Συνταγή για… λεοπάρ κέικ!


    Το Athensmagazine.gr, θα σας προτείνει μια πρωτότυπη, αλλά παράλληλα λαχταριστή συνταγή. Φτιάξτε λεοπάρ κέικ και θα μας θυμηθείτε. Ωστόσο, αν θέλετε κάτι πιο απλό, δείτε εδώ μια συνταγή για κέικ χωρίς…

    ... αυγά, βούτυρο και γάλα. Κέικ λεοπάρ: Δείτε υλικά και εκτέλεση 560γρ αλεύρι 50γρ ζάχαρη 1φακελακι μαγιά ξερή 1κουταλακι αλάτι 30γρ βούτυρο 380γαλα για τα έξτρα μείγματα 50γρ μαύρη σοκολάτα 10γρ κακάο 30γρ κακάο 20γρ γάλα για την επικάλυψη 100γρ σοκολάτα γάλακτος 50γρ κρέμα...

    Το Athensmagazine.gr, θα σας προτείνει μια πρωτότυπη, αλλά παράλληλα λαχταριστή συνταγή. Φτιάξτε λεοπάρ κέικ και θα μας θυμηθείτε. Ωστόσο, αν θέλετε κάτι πιο απλό, δείτε εδώ μια συνταγή για κέικ χωρίς αυγά, βούτυρο και γάλα.

    Κέικ λεοπάρ: Δείτε υλικά και εκτέλεση

    • 560γρ αλεύρι
    • 50γρ ζάχαρη
    • 1φακελακι μαγιά ξερή
    • 1κουταλακι αλάτι
    • 30γρ βούτυρο
    • 380γαλα για τα έξτρα μείγματα
    • 50γρ μαύρη σοκολάτα
    • 10γρ κακάο
    • 30γρ κακάο
    • 20γρ γάλα για την επικάλυψη
    • 100γρ σοκολάτα γάλακτος
    • 50γρ κρέμα γάλακτος
    • 50γρ σοκολάτα λευκή

    συνταγή για λεοπάρ κέικ

    • Σε μια μπασίνα λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να βγάλει φουσκάλες το μίγμα.
    • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
    • Όταν γίνει ζύμη προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε να το απορροφήσει.
    • Προσθέτουμε το βούτυρο μαλακωμένο και ανακατεύουμε για 10λεπτα με το χέρι.
    • Το μείγμα θα είναι περίπου 950γρ.
    • Βάζουμε τα 450γρ σε ένα μπολ λαδωμένο, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα σε ζεστό μέρος (ζεστό φούρνο όχι καuτό).
    • Με τα υπόλοιπα 500γρ ζύμης τη χωρίζουμε στην μέση και στην μια βάζουμε το γάλα και το κακάο για να γίνει καφέ και την άλλη την μαύρη σοκολάτα (λιωμένη) και το κακάο για να γίνει μαύρη.
    • Τα βάζουμε σε 2 λαδωμένα μπολ και τα βάζουμε και αυτά να φουσκώσουν για μια ώρα.
    • Όταν φουσκώσουν, χωρίζουμε το κάθε μίγμα σε 6 μπαλάκια και τα βάζουμε στην άκρη. Αρχικά παίρνουμε τα καφέ μπαλάκια και ανοίγουμε την ζύμη με τα χέρια μας όσο πιο μακρόστενη και στρογγυλή γίνεται.
    • Έπειτα ανοίγουμε τη μαύρη ζύμη με τον πλαστή το κάθε μπαλάκι σε μάκρος όσο είναι τα καφέ και όσο πιο λεπτό μπορούμε ώστε να χωρέσει το καφέ μέσα. Τυλίγουμε στην μαύρη ζύμη μέσα το καφέ μακρόστενο ζυμάρι και το κλείνουμε.
    • Τέλος ανοίγουμε και τα άσπρα ζυμαράκια στο ίδιο μήκος που είναι το ζυμάρι με το κακάο και καλύπτουμε με το λευκό ζυμάρι την ζύμη που κάναμε πριν.
    • Βάζουμε το μίγμα σε στρογγυλό ταψάκι και παίρνουμε ένα ένα τα μακρόστενα ζυμάρια και τα τυλίγουμε σαν κουλούρα.
    • Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα.
    • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
    • Λιώνουμε τις σοκολάτες με την κρέμα γάλακτος. Απλώνουμε πρώτα την σοκολάτα γάλακτος από πάνω, την στρώνουμε και τέλος πασπαλίζουμε με την λευκή σοκολάτα ακανόνιστα.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά