαρίδες.
- Αλατίζουμε και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτουμε μπούκοβο και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
- Συνοδεύστε τον με φρέσκο λεμόνι.
Δείτε το βίντεο:
Πηγή: mamapeinao.gr
Μακαρόνια με γαρίδες και βότκα! Μια μεθυστική συνταγή!
6+1 απλά βήματα για να μαγειρέψετε μακαρόνια με γαρίδες και βότκα, μια συνταγή πραγματικά μεθυστική! Η τέλεια μακαρονάδα με σάλτσα μανιταριών και παρμεζάνα!
Υλικά για 4 άτομα:
- 800 γραμμάρια ντομάτες λιωμένες
- μισό κιλό γαρίδες
- 1 πακέτο πέννες
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 1 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
- 1/4 φλιτζάνι βότκα
- 6 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στο μεταξύ, λιώνετε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι.
- Σοτάρετε ελαφρά για 5 έως 7 λεπτά.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις ντομάτες, τη βότκα, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού.
- Ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσει.
- Μόλις βράσει η σάλτσα, προσθέτετε τι γαρίδες και αφήνετε να βράσουν για ακόμα 10 λεπτά.
- Στα μισά του χρόνου ρίχνετε και τα ζυμαρικά και ανακατεύετε.