Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας; Τι καλύτερο από ένα κέικ; Σε περίπτωση που σας αρέσει και το πορτοκάλι, τότε είναι βέβαιο πως αυτή είν…
Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας; Τι καλύτερο από ένα κέικ; Σε περίπτωση που σας αρέσει και το πορτοκάλι, τότε είναι βέβαιο πως αυτή είναι η συνταγή που ψάχνετε.
Μάλιστα, είναι τόσο γρήγορη και εύκολη που για να την πραγματοποιήσετε, δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μίξερ. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φτιάξετε κέικ, δείτε εδώ μια συνταγή για σοκολατένιο μωσαϊκό.
- 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 μεσαία αυγά
- 150 γραμμάρια ηλιέλαιο
- 350 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
- 2 βανιλίνες
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
- Ηλιέλαιο και αλεύρι
- Αναμιγνύουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο, τα αυγά, το ζαχαρούχο γάλα, τις βανιλίνες και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
- Στην συνέχεια, ρίχνουμε μέσα από κόσκινο το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
- Έπειτα, λαδώνουμε ένα ταψί 25Χ30 εκατοστών και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
- Κατόπιν, αδειάζουμε το μίγμα από το μπολ και το στρώνουμε.
- Τέλος, ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς Κελσίου για 50 έως 60 λεπτά.
- Το κέικ πορτοκαλιού είναι έτοιμο!
Ακολουθεί σχετικό βίντεο, με τη διαδικασία της συνταγής:
Κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο
- 1 φλ. ζάχαρη
- 3/4 φλ. καλαμποκέλαιο
- 1 + ½ κουτ. σούπας ξίδι
- 1 + ½ κουτ. σούπας κονιάκ
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γλ. σόδα
- 1 φλ. νερό
- 1/2 φλ. κακάο
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. κουβερτούρα
- Σε μπολ βάζουμε ζάχαρη, λάδι, ξύδι, κονιάκ, αλάτι, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη.
- Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τα προσθέτουμε. Προσοχή, αφρίζει και χύνεται, γι’ αυτό κάντε το πάνω από το μπολ με τα υλικά. Προσθέτουμε το νερό.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το backing powder και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι. Δεν παραδουλεύουμε το μείγμα μας.
- Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε λαδωμένη μακρόστενη, μικρή φόρμα και το υπόλοιπο σε 6 ατομικά φορμάκια.
- Ψήνουμε στον αέρα στους 150ο – 160ο c για 20’ τα μικρά φορμάκια και 30’ τη μεγάλη φόρμα. Το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10’, έπειτα το ξεφορμάρουμε και το γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα.