Μοσχαράκι σε πήλινο με μανιτάρια και καπνιστό τυρί! (Video)


Ένα πεντανόστιμο μοσχαράκι σε πήλινο με μανιτάρια και καπνιστό τυρί έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος, με τον σεφ να μας έχει δείξει και μια γλυκιά συνταγή για πεντανόστιμο κέικ βρώμης με πορτοκάλι και κρέμα…

...! Υλικά: 1.2 κλ. μοσχάρι χτένι (κομμένο σε μικρά κομμάτια) 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 μεσαίο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) 3 σκελιδες σκόρδο (ολόκληρες) 2 κ.σ. πελτέ τομάτας 1 κ.σ. αλεύρι 1 κούπα κόκκινο κρασί 1 συσκευασία σάλτσα τομάτας 2 κούπες ζωμό λαχανικών 6 – 8 μανιτάρια πόρτο μπέλο 3 – 4...

Ένα πεντανόστιμο μοσχαράκι σε πήλινο με μανιτάρια και καπνιστό τυρί έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος, με τον σεφ να μας έχει δείξει και μια γλυκιά συνταγή για πεντανόστιμο κέικ βρώμης με πορτοκάλι και κρέμα!

Υλικά:

  • 1.2 κλ. μοσχάρι χτένι (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 3 σκελιδες σκόρδο (ολόκληρες)
  • 2 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κούπα κόκκινο κρασί
  • 1 συσκευασία σάλτσα τομάτας
  • 2 κούπες ζωμό λαχανικών
  • 6 – 8 μανιτάρια πόρτο μπέλο
  • 3 – 4 κλωναράκια δενδρολίβανο
  • Aλάτι και πιπέρι
  • Αλεύρι και νερό για τη ζύμη
  • 1 + 1/2 κούπα καπνιστό τυρί (κομμένο σε κύβους)

Εκτέλεση:

Aπολαυστικό burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι! (Video)

undefined

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι έδειξε ο Λάμπρος Βακιάρος. Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και ξεκίνησε τη διαδικασία. Επίσης, όταν δείτε το μυστικό που κάνουν οι Ιάπωνες στα μπιφτέκια θα πάθετε πλάκα. Δεν πάει το μυαλό σας πού βρίσκεται!

Υλικά:

  • 1.2 κιλά σπαλομπριζόλα χωρίς κόκκαλο
  • 30 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 8 γρ. καπνιστή πάπρικα
  • 15 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. μπούκοβο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 – 250 γρ. μπέικον (πολύ ψιλοκομμένες)
  • 5 κ.σ. αγγουράκια τουρσί (ψιλοκομμένα)
  • 240 γρ. ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 80 γρ. κέτσαπ
  • 6 ψωμάκια burger μπριός

Για τη σαλάτα Coleslaw:

  • 400 γρ. λάχανο λευκό (ψιλοκομμένο)
  • 80 γρ. γιαούρτι
  • 150 γρ. μαγιονέζα light
  • 15 γρ. χυμό λεμονιού
  • 120 γρ. καρότα (τριμμένα)
  • 1 – 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 40 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο χωρίς χοντρά κοτσάνια)
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Τα καλύτερα μοσχαρίσια μπιφτέκια που έχετε δοκιμάσει! Ακολουθήστε την συνταγή και θα ξετρελαθείτε!

undefined

Φτιάξτε τα καλύτερα και πιο ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια με την πατρακάτω συνταγή. Ξεχάστε όσα ξέρατε και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα!

Ακόμα μια τρομερή συνταγή για αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια χωρίς ψωμί και χωρίς βρώμη, είναι αυτή εδώ. Δοκιμάστε όποια προτιμάτε!

Υλικά:

Για τα μπιφτέκια:

700 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
1 αβγό
1/4 φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι
1/4 φλιτζάνι τριμμένο ψωμί
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
170 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
1 1/2 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
1 συσκευασία για καφέ σάλτσα
1 κ.γ. Κέτσαπ (προαιρετικά)
1 κ. γ. Μουστάρδα Ντιζόν (προαιρετικά)
2 κ.σ. νισεστέ

Τα καλύτερα μοσχαρίσια μπιφτέκια που έχετε δοκιμάσει! Ακολουθήστε την συνταγή και θα ξετρελαθείτε!

Εκτέλεση

1.Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και φτιάξτε μικρά μπιφτεκάκια με πάχος 2 εκατοστά.

2. Βάλτε μια στρώση κρεμμύδια και μανιτάρια στον αργό μάγειρα.

3. Μπορείτε να βάλετε τα ωμά μπιφτέκια κατευθείαν μέσα στον αργό μάγειρα, αλλά σας προτείνουμε να τα ροδίσετε λίγο σε ένα τηγάνι για γεύση.

4. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το νισεστέ ρίξτε από πάνω το κρέας και τα λαχανικά. Μαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά για 5 ώρες.

5. Βγάλτε τα μπιφτέκια. Γυρίστε το στο δυνατό, ρίξτε το νισεστέ και αφήστε το να μαγειρευτεί μέχρι να πήξει.

6. Προσθέστε μέσα τα μπιφτέκια και καλύψτε τα με την σάλτσα πριν σερβίρετε.

Μπορείτε να το σερβίρετε με πουρέ πατάτας και αρακά και να το απολαύσετε μπροστά στην τηλεόραση!

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά